Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért ilyen rengeteg 8-14 éves?

Miért ilyen rengeteg 8-14 éves?

Figyelt kérdés

Mára már elszörnyülködve nézem hogy a 8-tól 14-éves korban milyen bunkó és alja gyerekek vannak. Tisztelet a kivételnek persze.

Az olyanokra értem h:

¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Rengeteg olyan e korban lévő gyerek van aki rettenetesen káromkodik, de szinte mindíg, beszólogatnak mindenkinek, nagyképűek, azt hiszik hogy menők ha cigiznek, vagy minden második mondatukban szerepel a "b@zmeg".

Engem ez már kiakaszt, az utcán sőt a játszótéren is szoktam ilyeneket látni, és kötve hiszem hogy a szülői neveléstől lenne.

Van egy kedves ismerősünk, neki 10 éves a gyereke, megpróbálja rendesen nevelni a gyerekét de mégis ilyen. A többiektől még nem kéne átvenni mert ha látja és elkezdi akkor még az anyja meg tudta volna állítani de nem lehetett.

Múltkor párommal sétáltunk, erre ott labdázik 2 gyerek, kb 10-12 évesek lehettek (több biztos nem). Odajött hozzánk a labda, én visszarúgtam, de a másik gyereknek ment nem annak aki érte jött. Erre mondja a taknyos kölyök hogy , idézem : " Miért neki rúgtad b*zmeg, hülye bal fax"

Hát mondom......ott helyben felpofozom a kis taknyost de inkább mégse, nem alacsonyodok le a szintjére. A páromat is nekem kellett megállítanom mert ő felpofozta volna.

De az ilyen mit képzel? Én nem hiszem hogy ez a szülőt nem zavarja. Tudom sok szülő ugyan így beszél otthon de rengeteg olyan van aki nem, mégis ilyen a gyereke, hiába szólnak rá.

A cigiről és piáról nem is beszélve. Láttam már ugyan ilyen korban lévő gyerekeket akik az utcán lövöldözik el az általuk elhasznált csikkeket.

Amikor én voltam ennyi éves, akkor ilyenről még a hírekben sem lehetett hallani. Ti mit gondoltok?

Van nektek is hasonló sztoritok? Szívesen elolvasnám.

Vagy mit szóltok ehhez?

24/L

2011. júl. 21. 11:12
1 2 3
 11/30 anonim válasza:
Azért nem állítják le őket a szülők mert otthon jól viselkednek. Fogadnék rá, hogy otthon egy csúnya szavat sem mondanának ki még véletlenül sem...
2011. júl. 21. 11:28
 12/30 anonim ***** válasza:

nevelésen múlik minden. Ha az én gyerekem csúnyán mer beszélni ennyi idősen úgy tarkón csapom hogy a föld fogja majd meg. Nekem eshettek, hogy veréssel nem lehet megoldani semmit, de szerintem az se jobb ha majd ő ver meg engem mert hagyom a fejemre nőni.

Az oviban már rengeteg csúnya szót tanulnak meg ocsmány viselkedést. Ezért itthon még ha haragudni is fog rám, meg lesz fegyelmezve.

Tesóm gyerekének legelső szava az volt, hogy kabbe és úgy köszönt hogy bemutatott a középső ujjával, a szülők meg csak röhögtek egy jót. A 10 éves gyerek szavai meg, hülye, mivan he, adjad má ide bmeg, ne ugass.

2011. júl. 21. 11:36
 13/30 anonim ***** válasza:
bocs nem akartam kétszer elküldeni
2011. júl. 21. 11:37
 14/30 anonim ***** válasza:
100%

Válasz helyett idelinkelem a DJ Palotaival készült interjút a West-Balkánban történt tragédia után. Ennél jobban összeszedett, korrektebb választ szerintem nem sokat találsz a föltett kérdésre.

[link]

2011. júl. 21. 11:44
 15/30 anonim ***** válasza:
100%
Mult napokban egy nagy üzletben láttam egy anyát két gyermekével..........kb 7-10 évesek lehettek a fiúk.Az anya nézelődött valami után és egyszer csak azt mondja (idézem): "Ez ki van nyitva b.zd meg'''" Teljesen zavartalanul mondta a két fiú előtt, mintha ez lenne a teljesen normális minden napi beszéd.....Szomorú.........
2011. júl. 21. 11:45
 16/30 anonim ***** válasza:
56%

a neveltetés csak az egyik fele a dolognak.

a másik a közösség. sajnos ha proli környezetbe járatják oviba, suliba, akkor ott nagyon sok negatív viselkedésmintát átvesz.

azon leszek, ha majd lesz gyermekünk, hogy akár fizetős oviba, suliba íratom be, a lényeg, hogy kulturált gyerekek, nevelők vegyék körül, ahol nem aljasodik el.

2011. júl. 21. 11:48
 17/30 A kérdező kommentje:

Ilyet én is hallottam már. De szerintem azok a szülők se normálisak akik csak nevetnek azon ha a gyerek úgy köszön hogy bemutat.

Engem sem fog érdekelni, ha még1-szer egy gyerek így mer velem beszélni pofon csapom. Aztán jöhet anyuka apuka, majd megnézik milyen a gyerekük.

2011. júl. 21. 11:49
 18/30 anonim ***** válasza:
ez butaság hogy nem nevelés kérdése, nem elég csak rászolni a gyerekre hogy ne káromkodj, ez nem nevelés, nagyobb szigort kell alkalmazni, meg nem szabad hagyni hogy ilyen hülyeségeket nézzenek a tv-ben ami rossz példát mutat nekik
2011. júl. 21. 11:50
 19/30 anonim ***** válasza:
100%

Épp tegnap történt velem hasonló. Szállnék fel a buszra, előttem egy kb 14 éves kiscsaj magassarkúban, fél segge kivan, cigivel a kezében áll sorba a felszálláshoz a barátnőjével.

Még nála a cigi, néztem h bele akar-e még szívni, mert amíg toporog addig én felszállok.

Buszra fel, előttem egy mama csigázik a kiskocsijával, nem tudtam mellette elmenni, erre a csaj hátulról egy k*rva nagyot lök rajtam, mamát is majdnem letarolom és odaszól, h rohadt vén k*rva, ezért kellett megelőzni, akkor halaggyá má a g*cibe!

Úgy meglepődtem h hátra se néztem, pedig megérdemelt volna legalább egy akkora lökést mint amit én kaptam, vissza is esett volna a lépcsőn a 10 centis cipőjében, lent is csak imbolygott a buszajtó előtt.

Amúgy meg egy 10essel se lehettem idősebb nála, hát a hozzá hasonló 13-14 éves k*rvákhoz képest én tényleg vén vagyok. Ja és még romának se látszott.

2011. júl. 21. 12:03
 20/30 anonim válasza:
100%

88% százalékos,én azt a csajt ugy pofan b@sztam volna egy okolutéssel,hogy mehetnék rendorségre,o meg plasztikára.

13f

2011. júl. 21. 12:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!