Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » El tudnád képzelni az életed...

El tudnád képzelni az életed egy külföldivel?

Figyelt kérdés
Ha igen, milyen nemzetiségűvel? És miért pont vele?
2011. jún. 10. 00:12
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
100%
utolsó vagyok.... elfelejtettem írni, hogy egy jólelkű MAGYARHOZ mentem hozzá... és még vannak sokan.... erre ne fogj semmit!
2011. jún. 10. 14:58
 42/49 anonim ***** válasza:
100%

En mar irtam elozoleg..."erdekes" latni, hogy mindenki le van pontozva egy ilyen szubjektiv temanal. Vajon miert?

Szerintem nem a jolelkuseg hianya miatt valaszt sok ember kulfoldi part (hisz mindenhol talalni jo embert), hanem a mentalitasbeli kulonbsegek miatt. Ugy tudom, hogy pl. a finn emberek nagyon nyugodtak, szotlanok, tisztelettudok, nem feszitik tul a dolgokat. En ismerek par finn ferfit es teljesen mas a jellemuk, mint a tobbi embernek, akiket ismerek. Mas kornyezet, mas kultura, kinek melyik jellem tetszik.

2011. jún. 10. 16:26
 43/49 anonim ***** válasza:
62%
Lehet, hogy a te családod jólelkű, de én nem ismerem a családod. Te most engem akarsz kioktatni, hogy hány "jólelkű" magyart ismerek? Én pont ezt mondtam, lehet, hogy vannak, sőt biztos, ettől még engem elkerültek. És igen, mindenhol vannak jólelkű emberek, de érdekes mód engem valahogy kicsiny hazánkban elkerültek, de mivel külföldön nem, ezért talán nem velem van a hiba, vagy nem csak velem. Sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok, és végre barátaim is vannak, akik nem szúrtak hátba az első adandó alkalommal. Tehát, mint mondtam jólelkű emberek mindenhol vannak, de pont a mentalitásbeli különbségek miatt, más az életszemlélet egyes országokban sokkal fontosabb a becsület, a mások iránti tisztelet megadása, mint pl. nálunk. Ilyen pl. Finnország is, nekünk innen nehéz elképzelni, hogy nekik ezt mit jelent, és azt is, hogy ők igenis tartják ehhez magukat. Persze biztos van ott is kivétel-bár még nem találkoztam vele- csak a bibi pont az, hogy itthon ugyanezt tudnám elmondani, csak ellentétesen. Ettől persze lehet más nem így tapasztalta, én igen. Nem tudom miért kell felháborodni azon, ha elmondom a véleményem. Mivel én is magyar vagyok, és nem szégyellem, ezért nyilván ha nem lenne rá alapos okom, nem "fikáznám" itt a magyarok nagyrészének a hozzáállását, életfelfogását. Azért azt talán eltudom dönteni, hogy mit láttam az általános iskolában, a gimnáziumban, mit tapasztalatok az orvosi rendelőben, és sorolhatnám.
2011. jún. 10. 17:18
 44/49 anonim ***** válasza:
100%
Mielőtt belekötnétek pontosítok: "az általam ismert magyarok nagyrészének". Mert igen, vannak még pármillióan, de ahogy gondolom ti is abból a pár száz emberből indultok ki, akiket "ismertek", ezért én is.
2011. jún. 10. 17:21
 45/49 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat! :)

Egyébként, nem én pontoztam le a válaszotokat. Ha pontozok, akkor is csak felfelé. :))

2011. jún. 10. 19:05
 46/49 anonim ***** válasza:
Nekem egyszer azt mondta egy finn hölgy a saját nemzetéről, hogy náluk nem nagyon szokás dicsérni... ha valakit megdicsérsz, akkor is szerényen visszautasítják...elég érdekes mindenesetre. :) Nem megköszönik, hanem magyarázkodnak, hogy ugyan már...
2011. jún. 10. 19:37
 47/49 anonim ***** válasza:
Jobban preferéálom a hazai fiúkat, de ha itthon nem lenne párom, akkor, ha választhatnék, akkor vagy angol, vagy dél-koreai, vagy japán pasit választanék.
2011. jún. 10. 20:34
 48/49 anonim ***** válasza:

Minden további nélkül. Nem a nemzetiség számít, hanem a személyiség. (Most éppen ezért tanulok szerbül... :) )

Viszont finnül is tanulok, otthon, egyedül. Ha gondolod, összefoghatunk, talán mindkettőnknek könnyebb lenne.

2012. jan. 16. 13:00
 49/49 anonim válasza:

nekem maláj barátom van. :))

nem fehér, és ugye ázsiai. vicces, mert mielőtt megismertem volna Őt, egyáltalán nem jöttek be ezek a jellemzők. ezelőtt el se tudtam volna magam képzelni egy sötétebb bőrűvel. viszont ő nagyon helyes, és eleinte sokszor bánkódott a bőrszíne miatt, amivel nekem semmi bajom. :)) egyem a szívét. :)

2012. okt. 20. 17:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!