Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Elmennétek így erre az esküvőre?

Elmennétek így erre az esküvőre?

Figyelt kérdés

A szomszédaink hívtak egy októberi esküvőre.

Közölték, hogy a gyereket nem vihetjük, mert csak a legszűkebb családból származó gyerekek vehetnek részt a vacsorán.

Nem vihetünk gyereket (és senki más vendég, akik nem a szűk körhöz tartoznak), mert az étterem a gyerekek után is egész főre számolja a menüt. Ők pedig ezt nem vállalják. (160 főt hívtak meg amúgy)

A gyerekünk 2 éves. Persze, lenne kire hagyni, de akkor is...Ha őt nem vihetem!?

Annyira nem vagyunk jóban velük, barátok nem vagyunk, csak ugye ismerősök. De látták is rajtunk a meghökkenést, mikor mondták ezt. Szóval nem tetszik a helyzet egyáltalán.

Mi a véleményetek?

2011. aug. 6. 23:16
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
75%

szerintem nem bunkóság de mindenki hagy döntse el h mit akar az esküvőjén !!!

nem hiszem h van beleszólása másnak ebbe

én a helyedben örülnék és elmennék a gyerek nélkül is gondod azt h ez egy jó alakalom h a pároddal kicsit lazítsatok feltöltődjetek

gondold végig ! ha elvihetnéd akkor szerintem nem tudná végigülni rendesen a vacsit (1-2 óra biztos van) sem és vacsi után a álmos nyűgös gyerekkel még haza is kell menned lefektetni lemaradsz a buliról és a házigazdának sem jó olyan mint ha csak az ingyen kaja miatt jöttetek volna el

voltam páron és hiába mondták h jöhetnek a gyerekek (most már 3 van) nem vittem őket pedig a legutóbbi alkalomkor a lányom már 8.5 éves volt ki tudtam kapcsolni nem kellet folyton a gyerekre figyelnem és élveztem is h hajnal 5 re mentünk csak haza .-))

2011. aug. 7. 07:36
 12/18 anonim ***** válasza:
44%

Hát így nem. Pedig én nem vagyok az a típus, aki a gyereke nélkül soha sehova nem megy, lagziba amúgy sem vinném, mert nem akarnám az egész vacsorát meg az este további részét azzal tölteni, hogy futkorászok utána, neki is szórakoztatóbb lenne, ha inkább a maminál lenne (szokott nála lenni), hiszen 4 évesen egy igazi örökmozgó, egy percig nem ül meg a fenekén.

Ettől függetlenül én nagyon is sértőnek érezném, ha azt mondanák, hogy CSAK ennek meg annak a gyereke mehet, az enyém meg nem. Azt majd én eldöntöm, hogy viszem-e valahova, vagy sem. Még ha arra hivatkoznának, hogy egyáltalán, senki nem visz gyereket, azt megérteném, de ez így ilyen formában smucigság. Hívjanak annyi vendéget, amennyit vendégül tudnak látni, de ne ilyen kikötésekkel.

2011. aug. 7. 08:42
 13/18 anonim ***** válasza:

Utolso valaszolo!

07:09-es vagyok.

Igen, en is erre gondoltam, csak nem irtam bele mar ezt a reszet a kommentembe.

Nagy valoszinuseggel en sem vinnem a vacsorara le a gyermekeimet, max az uzsonnara, vagy az eskuvo egy reszere.

Mi is jarunk el kettesben a ferjemmel gyakran, szoktuk is a nagyszulokre bizni oket, szeretik a sracok es a nagyik is ezeket az esteket.

De ez tenyleg azert erintene engem rosszul, mert itt nem arrol van szo, hogy gyerek nem mehet, hanem arrol, hogy sporolas miatt egyesek nem vihetik a gyerekeket, masok pedig igen. Ez igy abszolut diszkriminativ es rossz megoldas! SZERINTEM.

Arrol ne is beszeljunk, hogy nem veletlenul adunk naszajandekot, ami penz, ha nem ker egyebet az ifju par. Boven szoktuk adni a fejenkenti etkeztetesunk tobbszoroset szorozva annyival, amennyivel megyunk. Masok sem hiszem, hogy ures boritekot adnak oda. Igy viszont ne mar az en gyermekem szajatol sajnaljak az etelt, amit raadasul ki is fizetnek!

Mondom, a kulturalt megoldas itt az, ha nincs penzem 30 egesz csaladot megetetni az eskuvomon, akkor csak 20 csaladot hivok meg, de azokat egeszben es nem azt csinalom, hogy 15 csaladot megkerek, hogy csak az egyik feluk jojjon el, a masik 15 meg johet kompletten.

Ha igy allnak, akkor hazasodjanak meg szulok/testverek/keresztszulok koreben, legyen 30 fos az egesz, vagy ne menjenek hintoval. Szerintem.

2011. aug. 7. 09:02
 14/18 anonim ***** válasza:
76%

amúgy azt még hozzá kell tennem h ősszel mikor lesz az esküvőnk én sem hívtam meg a gyerekeket legalábbis a ismerősöket/barátokét nem ha e miatt besértődik akkor nem volt igazi barát

csak tudnám mit kezdenék ott 15-18 idegen vagy majdnem idegen kisgyerekkel ??? (0-6évesig)

nem a kaja a lényeg hanem h nem tudnak megülni akkor nekik is kell valami ami leköti őket ez meg plusz költség amit nem tudok vállalni

ezt mindeninek leírtam és elmondtam miért eddig nem volt gond megértetek persze hozzá tettem ha csak a szertartásra jönnek el annak is örülök de akkor szóljanak

nekem is ott lesz a 3 gyerek és hát örültem mikor anyum azt mondta h a vacsi után elviszi őket (nem én kértem meg rá)és persze az unokatesókat is (összesen 6 gyerek)

nem örülnék még annak sem h meghívok 100 embert és több mint a fele haza menne a vacsi után mert jaj a gyerek nem marad meg és le kell fektetni mert kicsi még stb.....

és nem a nászajándékon van a hangsúly vagy a menyasszony táncon mert úgy kevesebb jön be :-/ ha nincsenek ott nem ezért hívtam meg őket van olyan akinek a lelkére kötöttem h semmiképpen ne hozzon nekünk semmit mert tudom h rosszul állnak bőven elég ha eljönnek

szeretnék egy jó hangulatú bulit utána

3 gyerek mellett tudom h képesek a legváratlanabb időben és helyen olyat produkálni h csak na no ezt nem szeretném kellemetlen nekem és a szüleinek is

és most nyugodtan le lehet pontozni .-P

2011. aug. 7. 10:32
 15/18 anonim ***** válasza:

Ha nem vagytok jóba, ne menjetek.

Én otthon hagynám a gyerekem, ha lenne kire bízni, megértem az ő szempontjukat is.

2011. aug. 7. 11:11
 16/18 anonim ***** válasza:

Ez akkora bunkosag es hulyeseg. Birom, hogy 160 embert meg tudtak hivni, de az az 2-3 kisgyerek meg maradjon otthon.

En nem mennek! Nekem is volt eskuvom, ugy valo, hogyha valakit meghivnak, akkor a csaladot hivjak meg. Majd a csalad eldonti, hogy a gyerekek mennek-e vagy sem, de igy megmondani, hogy nem mehet, egyszeruen bunkosag. Miert hivtak meg titeket egyaltalan, ha ezen akarnak sporolni? Nem kell annyi embert hivni es meg van oldva. Ha nem vagytok kozeli kapcsolatban, minek hivnak meg? Meg azt sem lehet mondani, hogy kicsi a rokonsaguk.

2011. aug. 7. 13:06
 17/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, Most már tényleg nem tudom, mi legyen...

Talán az esküvőre a templomba meg a városházára azért elviszem a kisfiúnkat, vagyis talán elvihetem, mert nem a "zavargó kisgyerekek" miatt nem lehet őket vinni, hanem a vacsora ára miatt.

Amúgy pénzt kérnek (bankszámlaszám lehetőséget is kaptunk), mert már elég régóta együtt élnek, kialakult háztartásuk van és a lakást is megvásárolták már, amiben korábban albérletben éltek.

Meg fogok kérdeni másokat is még, akiket szintén meghívtak a gyerek nélkül, hogy ők mit reagáltak rá. (A másik szomszéd és a férjjelölt egyik kollégája, aki ismerősünk.)

Fontos volt a véleményetek, köszönöm szépen!

2011. aug. 7. 20:10
 18/18 anonim ***** válasza:
Nagyon szívesen, örülünk, ha segíthettünk! :) És ezt akkor is Neked kell eldönteni, hogy mi lehet a legjobb. Döntsetek helyesen :)
2011. aug. 7. 22:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!