Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Angliába nehéz a kiköltözés,...

Angliába nehéz a kiköltözés, és a megélhetés?

Figyelt kérdés

Nemsokára elvégzem a főiskolát(2 év), és minden vágyam Angliában való munka. Sajnos ennyi idő alatt csak németet nyomattam, angollal nem volt dolgom.:( 2 év alatt szeretnék angolból felkészülni, már az alapokat elkezdtem, kb fél éve.

Milyen tanácsaitok, személyes tapasztalataitok vannak? Mit dolgoztok, milyen volt a kezdeti fázis, mennyi pénzzel indultatok, mennyi idő alatt találtatok munkát, és legfontosabb...Hogyan boldogultatok a nyelvvel? Milyen nyelvi szinten mentetek ki, és hogy sikerültek a társalgáok??

Köszi a válaszokat előre is:)

2011. aug. 13. 20:18
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha nincs ismerős,rokon,barát aki segítene a kezdésben akkor bizony nem lesz könnyű a kiköltözés.

Tapasztalatból mondom ma már nem olyan könnyű állást szerezni minimális angol tudással.

A tőkét úgy számold,hogy kezdésnél úgyis szobát bérelsz majd(lakást nem fogsz tudni),így számold bele a 2-3 heti kauciót is.Nem árt 2-3 hónapra kiszámolnia havi költségedet,hogy ennyi időd legyen a munka keresésre.

Azt sem árt tudni,hogy amit az egyik kedves hozzászóló írt(a kertész,semmi nyelvtudással) az nagyon szerencsés ,mert ilyen eset egy a millióhoz.

Itt kint is volt és van válság,és itt kint is nagyon sokan elvesztették az állásukat.Azt is jó tudni hogy pontosan a tömeges létszámleépítés miatt hoztak pár éve egy új rendeletet.A munkaközvetítők elsősorban angol dolgozókat kell hogy alkalmazzanak.Ha nincs angol jelentkező vagy a munkakörben megfelelő angol dolgozó,akkor jöhetnek a többiek.(Sajnos saját bőrömön tapasztaltam..)

Ami fontos hogy kint tudj boldogulni

- Megfelelő nyelvtudás

- anyagi háttér

- ha van akkor egy jó szakma vagy gyakorlat

- talpraesettség,bátorság.

Ha ezek megvannak akkor minden esélyed megvan hogy kint boldogulj..

Ha van még kérdésed szívesen segítek,és válaszolok ha tudok.

üdv 39/N

2011. aug. 14. 19:07
 12/16 anonim ***** válasza:
19%
gyerünk
2011. aug. 14. 19:25
 13/16 anonim ***** válasza:
76%

hát először is előbb nőjj fel, mert az ilyen stílus itt nem nyerő. :)

Másodsorban ne higyj azoknak a kinti begyepesedett magyaroknak, akik azt mondják "nehéz" meg "szar itt" meg mittomén...

Én 1 hónapja jöttem ki, nem használt közép angol nyelvtudással és már dolgozom. Nem vezérigazgató vagyok,csak takarítok, de itt nagyjából így indul mindenki. Hiába van diplomám.

Ha nem vagy finnyás, keményen dolgozol és nem adod fel, akkor nem lesz para. Bár senki sem jós hogy megmondja mi lesz 2 év múlva.

Pénz: 2 hónapra elég pénzzel gyere, ha annyi idő alatt nem találsz munkát akár haza is mehetsz. Akkor ez nem neked való. 2 havi pénz az kb:

400font/hó lakás

200font/hó kaja

300font kaució

100font egyéb kiadás

plusz repjegy

És lehetőleg ne egyedül gyere, hanem párral vagy baráttal. Úgy könnyebb, dupla esély.

2011. aug. 14. 21:17
 14/16 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó..

Tudod egy valamit itt megfigyeltem.Mégpedig azt hogy

"messziről jött ember azt mond amit akar"

Kár a kérdezőt hamis illúziókba kergetni.Inkább számítson a legnehezebbre mint hogy úgy jöjjön ki hogy itt tárt karokkal várnak mindenkit.

Nem könnyű munkát szerezni.HA könnyű volna,sokan nem mennének haza.Én is kint vagyok egy ideje és bizony hónapokig nem kaptam melót.A párom bár dolgozik és itt kint tanulta a szakmáját,még így is elég nehéz neki a szakmájában elhelyezkednie.

és még valamit

400font/hó lakás

Ez hogy is gondolod?? A szobákat általában 70-90 font között adják ki hetente.Ha 90 fontot veszek akkor az havonta 360 font..DE EZ NEM LAKÁS?HANEM SZOBA! A lakásbérlés azért nem ennyi.De ha talál is stúdiólakást havi 400 fontért,arra még egy csomó fizetni való rájön.PL: council tax,villany,gáz stb..Tudom,mert mi lakást bérelünk.2.5 szobás lakásért havonta 530 font bérleti díjat fizetünk,és erre még rájön 250 font plusz fizetni való..

200font/hó kaja - A kaja is változó ..Van akinél kevesebb van akinél jóval többe kerül.A kérdező tudja csak mérlegelni hogy neki ez mennyi lesz.Ha válogatós,ha csakis egészséges ételeket akar enni akkor a heti 50 font kaja kevés lesz.Ha nem válogat akkor akár heti 30 fontból kijön hetente.Tény hogy itt kint egészségesen étkezni nem olcsó mulatság.

300font kaució - Ha a szobát heti 90 fontért béreli akkor csak 180 font kauciő.

100font egyéb kiadás -Az egyéb kiadás is a kérdezőtől függ.Ha tud spórolni akkor nem kell 100 font havonta egyéb kiadásra.Ha nem tud spórolni akkor még a 100 font is kevés.Bár ha valaki először jön ki,és nincs munkája az nem fog az első hónapban nike cipőt venni,vagy mulatni..

plusz repjegy

De nem ez a lényeg.

Ha dolgozni akar akkor tudni kell a nyelvet,és magabiztosnak kell lennie.

2011. aug. 14. 23:14
 15/16 anonim ***** válasza:
Szükséges megfelelő nyelvi tudás, nem árt ha vannak kapcsolataid kint, pénz, plusz egy adag bátorság mert hogy ez nem könnyű dolog! Valamint az itt oktatott angol és amit ott beszélnek merőben más, úgyhogy azt is meg kell majd szokni!
2011. aug. 15. 14:25
 16/16 anonim ***** válasza:

Kedves 23:14!

Először is szerintem reálisnak kell lenni nem pedig a "legrosszabbra" felkészíteni valakit.

Aki ott akarja hagyni a hazáját hogy másik országban kezdjen új életet valószínű már megélte a legrosszabbat és pont hogy reményt akar nem pedig félelemet.

A remény pedig motiválóbb mint a félelem.

De ez hozzáállás kérdése... a magyarok pesszimisták, Angliában is... ez van. (de én nem...)

Nem írtam olyat hogy könnyű munkát találni, hanem leírtam a feltételeit annak, hogyan lehet munkát találni: Keményen dolgozva és nem finnyáskodva.

Viszont a "könnyű" is relatív, mihez képest? Otthon 1 évig voltam munkanélküli, friss diplomásan, munkatapasztalattal... Itt 1 hónapig. Szerintem itt könnyEBB munkát találni!

Itt napi 300 állásajánlat jön ki csak a jobcenteren keresztül, 5 mérföldes körzetben, nem Londonban! Otthon, nem Pesten napi 5, amiből 2 biztosító, 1, vezérigazgató...

Szóval itt van választék.

"400font/hó lakás

Ez hogy is gondolod??"

Úgy gondolom, hogy mi 380-at fizetünk egy studió lakásért, 20 percre gyalog a belvárostól, adóstul, rezsistől, mindenestül. Csak 1 szobás,de magunk vagyunk, nem pedig másokkal egy fedél alatt.

Úgy gondolom, hogy tőlünk kicsit arébb 3 szobás kertes házakat már 650-ért ki lehet venni adóstul, rezsistül.

Szóval abszolút reális a 400 font.

A kaució nekünk 200 volt, de nagyon ki akarták adni nekünk.

Kaja: aki Magyarországról jön és külföldre költözik jobb élet reményében az nem lesz nagy igényű a kaját illetően. Viszont hozzátenném, hogy itt olcsóbb a kaja. És még azt is, hogy az egészséges kaja is sokkal olcsóbb. Csak meg kell találni a megfelelő helyet. Pl a piac kitünő erre. 1 fontért 5 baszott nagy mangó... otthon 1 nyamvattat kapni érte. Szóval erről ennyit.

100 font egyéb kiadás: igen kell ennyi, mert pl nekem vennem kellett cipőt a melóhoz és igen nike-t vettem, mert olyat akartam ami bírja a strapát... 35 font volt.Gatyát is kellett vennem, 8 font volt. Telefon simet is kellett venni, meg fel is kellett tölteni... 20 font (két hónapra)

Aztán lehetnek olyan extra költségek pl hogy jogsit becserélni: 50 font.

Internetet megrendelni: 50 font kaució plusz a díja.

Szóval a 100 font az egy közép-kategória. Ha nincs rá szükség lehet kajára költeni. És nem azt írtam, hogy havonta, hanem összesen 100 egyébre.

A magabiztosságban egyet értek.

De egy dolog megkapni egy munkát és egy másik megtartani. Velem együtt felvettek egy angol lányt a melóra, ő már nem jött. Nem birta. És aztán egy lengyel lányt. Az is csak 2 napot jött és eltűnt.

Kemény a melóm, de csinálni kell, ennyi.

Nekem van motivációm, nem akarok hazamenni, mert tudom hogy milyen szar otthon, ezért inkább bíztatok mindenkit, hogy jöjjön és próbálja meg mert nincs vesztenivalója.

Otthon sokkal több félnivalója van mint itt kinn. Ennyi.

2011. aug. 15. 19:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!