Elmennétek így erre az esküvőre?
A szomszédaink hívtak egy októberi esküvőre.
Közölték, hogy a gyereket nem vihetjük, mert csak a legszűkebb családból származó gyerekek vehetnek részt a vacsorán.
Nem vihetünk gyereket (és senki más vendég, akik nem a szűk körhöz tartoznak), mert az étterem a gyerekek után is egész főre számolja a menüt. Ők pedig ezt nem vállalják. (160 főt hívtak meg amúgy)
A gyerekünk 2 éves. Persze, lenne kire hagyni, de akkor is...Ha őt nem vihetem!?
Annyira nem vagyunk jóban velük, barátok nem vagyunk, csak ugye ismerősök. De látták is rajtunk a meghökkenést, mikor mondták ezt. Szóval nem tetszik a helyzet egyáltalán.
Mi a véleményetek?
Ez gusztustalan dolog nagyon. Mármint az, hogy más gyerekei elférnek, néhány ismerősé meg nem? Akkor minek hívott meg a vacsorára? A pénzed gondolom jól jönne a tánchoz... Lehetett volna csak a szertartásra meghívót küldeniük. Elég fura.
Én így tuti nem mennék el, a gyerekemet egyéb esetben amúgy is rábíznám valakire, de aki eleve így áll hozzá, az nem érdemli meg hogy elmenjek.
Vagy menj el csak a szertartásra gyerekkel együtt, és a vacsira ne, vagy ha ahhoz sincs ezek után kedved, küldj nekik egy lapot.
Szerintem baromi nehéz határt húzni. És bár egy furcsa megoldás, én azért csodálkozom az előttem szólók szinte egybehangzó véleményén, miszerint milyen bunkók.
Mivel szomszédok, vélhetően nem "kötelességük" meghívni titeket, semmilyen papírforma ezt nem kívánja. (Mint pl. hogy a másod unokatestérrel mi legyen, vagy ex-nagynénivel, mert elváltak a szülők stb. stb.)
Azért hívtak meg titeket, mert kedvelnek.
Ha van kedvetek és van kire bízni a gyereket, akkor menjetek, ha meg nem akartok, ne menjetek. Szabadság van. Csak szóljatok nekik időben...
Nekem az esküvőmön legalább 400-an ott voltak. Álló sütis fogadás volt mindenkinek (barátok sütöttek, mi az innivalót vittük), vacsora csak a szűk családnak. Szívem szakadt meg, néhány barátom miatt, akiket szívesen láttam volna, de akkor már ha az egyiket igen, a másikat meg nem, az úgy nehéz lett volna...
En valoszinuleg nem mennek el, mert logikatlannak tartom az egeszet.
Nekem furcsa.
Azert furcsa, mert vagy hivom a csaladot, vagy nem hivom meg oket egyaltalan.
Ha nincs annyi penzem, hogy 250 fonek fizessem a kajat, akkor nem ugy sporolok rajtuk, hogy a 250 fobol "kitiltom" a gyerekeket, hanem ugy, hogy komplett csaladokat huzok ki a listarol, hogy csak 160-an maradjanak gyerekestol, komplett csaladok.
Ez nem egy olyan dolog, mint pl kerhetem mekiben menuben is a sajburgert, de ha nincs ra penzem, akkor csak kerek hambit es uditot. Ott nem sertodik meg a krumpli.
De a csaladok szetvalasztasa kenyes kerdes.
Mondjuk azt sohasem ertettem meg, hogy miert akar olyan par nagy eskuvot szervezni, akiknek nincs ra penzuk. Erdekes, hogy nem a ruha/virag/dekoracio, stb koltsegeken akarnak sporolni, vagy nem azon, hogy kevesbe "fontos" csaladokat lehuznak a listarol, hanem a gyerekeket zarjak ki.
Nah mindegy, a lenyeg az, hogy mivel nem ertek egyet az eljarassal, igy nem mennek, de jeleznem elore, ezzel segitve nekik. Nehogy kifizessek feleslegesen a ferjem es az en etelemet. Inkabb akkor engedjenek be helyettunk 2 gyereket, vagy koltseg a naszutra azt a penzt, mintha naszajandekba adtuk volna. Ha ez a legfontosabb nekik, mindenaron ezen akarnak sporolni, akkor rajtunk is sporoljanak nyugodtan.
Es nem kell ezt bunko stilusban megmondani, lehet diplomatikusan, en sem vesznek veluk ossze, nem is oktatnam ki, nem kritizalnam meg, csak vazolnam a dontesunket.
Ez a világ legnagyobb bunkósága, én ezután még az esküvőre sem mennék, főleg, ahogy írod, hogy még csak nem is közeli barátok vagy rokonok. Egyértelműen azért hívtak meg, mert kellene a pénzetek, amit ajándékként kapnának, de nem akarnak kínlódni a kisgyerekekkel. Amúgy csak megjegyzem, hogy kétéves gyerekért kizárt, hogy nem egész vacsorát, hanem akár félárat is fizetni kelljen!! Még a luxusszállodákban is minimum 2, inkább 3 éves korig ingyen vannak a babák. De sok olyan helyet ismerek, ahol 6 évesig nem kell fizetni. Egy kétéves gyerek még max. anya-apa kajájából csipeget egy lagziban, sokszor pedig a szülő maga visz kaját neki, mert nem feltétlenül kapnak még az ilyen idősek mindent.
Szóval én tuti besértődnék és nem mennék el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!