Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Akkor is kiálltok az "igazatok...

Akkor is kiálltok az "igazatokért", amikor nincs valójában igazatok, mégis ki kell eszközölnötök magatoknak a "becsületet", mint olyat?

Figyelt kérdés

A szitu a következő:

Társasházban lakunk, az ablakunk alatt közvetlenül egy autó parkol ( nem szabályosan ugyan, de ebbe most nem megyek bele ).

A húgom kislánya gyakran itt van nálunk, és ha nem figyelek oda, bizony ki szokott néha dobni vmit az ablakon ( pl. almacsutka).

A párom együtt dolgozik azzal, akinek a lányáé a kocsi, és már többszöri alkalommal szólt neki az iskolában ( a munkahelyén), hogy „ne dobálózzunk”.

A lánya egy ízben szólt páromnak, de úgy, hogy felkiabált, mikor kint volt az ablakban, hogy :"Jó lenne, ha befejeznétek."

Engem úgy elkapott az ideg, hogy a minap megkerestem és csúnyán elküldtem, hogy: "Ha valami baja van, ne orditozzon az utcáról, hanem jöjjön fel a lakásunkra."

Az anyja, aki párommal az iskolában dolgozik, kijött és beleszólt a vitába.

Én meg a szemébe mondtam, hogy: "Jó lenne, ha nem a munkahelyen mondaná meg, ha valami baja van, mert ez nem tartozik senkire sem!"

A nő egyébként szeret kavargatni, emberemnek pedig olyan állása van, ami bizalmi állás, és mikor hosszabbítanak neki szerződést ( mert határozott időre kap csak ), bizony ki szokták kérni a kollektíva véleményét is.

Hogy ez a nő mennyire tudja befolyásolni a dolgokat, nem tudom ( egyszerű konyhás nő + takarító, de nagyjából azonos beosztottsági státuszban ), de úgy érzem, ha nincs meg ez az eset, csak tovább pletykálgatott volna és járt volna a lánya nevében a párom nyakára...Holott nem munkahelyi téma ez az egész.

Ki hogy látja?

2009. ápr. 12. 10:02
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

Úgy, ahogy mondod.

Nemrég töltötte be a 17 - et.

A gyerek korai volt, de ahhoz, hogy megkapják az önkormányzati lakást, még egy gyerkőc kell, mert a házukat lakhatatlanná nyílvánították....

2009. ápr. 12. 22:10
 22/27 anonim ***** válasza:
53%

"Az unokahúgom mellett meg nem állhatok minden egyes percben ott és nem verhetem agyon"

"ilyenkor persze ott előttem lekever egy-két pofont neki"

"Akkor aznap a rokonsággal mentek "bekopogni" hozzá, most is ez lenne."

"húgom most várja a 2-dikat és ebből következőleg hamarosan nem tudnak már minden hétvégén bálba, buliba menni"

"Nemrég töltötte be a 17 - et.

A gyerek korai volt, de ahhoz, hogy megkapják az önkormányzati lakást, még egy gyerkőc kell, mert a házukat lakhatatlanná nyílvánították...."

Nem mondom szép családod van. Gyereket szülni a semmire, aztán csinálni még egyet a lakásért. Ezért tart itt az ország ahol tart.

Még mindíg nem olvastam tőled, hogy elhatároztad, hogy bocsánatot kértek, mert dolgokat dobáltok más autójára.

2009. ápr. 12. 22:30
 23/27 A kérdező kommentje:

Hát, nem is fogod, mert már megtörtént a veszekedés során, de burkolva, azért nem fogunk becsicskulni teljesen.

Tudod, a becsület azt jelenti nálunk, hogy ha az embert megsértik az önérzetében olyan hangnemmel, ahogy más a kutyáját szólítja ( mert ez a nő ezt produkálta ), az elégtételt kíván.

2009. ápr. 12. 22:39
 24/27 A kérdező kommentje:

22:30-nak még:

A családját senki nem választhatja meg, de az ilyen válaszolókat igen, úgyhogy megkérlek ne OFF-olj és ne írd a nevetséges vádaidat olyan dologgal kapcs, amit nem ismersz, csupán olvasol róla.

Nem Te laksz vályogházban, villany, víz meg egyebek nélkül.De nem fogok neked erről litániát zengeni, mert úgyis hiába mondok az ilyen szűk látókörű embernek bármit is...

Egyébként se ez volt az eredeti kérdés.

2009. ápr. 12. 22:45
 25/27 anonim ***** válasza:

Az volt a kérdésed, hogy ki hogy látja.

erre írtam, hogy :

"Még mindíg nem olvastam tőled, hogy elhatároztad, hogy bocsánatot kértek, mert dolgokat dobáltok más autójára."

A becsület megvédése nem azt jelenti, hogy elégtételt veszek akkor is, ha nincs igazam.

Már ne is haragudj, de ennek semmi köze a becsülethez.

2009. ápr. 12. 23:03
 26/27 A kérdező kommentje:

Te kimásoltad az eddig leírtakat ( gratulálok a kitartásodért )és megjegyezted, hogy paraziták miatt tart itt az ország, ahol.

Mert ez volt a lényege a mondókádnak.

A becsület dolgát meg nem az almacsutkáról írtam, hanem a nő verbális agressziójával kapcs, amit minden normális ember kikért volna magának.Ez az ő sara volt, ezt meg ő ismerte el akkor és ott, ha nem említettem volna még....

És azóta köszönő viszonyban vagyunk, csakhogy kerek legyen a történet.

2009. ápr. 12. 23:22
 27/27 A kérdező kommentje:

Ja, s ami a lényeg:

azóta szolidaritásból elparkírozott onnan, ahol állt, mert azért az abszurdum, hogy a ház falától alig fél méterre szokott beállni a kocsival.

Emnnyit erről!

2009. ápr. 12. 23:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!