Mennyire jó dolog az egyenjogúság nők és férfiak között? Mik az árnyoldalai?
Annak idején mekkora harcok mentek,hogy a nők is egyenrangúaknak számítsanak és mégis az idős emberek egyhangúlag állítják az én környezetemben,hogy régen minden sokkal jobb volt és hogy ők ezt azért mégse így képzelték el,mikor egynejogúságról álmodoztak!
Azt mondják ezzel inkább csak kezd elkorcsosulni az egész világ és be kell látnom,hogy mennyi mindenben igazuk van.
Amíg nem volt egyenjogúság addig nem volt normális,hogy a 15 éves nemi életet él,vagy a 16 éves abortuszra megy.
Voltak családok és nem volt természetes,hogy a 15 év után megunt feleséget lecserélik,vagy ennyire sűrűn és nyiltan csábítgatják más házastársát.
Most a nők elérték,hogy ők ugyanannyit dolgozahassanak,mint a férfiak,plusz a háztartás,meg gyereknevelés,de én úgy érzem azért egy eléggé nem normális világot sikerült létrehozni ezzel az egész egyenjogúsággal és én ha tehetném szívesen látnám nő létemre,ha visszavennének belőle!
Kiváncsi vagyok mások véleményére is ezzel kapcsolatban!
Engem feministaként nem zavar, ha nem nyitnak ajtót, stb. Nem utasítom el, de nem igénylem. (Persze ne lökjön fel, de egy férfit se lökjön fel.) Ha valóban rászorulok, mert pl. tele a kezem, akkor megköszönöm, de pl. megteszem én is ugyanezt egy férfinak is.
Én szívesen odaadnám ezeket az udvariassági gesztusokat (ajtónyitás, kézcsók, akármi) azért cserébe, hogy a társadalom egy emberként tegyen végre a nők elleni erőszak ellen, a férfiak ne zaklathassák a nőket, a nők is közel egyenlő létszámban legyenek a parlamentben és a KORMÁNYBAN, ne csak férfi szerzőkkel legyenek tele az irodalomkönyvek, és természetes legyen a családokban a házimunka egyenlő megosztása.
Amúgy meg szerintem Magyarországon nagyon messze vagyunk attól, hogy a feminizmus túlkapásaitól kelljen tartanotok.
Hypthia
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!