Kutyahus. Mit tehetunk?
Más a kultúra,ennyi.Az olaszoknál csemegének számít a macska!
Van ahol nem eszik sem a tehene mert szent állat,sem disznót,mert túl mocskos és igénytelen állat.
Indiában azon botránkoznak hogy te megzabálod a borjúhusit.
Nem tehetsz ellene semmit,nem is kell.
Semmi beteges nincs benne,ugyanolyan hús.
Számunkra nyilván furcsa,mert mi nem esszük.
Az a baj, hogy mi magyarok csak ezen tudunk felhaborodni, mert csak errol tudunk, csak arrol, amit az allatvedo aktivistak beletolnak a pofankba. De ha jobban kinyitjuk a szemunket es elgondolkodunk, hogy a joghurt mibol van, hogy hany tehen szenvedett meg azzal, hogy begyogyszerezik (hogy tobb tejet termeljen), majd gepekre kotik és 0-24-ben kiszivjak belole az eletet szo szerint, 2 ev az atlag eletkora egy fejos tehennek, mig a termeszetes kornyezeteben akar 10+ evig is eleldegel. Vagy a tojas hogy kerul a reggelizo asztalunkra? Nem a tojasfarol szedik. Az ilyen gyarakban borzaszto rossz korulmenyek kozt vannak tartva a tyukok is. Egy atlagos tyuk teszem azt 3 kg korul van. Ezeket a tyukokat feherjebombaval etetik, "etetik", valojaban tomik oket szo szerint, akar a termeszetes testsulyuk 5-szoroset is elerhetik a kotlostyukok a tojasuzemekben. Az is kinzas.
De nem kell ilyen messzire menni, mint etelek, italok... A kozmetikai termekeket mind, mind allatokon tesztelik. Az allatkiserletek kit erdekelnek? Ugyanugy hasznaljuk nap, mint nap a szappant, a fogkremet, mindent, ami miatt az allatok megszenvedtek a laboratoriumokban.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ha allatkinzasrol van szo, nem kell mindig Kinat elovenni es ujjal mutogatni. Mert mi hiaba nem eszunk kutyahust, eszunk helyette tobb masfele hust, a mi orszagunkban ugyanugy megy az allatkinzas. Es nem csak a taplalekszerzes miatt, minden masban is. Az orvostudomany is allatokon kiserletezik. A dohanyos emberek cigarettajat szerinted kerdezo hogyan tesztelik? Allatokon termeszetesen. Sokkal tobb ver tapad a kezunkhoz, mint hisszuk. Elobb soprogessunk a sajat hazunk tajan, aztan foglalkozzunk Kinaval.
Kerdezo, ha nem akarod, hogy a lelkeden szaradjon az allatok halala, akkor nem csak vegetarianusnak kell lenned, nem ehetsz tobb tejtermeket, nem furodhetsz, sminkelhetsz, nem mehetsz orvoshoz, nem tehetsz semmit sem. Elenyesznel az allatok nelkul. Mindenhez az o veruk tapad, elni nem tudnak nelkuluk. Ugyhogy nyugodtan ehetsz marhahust, akarmit, mert azon mar ugysem mulik semmi.
!!!!!!!!! a nok tobbnyire tudjak,hogy vannak nem allatokon tesztelt kozmetikai szerek..
azon kivul hogy az ember legjobb baratjat eszik,felhaborito az,ahogyan ezekkel az alatokkal vegeznek..az,hogy eltorik a labukat egy nappal a lemeszarlasuk elott,mnert ettol finomabb..kib@szott hulyek,ha tenyleg elhiszik ezt..szerintem az a fajta brutalitas hogy lenyuzzak a kutyak fejboret,csakis rajuk jellemzo..nyugaton a levagasra szant allatok eletkorulmenye rossz,de legalabb a halaluk gyors es igyekszenek mellozni a szenvedest..azok a kutyak viszont eletukben is es halalukban is csak a rosszat ismertek..
nyilvan csak az tud ilyen huvosen beszelni egy kutyarol,akinek nem volt,vagy csak gyerekkoraban amikor a szulok kikotottek es annyibol alt a kutyatartas hogy egy masfel meteres lancon tartva kapott ketnaponta enni 2 db csontot es akkor ivptt ha az eso esett..
mas egy olyan allatt,mint a barany,aki ugyan aranyos meg okos is a maga modjan,de soha nem lesz kepes ragaszkodni a gazdajahoz..egy dolog hogy megismeri..vagy neha koveti..de hogy vagyjon a tarsasagara,szeresse,imadja,vedelmezze,vagy hogy az eletet aldozza fel..en meg csak 3 ilyen allatrol hallottam:elsosorban a kutyarol,aztan a macskakrol vagy lovakrol..
Egyetértek azokkal, akik reálisabban látják a témát és nem tartják betegesnek.
Lényegében már mindent leírtak előttem, pl. a tehenek, amik ugye máshol szent állatok.
Álszentségnek tartom, hogy a kutya-, macskaevés ellen ennyire tiltakoznak emberek, a csirkét és hasonlókat viszont gond nélkül megeszik. A csirke miért nem aranyos? Azt is lehet simogatni, sőt még betanítani is kisebb "trükkökre". A halak is aranyosak, vagy az azért van rendben mert nem nyüszít amikor megölik? Nem látom a logikát a gondolatmenetben.
Kedvenc állataim közé tartozik a kutya és a macska, sosem ölném meg őket azért, hogy megegyem sőt ha csak tehetném megakadályoznám a megölésüket. Ennek ellenére ez nem újkeletű jelenség, már régóta megeszik őket a világ egyes részein. Igazából felesleges ezen fennakadni, hiszen rengeteg más állatot is megesznek az emberek. A mi kultúránkban ezek szívünknek kedves állatok, de ha másképp alakultak volna a dolgok lehet, hogy pl. disznók lennének a házikedvenceink és kutyákra vadásznánk a húsukért.
Szerintem ne keverjük az állatkínzást azzal, hogy ki mit eszik meg, mert eléggé össze lett mosva a kettő.
Az állatkínzás az állatkínzás, tökmindegy, hogy polkorrektnek tartod-e az állat elfogyasztását, vagy sem.
ebben is van logika..persze
de egy kutya vagy egy csirke kozott annyira nagy a kulonbseg,hogy nem is lehet oket osszehasonlitani..
egy kutya inteligenciaja sokkal nagyobb mint egy csirkee'(vagy sok mas allate),sokkal magasabb szinten all ami az erzelem szintet,vagy az erzelem kinyilvanitast jelenti,sokkal jobbak az eletosztonei es szerintem nyilvanvalo hogy van ontudata..ezt egy csirkerol aki egy kis meretu ketrecben jol elvan ha kajat lat,alig ha mondhato el..tobbnyire minket embereket is az intelligencia szintunk es az kulonboztet meg az allatoktol,hogy nagyon sok erzelmet tudunk kimutatni,(erezni)..vagy eppen kozvetiteni a masik embernek..a kutyak intelligenciaban jobban le vannak maradva,de ami az erzelmeiket illeti,nem..mas allatrol meg ez sem mondhato el..meg egy kutya kepes a feltekenysegtol a boldogsagon at mindent erezni,kimutatni,vagy akar az irigyseget,buszkeseget,szeretetet,duhot..addig en meg egyiket sem tapasztaltam egy baromfinal..talan a duhot egy kakasviadalon..
Állítólag kamu, h a macskát az olaszok megeszik.
Nade: maradjunk annyiban h nem ildomos megenni azt amit otthon is tartasz. Így pl nm eszünk lovat, kutyát, macskát, tengeri malacot...st. H miért beteges h a kínaiak megeszik a kutyát/macskát? Hát azért mert ők is tartanak otthon!!! Na ez a beteg!vNyilván akinek otthon malackája van, és az a házikedvence, nem eszik disznót! De a kutya és a macska eléggé háziasított ahhoz h barát és ne kaja legyen! És pl a macska az ókorban szent állat volt, ha valaki bántotta halálbünti járt érte. Persze van ahol a tehén a szent állat, de aki azt gondolja h össze lehet hasonlítani h tehenet, v kutyát/macskát eszünk, annak is vannak gondjai...
A kutya különbözik a többi állattól. Nincs még egy olyan állat, aki ennyire ragaszkodik, aki ennyire megtanul emberül, aki ennyire csüng a gazdáján, aki ennyire átveszi a gesztusainkat. Egy bárány a maga módján próbál kommunikálni velem, bárányul, amiből én csak minimálisat értek meg. Ellenben egy kutya sokszor majd megszólal, nem nehéz megérteni, és ez nem azért van, mert én a zseniális ember annyira értek kutyául, hanem azért, mert a kutya annyira ért emberül.
Sose ennék meg olyan állatot, aki beszéli a nyelvemet.
Én az Avontól veszem szinte kizárólag a kozmetikumaimat, a már említett ok miatt.
Mindig átböngészem a polcot a nagy áruházakban, mert régebben volt Boldog tyúkok tojása, de hiába, sehol sem találok. A madárinfluenza mizéria után eltűnt:(
Pedig szívesen vennék olyan tojást és olyan csirkehúst, aki legalább az életében boldog volt!
Ne veszítsd el soha ezt a lelkületet. Ez egy embertelen világ. Régen nem szenvedtek ennyit az állatok. Megették őket, de ahhoz képest ami most megy, arany életük volt.
Én is tudom, mert mesélte valaki aki ott dolgozott, hogy a tej úgy kerül az asztalunkra, hogy a kicsi bocit születése pillanatától fogva elveszik az anyjától, tápszerrel etetik, az anya teje mind nekünk jut. Ők ketten sosem bújhatnak egymáshoz, csak bőgnek egymás után.
Régen is megitták a tejet. De hagytak a kicsinek is.
Embertelen, mocskos világ. Láttam hajnalban egy teherautónyi birkát száguldani az autópályán. Kis ketrecekből bámultak ki, 2-3 sornyi élő szőrtömeg. És szégyelltem magam azért, hogy ember vagyok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!