Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért ilyen rengeteg 8-14 éves?

Miért ilyen rengeteg 8-14 éves?

Figyelt kérdés

Mára már elszörnyülködve nézem hogy a 8-tól 14-éves korban milyen bunkó és alja gyerekek vannak. Tisztelet a kivételnek persze.

Az olyanokra értem h:

¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Rengeteg olyan e korban lévő gyerek van aki rettenetesen káromkodik, de szinte mindíg, beszólogatnak mindenkinek, nagyképűek, azt hiszik hogy menők ha cigiznek, vagy minden második mondatukban szerepel a "b@zmeg".

Engem ez már kiakaszt, az utcán sőt a játszótéren is szoktam ilyeneket látni, és kötve hiszem hogy a szülői neveléstől lenne.

Van egy kedves ismerősünk, neki 10 éves a gyereke, megpróbálja rendesen nevelni a gyerekét de mégis ilyen. A többiektől még nem kéne átvenni mert ha látja és elkezdi akkor még az anyja meg tudta volna állítani de nem lehetett.

Múltkor párommal sétáltunk, erre ott labdázik 2 gyerek, kb 10-12 évesek lehettek (több biztos nem). Odajött hozzánk a labda, én visszarúgtam, de a másik gyereknek ment nem annak aki érte jött. Erre mondja a taknyos kölyök hogy , idézem : " Miért neki rúgtad b*zmeg, hülye bal fax"

Hát mondom......ott helyben felpofozom a kis taknyost de inkább mégse, nem alacsonyodok le a szintjére. A páromat is nekem kellett megállítanom mert ő felpofozta volna.

De az ilyen mit képzel? Én nem hiszem hogy ez a szülőt nem zavarja. Tudom sok szülő ugyan így beszél otthon de rengeteg olyan van aki nem, mégis ilyen a gyereke, hiába szólnak rá.

A cigiről és piáról nem is beszélve. Láttam már ugyan ilyen korban lévő gyerekeket akik az utcán lövöldözik el az általuk elhasznált csikkeket.

Amikor én voltam ennyi éves, akkor ilyenről még a hírekben sem lehetett hallani. Ti mit gondoltok?

Van nektek is hasonló sztoritok? Szívesen elolvasnám.

Vagy mit szóltok ehhez?

24/L

2011. júl. 21. 11:12
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

Mellettem a villamoson 2 kissrác - 10 évesek sem lehettek - ott seftelt egymással cigivel, egyik húzta elő a dobozt, másik az öngyújtót. Azt hittem, menten felkelek, és pofán b@szom őket, vagy leszállva lenyomom a másik végét a torkukon. Milyen szüleik vannak ezeknek? Kezdem magam úgy érezni, hogy egy másik világban nőttem fel, pedig csináltam, és láttam "szép" dolgokat ennyi idősen...

19/L

2011. júl. 21. 12:53
 22/30 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy gondolom, hogy tudom a választ, bár sokaknak nem fog tetszeni:

az ugye ismert, hogy már régóta folyamatosan csökken a születésszám. De a rendszerváltás óta van két csoport, amelyikben az átlagosnál több gyerek születik: az egyik a cigányok, a másik a magas jövedelmű adócsalók. Mindkét csoport arról nevezetes, hogy a közteherviselésből nem veszik ki a részüket, miközben sokat vesznek el a közösből, tehát többet kapnak, mint amennyit adnak.

Emellett a legálisan dolgozó normális emberek jelentős részének nincs gyereke, esetleg 1, ritkán 2 van. A gyerek pedig a szüleitől tanulja el vagy örökli ezt az önző, nagyképű, mindenbe beleszaró viselkedést. Ezeket a folyamatokat pontosan látom az ismerőseimen és kollégáimon (van ilyen is, olyan is), bizonyos esetekben két generáción keresztül is.

Aljas időkben az aljanép szaporodik, ebben nyilvánul meg a társadalmi evolúció.

Meg lehet nézni, hogy Svájcban pont ellentétesek voltak a folyamatok, az egy jól működő társadalom.

2011. júl. 21. 14:17
 23/30 anonim ***** válasza:

az előző vagyok, még annyit a magas jövedelmű adócsalókhoz magyarázatképpen hozzátennék, hogy manapság a magas nettó jövedelem szükséges feltétele szinte minden esetben, hogy adócsaló legyen valaki.

Mert hiába keres valaki legálisan havi 1 millát, ha az állam elveszi közel a felét. Ez még nem magas jövedelem.

A magas jövedelem ott kezdődik, hogy keres 1 millát, és nem adózik semmit. Ez a gátlástalan fajta képes 3+ gyereket vállalni, akiket az utcán egyre gyakrabban látunk botrányosan viselkedni a korábbi hozzászólók példái alapján.

2011. júl. 21. 14:30
 24/30 anonim ***** válasza:

Ezen sajnos én is szörnyülködöm, pedig én is csak 19 vagyok, de mikor én voltam 14 vagy fiatalabb, csak a legrosszabb, legneveletlenebb gyerekek viselkedtek hasonlóan, de manapság...

Ez szerintem annak köszönhető, hogy sem otthon, sem az iskolában nincsenek rendesen nevelve, fegyelmezve.

Az iskolákban a kevés tanár miatt már gyakran nyugdíjból hívnak vissza tanárokat. Namost ezek a tanárok korántsem a mai gyerekehez vannak szokva, igy jóeséllyel nem is tudják őket megfelelően fegyelmezni.

A szülők pedig a mindennapi megélhetésért kűzdenek, a gyerekek nevelésére igy egyre kevesebb idő jut még akkor is, ha valaki télleg szeretne a gyerekkel foglalkozni. És persze vannak olyanok is, akik egész egyszerűen a TV-re és az internetre bízzák a gyerek nevelését, ezzel is levéve egy gondot a saját vállukról.

És szerintem ez a jövőben csak még jellemzőbb lesz, főleg ha belegondolunk, hogy ha ilyenek a mai gyerekek, milyenek lesznek az ő gyerekeik...

2011. júl. 21. 15:36
 25/30 A kérdező kommentje:

Én tényleg pofán csapnám azt aki nekem olyat mer mondani h "bmeg ne ugass" mert ez már tényleg felháborító holott láttam már ilyen gyereket aki ezt mondta másnak.

A gond azzal van h ha pofon vágom már én vagyok a gyerekbántalmazó akit a szülő feljelent.

2011. júl. 28. 12:36
 26/30 anonim ***** válasza:

Én 14/l vagyok és nem gondolom, hogy ilyen lennék, de felháborít ami manapság megy. Jó ilyen közegbe az én számon is kicsúszik egy csúnya sz, kb. hetente, de ha valaki hallja, akkor alap, hogy bocsánatot kérek, és nem csinálok rendszert a trágárságból. Én is jártam már így, mentem haza suliból, és három csaj, akik másik suliba jártak, kb egy évvel voltak fiatalabbak nálam, cigiztek egy utcában, ahol kevesen szoktak járkálni (legalább tudták, hogy olyat csinálnak, amit nem szabad). Végigmértem őket, de aztán nem akartam velük összetűzést szóval továbbmentem. Ilyet szól utánam az egyik, idézem: hé kcsög! nem láttál még cigit b@azzmeg. Olyan gusztustalanok voltak, szal boldog tüdőrákot kívántam nekik és hazamentem.

A szülőkről meg csak annyit, hogy mikor 10 perccel később mentem anyu munkahelyére, mert hívott, hogy ad pénzt vásároljak be a vacsihoz,akkor látom, hogy ott állnak az utcán és sorban fújják magukat dezodorral. Ezek az a fajták, akik jól titkolják, hogy cigiznek, meg káromodnak, mert attól lesznek "menők", "nagylányok".

2011. júl. 28. 13:16
 27/30 anonim ***** válasza:

Nevelés kérdése, én 16/L vagyok, az osztálytársaim fele ilyen, de nekem eszembe se jutna inni, piálni és bulikba járni, hogy a fél város végigmenjen rajtam... :/ Aztán még én vagyok a "fura lány", mert helyette olvasok, verseket írok, színházba járok, meg múzeumokba. :) Persze néha nekem is kicsúszik 1-1 csúnyább szó, de ritka és akkor is csak banyek, vagy óhogyaza, de semmi több.

Sztorim sajnos van, anyumhoz mentem a munkahelyére az utcán egy idősebb néni és az unokája sétáltak, a néni abszolút kedvesen, mosolyogva odaszólt a lánynak (alig volt 7-8 éves), hogy elszakadt egy picit a nadrágja, majd ha hazaértek gyorsan megvarrja, hogy ne szakadjon tovább. Erre a csaj megáll, hátrafordul és elkezd kiabálni vele, hogy: "Hozzá ne merj érni, mert olyat lekeverek, hogy megemlegeted vénség!"

Én meg csak néztem, hogy most mi van!? Ezt nem csak képzeltem? O_o Igen csak elgondolkodtam, hogy odamegyek és úgy lekeverek neki egyet, hogy a fal adja a másikat, de inkább nem akartam balhét...

2011. júl. 28. 19:13
 28/30 anonim ***** válasza:
Én 13 éves vagyok és szörnyű,hogy mi megy az iskolában és azon kívül.Csak egy példát hozok elő:adott egy velem egyidős lány,elég jómódú családból jön.De csúnyán beszél,úgy öltözik mint egy 20 éves NŐ,az óráról kimegy Wc-re és ott a c*gány fiúkkal "partizik"(nem tudom pontosan mit csinál),folyton dicsekszik ,hogy ő ilyen meg olyan szépségversenyt nyert.Egyébként az anyja tudja mit csinál sőt szivesen megvesz neki 10 cm-es(!) magassarkúkat,persze az anyja előtt egy csúnya szót nem mond,mindent megtanul,így az anyja nem is selyti milyen a lánya amikor nem vele van.
2011. júl. 28. 19:20
 29/30 anonim ***** válasza:

"Nyugodj,meg.Ha te is velunk nonnél fel,bíztos te se lennél kulomb!"

Kezdjük ott, hogy külöNb.

Egyébként nincs igazad. Részben így van, inkább a gyerekek is beállnak a sorba, csak hogy ne piszkálják őket, nem tudnak ellenállni a nyomásnak (ezért van ennyi cigis.) De, aki elég erős már ilyenkor is, az ellenáll. Én ilyen vagyok. Nem mondom, hogy könnyű életem volt, de sikerült. Bár most kissé nehéz visszailleszkedni és normális embereket találni.

2011. júl. 28. 19:50
 30/30 anonim válasza:
mert a rajkók között nőnek föl, vagy ők maguk is azok.
2011. júl. 28. 21:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!