Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Kutyahus. Mit tehetunk?

Kutyahus. Mit tehetunk?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

Hihetetlen:( beteges..:(

mi mit tehetunk ez ellen..?:(:

2011. aug. 4. 01:22
1 2 3 4 5 6 7
 31/64 anonim ***** válasza:
90%

02:31

Több mint 10 éve van a családnak olasz barátja.Ő mondta,és ő imádja a macska húst. :)

2011. aug. 4. 04:42
 32/64 anonim ***** válasza:
86%

Aki írta hogy a lovat sem esszük meg a mi kultúránkban.Ott a lókolbász.Nagyon sokan eszik veszik hidd el.

Nővérem ázsiában él,az ottani barátai teljesen megbotránkoztak hogy mi magyarok megesszük pl az agyat(hagymás velő),vagy a kakas tökét(pörkölt).

És most ne azt vedd h te személy szerint nem eszed meg,mert biztos van olyan kínai aki nem eszi meg a kutyát.Általánosságban beszélek.

Szóval kinek mi.

2011. aug. 4. 04:46
 33/64 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem a legnagyobb bűn itt a kínzás. Ha már megzabálják a kutyát ezek a ferde szeműek, legalább ne kínoznák őket!!
2011. aug. 4. 04:50
 34/64 anonim ***** válasza:
100%

Nem érdekel, hogy hol mit esznek, szerintem épp ugyanaz a kategória disznóhúst és kutyahúst fogyasztani, ugyanúgy élet, ugyanúgy gyilkosság, ugyanolyan súlya van.

Ami viszont gyomorforgató, az a kínzás. Na, ettől rosszul vagyok. Valamiképp a társadalom elfogadta, hogy élőlényeket hozzunk létre azért, hogy aztán elpusztítsuk őket. Ha ezt támogatod azzal, hogy bármilyen állat húsát elfogyasztod, akkor nagyban kussolhatsz. Viszont ezt a lehető legkevesebb szenvedés okozása mellett szabadna csak megtenni, ha már tesszük. Arra semmi a világon nem jogosít fel senkit, hogy megkínozzon más lényeket. Undorító, és rettentően dühítő.

(Emellett bele se gondolnak, hogy az állat szervezete kínjában és félelmében milyen méreganyagokat termel, amit aztán az okos kínaiak elfogyasztanak, rohadt egészséges lehet.)

2011. aug. 4. 05:53
 35/64 anonim ***** válasza:
70%

"egy kutya inteligenciaja sokkal nagyobb mint egy csirkee'(vagy sok mas allate),sokkal magasabb szinten all ami az erzelem szintet,vagy az erzelem kinyilvanitast jelenti,sokkal jobbak az eletosztonei es szerintem nyilvanvalo hogy van ontudata.."

Uhh de durva. Bírom az ilyen embereket, akik kiakadnak a kutyahús fogyasztásán, azért, mert kutya, mert úúúú az egy aranyos és okos és szép állat, azt ne egyék meg, és nem azért, mert belátják, hogy ÉLET, és az életet védeni kell. Hogy egyesek szerint erre csak az érdemes, aki elég aranyos és okos és szép ehhez. Gondolkozni kéne, nem csak nézni ki a fejetekből. "Mi mit tehetünk ez ellen", hát rettentő sokat valószínűleg. Menj el Kínába, csapj az asztalra és kérd ki a panaszkönyvet. Istenem...

2011. aug. 4. 06:05
 36/64 anonim ***** válasza:
85%
"Mi mit tehetünk": ha esetleg egyszer úgy érzed, hogy a csúnyább és kevésbé intelligens állatok is érdekelnek, azt teheted, hogy nem eszel több húst, nem fogyasztasz tejterméket. Vagy ha mégis, csak bio tartásból származót. Ezt teheted. Könnyebb ott kezdeni valamit, ahol vagy, ha akarsz, mint a világ másik felén.
2011. aug. 4. 06:08
 37/64 anonim ***** válasza:
26%

máshol meg a disznót nem eszik mi meg azt esszük

le lehet pontozni de ezzel nem azt mondom hogy együk meg mi is morzsit a családkedvencet semmit pénzért még csak meg se kóstolnám a kutyát... meg azt is elmebetegségnek tartom hogy itthon nem is tudom ki kampányolt érte

de szerintem kínába ezt elfogadják és ők kb ugy gondolnak a kutyahúsra(sajnos) mint mi mondjuk egy tyúkra tehénre disznóra

2011. aug. 4. 06:43
 38/64 anonim ***** válasza:
43%

Az a baj, hogy szerintem semmit nem tehetünk. Japánban pl betiltották a bálnavadászatot, mégis "kutatásokra" hivatkozva ugyanúgy legyilkolják őket.

Mit tehetnénk a kutyával kapcsolatban? Ha betiltanák, úgyis megtalálnák a módját, hogy kajáljanak. Az ember mindig megtalálja a kiskapukat mert egy rohadtul önző faj. Ami kell neki azt megszerzi bármi áron. Ha egy kínai kutyát akar enni, akkor azt eszik. Ha egy japán megéhezik és bálnahúsra fáj a foga, akkor csakazértis beleteszi a szusiba. Ha én ebédelni akarok, elmegyek a boltba és veszek csirkét, vagy marhát, vagy disznót. Csak én nem védett állatokat kajálok, és olyan hentestől veszem a kaját, akit jól ismerek és tudom, hogy nem szenvednek sokat az állatok a vágóhídján, míg elpusztulnak.

Engem az bosszant a leginkább, hogy kínozzák a kutyákat, csak azért, mert attól finomabb a húsuk. Ez nem normális dolog. Mondjuk számomra az sem, hogy egyáltalán megeszik a kutyát-cicát, miközben eléggé háziasított fajta, és tulajdonképpen otthon is tartják, mint társ, mint barát. Már komolyan nem is tudom min botránkozzak meg jobban. És annak ellenére is csinálják, hogy a többi kínai is baromira ellenzi ezt a dolgot. Szerencsétlen állatok ki vannak téve a magukat 'ínyencnek' nevezett "emberek" szokásainak, máshol meg éheznek azok, akik egy falat kenyérnek is örülnének.

Ha pedig arra gondolok, hogy ha bárki csak egy rossz mozdulatot merne tenni az állataimmal szemben, gondolkodás nélkül minimum leütném, másutt meg csak úgy hagyják, hogy kínozzák őket... Pedig ott is tüntetnek, meg minden! de legalább ne tudnék róla... mert a legszívszorítóbb az egészben az, hogy mi csak itthon ülünk és max pötyögünk interneten mert ellenezzük és sajnáljuk, de konkrét dolgot nem tudunk tenni. ilyenkor úgy realizálódik bennem, hogy a tudatlanság néha jó.

Csak az a baj, hogy engem ez már abszolút nem tud meglepni, mert már olyan régen elvesztettem a bizalmamat a saját roh@dék fajommal szemben, és szégyellem magam amiatt, hogy asszisztálok ehhez az egészhez, sőt amiatt, hogy én is ehhez a fajhoz tartozom. Pontozzatok le, de nem normális amit önös érdekekből képesek vagyunk művelni, és környezetpusztítóak vagyunk, azt sem tudjuk megbecsülni, ahol élünk. És ezt most általánosságban mondom, mert vannak azon kevesek, akik próbálnak odafigyelni ésatöbbi, de a többi idiót@ meg csak űzi, hajtja a roh@dt pénzét és magasról tesz arra, hogy mi folyik körülötte, csak neki legyen jó. Szóval ez az egész így rossz, ahogy működik, meg ahogy van, de úgy tűnik, hogy ami nekünk fejlődés, az a környezetünknek rombolás.

És azt sem írhatom, hogy RIP kutyuskák, mert... mert azért. :(

2011. aug. 4. 07:10
 39/64 anonim válasza:
Na ebben nem tudnak eredményt felmutatni az állatvédők. Ezért lesz betiltva a fül-farokvágás!!!! Valamit kell produkálni a sok adományért.
2011. aug. 4. 07:11
 40/64 anonim ***** válasza:
85%

Kedves kérdező!

Ha intelligencia és öntudat alapján csoportosítod a zsákmányállatok fogalmát, akkor magadról állítottad ki a szegénységi bizonyítványodat! A disznó, amit te zsákmányállatnak minősítesz vadonban igenis, hogy mindenevő (mint néhány majomféle!) és nem pedig növényevő. Az állatkölyköknek születésükkor még nincs öntudatuk, tehát szerinted ez is ugyanolyan zsákmánynak minősül, mint a szellemileg (és ugye intelligenciában) visszamaradott embertársaink?

2011. aug. 4. 07:26
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!