Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mégis mikor lettek ilyen...

Mégis mikor lettek ilyen bunkók a magyar emberek, hogy köszönni sem képesek?

Figyelt kérdés

Véletlenül sem általánosítani szeretnék, úgyhogy akinek nem inge ne vegye magára.

Ellenben munkám során elég sokféle emberrel találkozom (turisztikai helyen vagyok). Sok a külföldi, akik egytől egyig teljesen normálisak, illemtudóak, mind tud köszönni, mind megkérdezi, hogy beszélek e németül/angolul és mind megtudja köszönni a segítséget.

Viszont sok magyar ember is jön természetesen és rengetegen vannak közülük, akik olyan pofátlanok és bunkók, hogy legszívesebben lekevernék egyet. Jön egy hatalmas gyerekcsoport élükön az elég határozott tanárnénivel. Odalibben hozzám én kedvesem ráköszönök, erre ő semmit nem reagál, se egy szia, jó napot vagy k*rva anyád, hanem mindjárt bunkó stílusban megkérdezi, hogy pedagógusoknak mennyi kedvezmény jár. Mikor mondom, hogy semmi (és tényleg semmi, nem én találtam ki), akkor leáll velem vitatkozni, hogy na de hát 11 gyerekkel jött, akik ráadásul fogyatékosak (amúgy egyáltalán nem tűntek fogyatékosnak, ellenben egytől egyig cigányok voltak) és hogy mi ez ,hogy nincs kedvezmény. S mikor mondtam, hogy ilyen csak kivételes esetekben van és az is csak akkor, ha előre lebeszélte a főnökömmel akkor is ott pattogott, hogy de ez is különleges eset és ,hogy beszéljek én vele. A stílusát nem részletezném, legyen elég annyi, hogy szégyenlem, hogy egy ilyen némber tanárnőként funkcionál. Nem adtam neki semmilyen kedvezményt és nem csak azért, mert egy paraszt volt, de én a helyemet nem hagyhatom el, felhívni meg nem tudom a főnököm, tehát nem tudtam vele beszélni sem. Érdekes módon egy másik csoport le tudta vele előre tárgyalni ezt a dolgot, de azt is hozzátenném, hogy ők nem 11-en, hanem 42-en voltak és autisták, volt közöttük tolószékes is.

És akár hiszitek akár nem, nem ő az egyetlen. Se köszönni nem tudnak, se semmit. Mikor én próbálok kedveskedni nekik, meg mindent megpróbálni, hogy kevesebbet fizessenek, pl ha látványosan sok 25-30 gyerekkel vannak, akkor bejátszom, hogy csak mondjuk 23 gyereket ütök be és akkor annyival kevesebbet kell fizetniük, de némely még ezt sem tudja megköszönni, sőt még természetesnek is veszi, hogy én itt kockára teszem az állásom.

Mégis mi bajuk van a magyar embereknek? Vagy ennyire megkeseredettek talán? Azért ilyen bunkó parasztnak csak nem kéne lenni.

2012. jún. 8. 17:16
 1/7 anonim ***** válasza:
46%
Pedagógusnak azok mennek, akiket semmilyen másik szakra nem vesznek fel. Kettes érettségivel pl. óvónőnek vagy tanítónőnek simán felveszik az embert. Én se szeretek általánosítani, de ezek általában műveletlen, tudatlan emberek, és nem ritkán neveletlenek is, pl. ahogy írtad, nem köszönnek és udvariatlan stílusban beszélnek. A gyerekeink egész nap oviban vagy iskolában vannak, több időt töltenek ezekkel a pedagógusokkal egy légtérben, mint a családjukkal otthon, nagyon nehéz az illemre nevelni őket, ha egyfolytában azt látják, hogy a tanító néni nem köszön, flegmán viselkedik stb. Amíg gyerekkoruktól kezdve ilyen példákat látnak, addig ne lepődj meg, hogy sok bunkó ember kerül ki az iskolából.
2012. jún. 8. 17:29
 2/7 anonim ***** válasza:
42%

Álljon már meg a menet.. Hogy pedagógusnak azok mennek, akik kettes tanulók, értetlen, buta emberek? Ha igen, akkor engem nem pedagógusok taníthattak, de rólad elhiszem... Gondolod, hogy éveken keresztül lehet tanítani nemzedékeket olyan embereknek, akiket te jellemeztél? Hát nem. Az egyetemet/főiskolát sem végzik el. Felveszik őket, ha olyan a ponthatár, de nem voltál egyetemista, ha azt hiszed, hogy bent is maradnak a rendszerben... Hülye általánosítás már megint...

Kérdező: természetes, hogy egy turista, aki idd vendégnek érzi magát, jobban odafigyel az illemre. Angliában, turisztikai vonalon dolgozó ismerősöm ugyanerre panaszkodik, de ott az angolok érzik magukat felsőbbrendűnek, akiknek minden jár. Mert ők vannak otthon, úgy érzik, ismerik a rendszerüket, és nekik JÁR. Sajnálatos, hogy vannak ilyenek, de ez nem magyar szokás.

2012. jún. 8. 17:47
 3/7 anonim ***** válasza:

"Pedagógusnak azok mennek, akiket semmilyen másik szakra nem vesznek fel..."

Gratulálok.. Inkább nem is minősítelek, megtetted ezt magadtól is.

Én sok külföldire, leginkább németre és kínaira tudom ezt mondani, hogy buta parasztok, de mivel ott is vannak szerencsére kedvesek és illemtudóak, sőt néhányuk veszi a fáradtságot és még a "Jónapot!" szöveget is bemagolja(a kínaiak nem, azok sutyerákok) nem szólok negatívan róluk.

Van sok-sok buta Magyarországon, azért is állunk ott, ahol, de ezt kell elfogadni(mivel ellene sok mindent nem tudunk tenni, sajnos).

Amúgy nem vinném vásárra senki miatt az állásom, főleg, ha lekezelően viselkednek.

2012. jún. 8. 22:00
 4/7 A kérdező kommentje:
Jó hát én most nem konkrétan a pedagógusokra értettem, hogy bunkók, csak ezt a nőt külön kiemeltem. Bár tény, hogy volt még egy pár, akik hasonló stílusban kérdezték, hogy pedagógusoknak jár e kedvezmény. Volt, hogy jön megint a diákcsoport, és mondja a tanár, hogy hát 26 gyerek van. S akkor mondom neki, hogy akkor a tanárokat is felengedem gyerekjeggyel, mert 20 fő felett ezt meg szoktuk engedni. Erre annyit reagált, hogy megvonta a vállát. Ja, ha ez neki ennyire mind1, akkor menjen szépen felnőtt jeggyel, kétszer annyiba kerül. Se egy köszi, se egy bakfitty, semmi.
2012. jún. 9. 08:38
 5/7 anonim ***** válasza:
Sok tanar frusztralt a cigany gyerekektol....komolyan.Az egyik nagynenem pl orakat tud regezni a stresszrol amit a neveletlen, idomitathatatlan gyerekek(lenyek) produkalnak. Egy masik iskolai tanarrol hallottam , h pszichiatriara kerult....kesobb meg is halt.Isten nyugosztalja.Egy igazan tiszta lelku , jo erkolcsu, turelmes ember volt.De egyszeruen kikeszitettek es mar tobb eve tortent. Azota a helyzet fokozatosan romlik es az allam semmit nem tesz! Egyebkent iskolaja valogatja hol milyen tanarok dolgoznak, engem pl a kozepiskolaban a szuloin az osztalyfonokom lehulyezett< pontosabban ugy fogalmazott a szuleimnek h ritka sotet lany vagyok> a szuleimnek a hatam mogott....omg! Az egyik legjobb tanulo voltam, eppenseggel csak az o tantargyara nem izgultam be....persze utana , miutan ezt megtudtam , csak 5 seim voltak az emlitett targybol.Es ilyen tanarok mindenutt vannak.Feltetelezhetoen nem csak Magyarorszagon.
2012. jún. 11. 02:44
 6/7 anonim ***** válasza:

Pedagógusokat ne bátntsuk, én évekig dolgoztam olyan szakkkönyvesboltban, ahol a vevők többsége belőlük került ki, és kevés problémás eset volt köztük, de hát melyik szakmában nem fordul elő bunkó ember?

Általános könyvesboltban is dolgoztam, na ott már igazi "vegyesfelvágott" volt, ami a betérőket illeti...

A pedagógusokról még annyit: amilyen sok problémás gyerkőc van manapság, hát, nem irigylem őket sem.

A Kérdezőnek: sajnos, eléggé fásult és megkeseredett manapság sok ember Magyarországon, és ez a mindennapokban is érezhető. Azt nem értem, hogy a kedvességet miért nem lehet kedvességgel viszonozni?

2012. júl. 12. 18:12
 7/7 anonim ***** válasza:

Azért mert hiába gondolják sokan azt hogy az ember jobb az állatnál, pedig pont ugyanúgy viselkedik !

Nézzél hiradót ....

2012. júl. 21. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!