Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi értelme megvenni a babának...

Mi értelme megvenni a babának a Nike, Adidas stb. cuccot drágán? Többi lent

Figyelt kérdés
Rengeteg embert látok, hogy hozza a gyerekét, Nike meg Adidas cuccokban. Ennek mi az értelme? Oké, én 20 évesen veszek egy Adidas cipőt, és elhordom 4-5 évig, de az a kisgyerek 1-2 hónapon belül kinövi! Nektek mi a véleményetek az ilyenekről?
2011. júl. 17. 00:26
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:

"Ez most valami olyan dolog, hogy ehetnék minden nap puccos éttermekben 5000 ft-ért, de minek, ha a 600 ft-os menzát is megemésztem? Jöhettek azzal, hogy Lexus, csakhogy én ezt 5-10, akár 20 évig is használni fogom, míg ti 5 hónap múlva kidobjátok. Okés, ti dolgotok, csak próbálok rávilágítani a problémámra."

Pontosan errol beszeltem. Van, ami neked fontos, van, ami meg masnak. Szuklatokorusegre vall, ha ezt nem ismered be. Neked a Lexus a fontos, masnak a jo minosegu meleg kaja, mig masnak a ruhak.

2011. júl. 17. 01:49
 32/42 A kérdező kommentje:

Megpróbálom megfogalmazni, amit mondani szeretnék, bár úgysem egyformán gondolkodunk. Szóval: elpazarlok pár milliót - lehet, bár ha azt nézed hasznos, teszem azt, lesz egy kisbabánk, és Isten óvjon de ha beteg lesz, akkor nem kell szomszédokhoz rohangálni, hogy adjanak autót, vagy vigyenek el orvoshoz, tehát valahol a gyerek érdekét is szolgálja. Mellesleg a hibrid Lexusok az áruk felét simán visszahozzák, ha összeveted egy normál fogyasztású nem hibrid autóval - itt említeném meg a Suzukis dolgot: igen, nem Suzukit vettek, de ez az autó 20 év múlva is menni fog, szemben a Suzukival, amire rászáll egy légy és széthullik. Nem, a picimre nem fogom sajnálni a pénzt, de azért nézd meg: a jó minőségű autót évekig használod, ha esetleg olyan a munkád, simán megtérül az ára, szemben a drága kajával, amit ugyanúgy kisz*rsz, mint az olcsót, és a drága babaruhával, amit ugyanúgy kidobsz/elajándékozol 5 hónap múlva, mint az olcsót. Persze nem azt mondom, hogy rongyokba tekerjenek egy kisbabát, de egy közepes árfekvésű ruhából is lehet divatos, stílusos és ízléses összeállítást kihozni. Magamnak se veszek drága ruhát, azt is szétmosom egy idő múlva, mint a közepes árfekvésűt, egyedül cipő az, amiben márkásat és esetleg drágát veszek - itt viszon megemlítem ismét, hogy egy jó minőségű cipőt (szerencsés esetben) akár évekig lehet használni.

Oké, nekem más az életszemléletem, és elfogadom azokat, akik drága ruhákba öltöztetik a picit, de mint azt mindenki láthatja, itt is egyből az a válasz jött, hogy mit érdekel, meg megtehetjük - na, az ilyen nagyvilágiaskodást viszont mélyről elítélem.

2011. júl. 17. 02:04
 33/42 A kérdező kommentje:
Ja, és az a Lexus se került több tízmillióba, egy egyszerű IS200d modellről van szó, a régebbi fajta, ami kb 6 000 000 ft-ba került
2011. júl. 17. 02:11
 34/42 anonim ***** válasza:

Draught eleg sokszor lattam mar az irasodat illetve volt, amikor irogattunk egymasnak itt. Neha eleg beszukult dolgokat irsz. Amugy latszik, hogy okos vagy meg minden, ha de neked valami nem tetszik, mert nem vag bele az eletedbe, te maskepp elsz, leszolod. Igy vagy a spanyol nyelvvel meg a tobbivel is. Amit nem ismersz, leszolod, ami tetszik, istenited.

Te ugy gondolkodsz, hogy veszel egy Lexust es milyen sokaig tudod hasznalni. Mas meg mashogy gondolkodik, mert neki mas a fontos. Erted? Masra teszi a hangsulyt. Nem tudom, hogy neked ez miert faj. Nekem pl. egyszer volt csak egy igazan draga, stylish kocsim, ami egy het utan totalkaros lett egy masik vezeto hibajabol. Rajottem, hogy SZAMOMRA semmi extrat nem nyujt egy ilyen kocsi, csak egy eszkoz, mert ha megtortenik ujra, nem fogom csaladtagkent siratni es nem azon akarok aggodni, hogy ki huzza meg a hiperdraga kocsimat (pl. ismerosom draga kocsijat szandekosan a parkoloban agyonkarcolta valaki - valoszinuleg irigysegbol). En is hosszu tavra tervezek, aztan az elet mashogy alakul. Szoval en meg annak nem latom mar ertelmet, amit te mondasz kocsi ugyben, de ehhez kellett bizonyos negativ tapasztalat ugye. Ezzel arra akarok ravilagitani, hogy te epp ugy statusz szimbolumoknak elsz bizonyos teruleteken, mint aki megveszi a pici gyerekenek a markas cuccokat, mert az az anyuka meg mashogy gondolkodik. Lehet, hogy ugy van vele, hogy a jo minosegu ruha kiszolgal majd tobb gyereket. Neked nincs gyereked, nem kell azon gondolkodnod, hogy milyen ruhat vegyel neki, mig egy anyuka nem arra megy, hogy a leghiperszuperebb kocsija legyen. Ha nem vagy valaki helyzeteben, miert kell elitelni? Ez olyan, mint amikor egy ferfi a menstruacios fajdalmakrol magyaraz, mikor fogalma sincs az egeszrol. Probalj meg ezektol az eloiteletektol kicsit szabadulni es akkor szabadabban tudsz elni, nem fogod magadat felbosszantani mas emberek dolgain. Mindenki mas, mindenkinek mas a fontos. Sokszor az ember nem tudja, hogy ki mit miert tesz, mert nem latunk bele mas eletebe...tobb tolerancia es empatia es te is jobban erzed majd magadat.

2011. júl. 17. 02:22
 35/42 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyen gyerekekből lesznek az olyanok, mint az egyik kissrác a családban. 5-6 éves, rengeteg pénzt költenek rá és igen elkényeztetett. Családi összejövetelre jöttek ide, de várni kellett kicsit az ennivalóra, szóval nekiállt játszani. Teljesen el volt csodálkozva, hogy mi az, hogy nálunk nincs PSP, meg hogy nem valami flancos belvárosi étterembe megyünk enni. Pedig nem azt mondom, hogy nem lett volna mivel játszani, még a kutyával is eljátszhatott volna, de nem. Én teljesen ledöbbentem.
2011. júl. 17. 08:19
 36/42 ava87 ***** válasza:

Hát akinek ez tetszik, és van rá pénze, tegye. Bár szerintem sincs túl sok értelme, de nekem aztán mindegy, hogy ki mit ad a gyerekére.

Egyszer vettem a fiamnak egy Nike cipőt, mert nagyon tetszett, olyan 8-9 hónapos lehetett akkor. Azért ő azt elég sokáig tudta hordani, nem csak két hónapig. Persze az tény, hogy nem olyan sokáig, mint egy felnőtt ember, akinek már nem nő a lába. De hát úgy voltam vele, hogy egyszer azért belefér, és olyan kis aranyos cipő volt :)

Ezt leszámítva most, majdnem 4 évesen sem járatom márkás cuccokban, ahogy mi sem ez alapján veszünk magunknak ruhát (a férjemet az ilyesmi egyáltalán nem érdekli, én meg azt keresem, ami különleges, és ilyen téren nekem mindegy, hogy az valami szuper menő márka, vagy éppen turis). A gyerek meg fiúsan, vagányosan van öltöztetve, de praktikusan is. Na de nekem annyira mindegy, hogy más mit ad a gyerekére, maximum megjegyzem, hogy milyen kis csini, de sem lenézni, sem utánozni nem fogom ezért a többi szülőt. Az ő dolguk, hogy mit adnak a kicsikre.

2011. júl. 17. 09:43
 37/42 anonim ***** válasza:
Ha majd egyszer eljutok odáig, és lenne egy csomó pénzem, akkor se vennék többezres ruhákat a picinek, amit pár hónap alatt kinő. Inkább másra, utazásra, praktikus dolgokra költeném.
2011. júl. 17. 10:02
 38/42 anonim ***** válasza:
0%

Azért kicsit érdekes,hogy csak azok vannak lepontozva,akik nem a kérdezőt pártolják....Nem értem,hogy miért fáj valakinek az,ha másoknak jobban megy.

Azt sem értem,hogy a 00:43-as válaszomban mi sértőt írtam.

Amiért veszünk drágább babaruhákat,babadolgokat,attól még költhetjük másra is a pénzt,autóra,utazásra,házra,bármire.

2011. júl. 17. 10:21
 39/42 A kérdező kommentje:

02:22

Hát valahol igazad van. Neked van negatív tapasztalatod a drága autóval kapcsolatosan, nekem meg a drága baba/gyerekruhával. Családunkban történt, hogy megszületetett a kisfiú; mindenhova drága cuccokban vitték, 4-5 évesen már internetezett - ez volt kb 8-9 éve, mikor még a számítógép is luxuscikknek számított. Most 8.-os lesz, egész nap drogosokkal lóg, szívja a cigit mint az állat, folyamatosan megbukik az iskolában, az intők olyan rendszeresek nála, mint az alsónemű cserélése, ha az anyuka nem veszi meg neki a legdrágább micsodákat, képes lenne megverni. Lehet, hogy ez csak 1 a sok közül, de az én családomban van, és én elrettentő példának tartom. Mellesleg, igazából azért pipultam be kicsit tegnap, mert feltettem a kérdést - a puszta kíváncsiság vezérelt, a kérdésem végén ott van, hogy kinek mi a véleménye erről. Rögtön jöttek a bunkó válaszok, hogy nekem semmi közöm ehhez, stb stb. Ha nem tud normálisan válaszolni, akkor ne is tegye... Látod, te normálisan válaszoltál, és nincs semmi probléma, neked az a véleményed, nekem más, le van tudva a dolog. Köszönöm, hogy figyelmeztettél a dolgokra - empátia, megértés -, én nem szoktam ilyen lenni; megvannak a rigolyáim, de nem szoktam leszólni senkit. Mint azt fentebb írtam, felidegesített a pökhendi és nagyvilági stílus. Elnézést, ha valakit megbántottam. Egyébként melyik spanyolos témakörnél találkoztunk? :D

10:21

Nem biztos, hogy pont nekem szólt, amit írtál, de én senkit sem pontozok, szerintem az egész pontozós rendszer hülyeség. Itt most véleményeket kértem, amikről nem lehet eldönteni, hogy hasznos vagy nem, épp ezért nem használom azokat a gagyi kezeket. :)

2011. júl. 17. 15:14
 40/42 anonim válasza:
Aki meg teheti és nem olyan csóró mint te miért ne? Legalább onnan is látszik hogy szereti a gyerekét és ad a gyermekére Gondolom ha te is megtehetnéd nem vennél valami ócska Kínai cuccokat vagy Török cuccot a gyermekednek ... És ha igen akkor NO COMENT sajnállak ...:)
2011. aug. 3. 22:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!