Akkor is kiálltok az "igazatokért", amikor nincs valójában igazatok, mégis ki kell eszközölnötök magatoknak a "becsületet", mint olyat?
A szitu a következő:
Társasházban lakunk, az ablakunk alatt közvetlenül egy autó parkol ( nem szabályosan ugyan, de ebbe most nem megyek bele ).
A húgom kislánya gyakran itt van nálunk, és ha nem figyelek oda, bizony ki szokott néha dobni vmit az ablakon ( pl. almacsutka).
A párom együtt dolgozik azzal, akinek a lányáé a kocsi, és már többszöri alkalommal szólt neki az iskolában ( a munkahelyén), hogy „ne dobálózzunk”.
A lánya egy ízben szólt páromnak, de úgy, hogy felkiabált, mikor kint volt az ablakban, hogy :"Jó lenne, ha befejeznétek."
Engem úgy elkapott az ideg, hogy a minap megkerestem és csúnyán elküldtem, hogy: "Ha valami baja van, ne orditozzon az utcáról, hanem jöjjön fel a lakásunkra."
Az anyja, aki párommal az iskolában dolgozik, kijött és beleszólt a vitába.
Én meg a szemébe mondtam, hogy: "Jó lenne, ha nem a munkahelyen mondaná meg, ha valami baja van, mert ez nem tartozik senkire sem!"
A nő egyébként szeret kavargatni, emberemnek pedig olyan állása van, ami bizalmi állás, és mikor hosszabbítanak neki szerződést ( mert határozott időre kap csak ), bizony ki szokták kérni a kollektíva véleményét is.
Hogy ez a nő mennyire tudja befolyásolni a dolgokat, nem tudom ( egyszerű konyhás nő + takarító, de nagyjából azonos beosztottsági státuszban ), de úgy érzem, ha nincs meg ez az eset, csak tovább pletykálgatott volna és járt volna a lánya nevében a párom nyakára...Holott nem munkahelyi téma ez az egész.
Ki hogy látja?
„És ha nem engednéd be a kislányt abba a helyiségbe, ahonnan dobálhat?”
Elég nehéz lenne megoldani, mivel egy szobánk van.
:)
„32 ember dolgozik alattam és eszembe nem jutna azzal foglalkozni, hogy a takarítónő mit mond a portásról vagy fordítva.”
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy roma származású a férjem és RÁT-os foglalkoztatású, magyarul: az önkormányzat szerezte ezt a munkát neki, neki más az alkalmazotti jogviszonya, mint egy „sima polgári beosztottnak”.
Az utcán tolonganak a hasonló állományban lévő emberek, mindenki be akar kerülni vmi jó helyre, hogy mellesleg ne az utcát kelljen takarítaniuk stb.
Páromnak nagy szerencséje volt ilyen szempontból, de mivel hosszabbítgatnak állandóan szerződést, egy-egy ilyen időszak után, felülvizsgálják a dolgokat, hogy tényleg megfelel-e az elvárásoknak, ha nem oké a szénája az igazgatónő előtt, mert ő a közvetlen főnöke, fennáll az esélye, hogy egy idő után más kerül ebbe a státuszba, ezért nem árt, ha odafigyel bizonyos dolgokra és így nem éri szó a ház elejét.
A munkahelyen legalábbis!
:)
+ még:
nekem nem azzal volt a bajom, hogy egyáltalán mertek szólni, hanem azzal, AHOGY szólt.
A kislányt nem lehet még időszakosan se következetesen nevelni, mert hazamegy és ugyanúgy folytatja a szemetelést, ahogy otthon látja.Egyébként se fogad szót, én meg nem fogom megfeszíteni magam…
Ahhoz meg túlságosan szeretem, hogy fizikailag fegyelmezzem.
Ha majd nem parkol alattunk az autó ( már folyamatban van az ügy ), max. összeszedem utána az eldobált cuccokat.
Már többször mondtam neki, hogy nem ártana szigorúbbra fogni, ilyenkor persze ott előttem lekever egy-két pofont neki, 5 perc múlva meg sírva ölelgeti magához, annyira megsajnálja.
Ez a következetes nevelés...
Annál konokabb a kislány és nem fogad szót.
Pedig nagyon értelmes lenne amúgy, de keveset foglalkoznak vele, akkor is egyik percben üvöltöznek vele, a másikban meg ajnározzák, imádják.
Ez van.
:(
Nézd, míg a gyerek nálatok van, addig vendég, és erre meg kell tanítani, ha nem a szülei, akkor ti, hogy nem viselkedhet akárhogy. Nálatok nem szabad dobálni. Mondjátok meg a szüleinek, hogy gond volt belőle, és mikor nálatok van, akkor igenis tessék fogni és rászólni, csak akkor, de igen, te is köteles vagy "nevelni", míg rátok van bízva.
Írtam az unokatesómról, egyedül neveli az anyja, akármit kihisztizhet, de itt meg lett magyarázva, hogy itt egy kicsit más a módi, megtanulta, itt viselkedik, otthon meg már az anyja felelőssége, ahhoz semmi közünk. Te is legyél szíves a sarkadra állni és megkövetelni a nálatok működő szabályokat.
Az anyjának inkább nem mondom el a szitut, hogy baj volt belőle, mert nemhogy a gyerekét veszi elő, hanem még a végén ő maga megy oda az autós nőhöz balhézni, hogy "Ugyan miből gondolja, hogy az ő drága gyermeke volt a dobálós?Bizonyítsa be!".Ilyen szempontból egy percre nem ismerné el a tesóm, hogy az ő gyereke a hibás.
Ráadásul ők ketten már egy ízben összekaptak - mivel egy időben a húgom is ebben a házban lakott - mert a nő szólt neki a túl hangos zenéért.
Akkor aznap a rokonsággal mentek "bekopogni" hozzá, most is ez lenne.
Ebből én inkább nem kérek.
Üröm az „örömben”:
Már nem sokáig kell pesztrálgatnom a lánykát, mert húgom most várja a 2-dikat és ebből következőleg hamarosan nem tudnak már minden hétvégén bálba, buliba menni; emiatt is voltam én eddig a „dadus”.
Jaj, bocs: ÖRÖM az ürömben.
:P
Már meg ne haragudj, de a húgod mégis hány éves, hogy gyerekeke van és szórakozni jár, a gyerekét meg nem tudja megnevelni?
+ még szül egy másodikat is?
Nem akarlak megbántani, sem faggatni, de én egy éretlen szülő személyét feltételezem....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!