Kinek mit jelent magyarnak lenni?
Mi ez a provokatív kérdés? Vagy magyar tanár vagy?
Speciál nekem már semmit nem jelent. Már nem vagyok gyerek, látom, mit tettek a vezetőink az elmúlt 50 év alatt. Nincsenek illúzióim. Csak annyiban a hazám, hogy ideszülettem. De nem harcolnék érte. József Attila is ezt írta (és most is aktuális): itt csak meghalni sikerül.
Hát, szép egy haza, ami tönkreteszi a népet. Nem tudom ki fog nekik gürizni, ha itt mindenki meghal, v. külföldre megy. Vagy ez a cél? Ez az én kérdésem.
13:26
A kérdé nem provokatív, de a hozzászólásod annál inkább.
Nehéz megfogalmazni mit jelent magyarnak lenni. A primitív, média által elbutított emberek szerint a magyarságot a pénz határozza meg. Ha kevés a pénz, akkor szar magyarnak lenni, akkor mocskos, büdös ez az ország. Viszont a pénz és a magyarság nem függ össze.
Rengeteg szép tájunk van, szép szokásaink és egy gyönyörű történelmünk (amit manapság mocskosul hamisítanak és ezt tanítják), ami címszavakban csak ennyit árul el rólunk: erős, becsületes, jószívű, naiv, barátságos, szorgalmas, kitartó nép.
Igaz, a sok jó tulajdonságunknak köszönhető a mai helyzetünk. Naivan befogadtunk több népet, ők rendszerint be is illeszkedtek és segítették hazánkat, de két nép csak élősködik rajtunk, s a nyomorba tipor minket... ha hagyjuk. Ennek értelmében el kell majd gondolkodni, hogy 2014-ben hogyan is döntünk.
Szomorúság+dac/büszkeség.
Röviden...
Sajó Sándor - Magyarnak lenni című verse az én érzéseimet ebben a tekintetben eléggé jól összefoglalja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!