Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Én kevesebb vagyok, mint ők?...

Én kevesebb vagyok, mint ők? Miért érzem ezt?

Figyelt kérdés

Pár hét és 19 éves lány leszek. Öt évfolyamos gimibe jelentkeztem, de nem bírtam így átiratkoztam egy sima 4 évfolyamos gimibe, így most nálam 1-2 évvel fiatalabbakkal járok együtt.

Nagyon nehéz úgy ide járni, h a fölöttem lévő osztályba a régi barátaim , osztálytársaim jártak és most már végeztek is. A kérdésem nem csak rájuk, hanem nagyon sok más emberre is vonatkozik.

Annyira szépek a lányok, jól öltözködnek divatosan, van barátjuk. Félre ne értsétek, nem értékelem le magam. nem tartom magam egy "hűű, de szép lánynak", de csúfságnak sem, olyan egyedi vagyok :D:D Mondjuk barátom még nem volt:( Áhh, de ez már más tészta.

A lényeg az, h sokszor érzem azt, h kevesebb vagyok, mint a többi ember... Olyan haszontalannak, értéktelennek érzem magam. Olyannak, aki nem kell senkinek...

2011. jún. 7. 21:36
 1/5 anonim ***** válasza:
76%
Ez pedig csak és kizárólag a te belső kishitűséged és önértékelési problémád, nem más. A szüleid hogy neveltek? Biztattak, vagy "meg akartak kímélni" az élet csalódásaitól? Mert a hozzád hasonló esetek 99%-ában valamilyen szülői dilettantizmus lapul a háttérben. Azt hiszik a szülők, hogy azzal tesznek jót, hogy a gyerek majd ne essen pofára az életben, hogy akaratlanul is kiölik belőle az önbizalmat. Ezen érdemes lenne elgondolkodnod. Utána meg azon, hogy milyen élethelyzetekben értek sikerélmények. Próbálj minél több ilyen szitut megélni és hinni fogsz magadban. Utána minden jobb lesz, hidd el!
2011. jún. 7. 21:44
 2/5 anonim ***** válasza:
Mindenkiben megfordul ez az érzés de ne érezd így mert minden ember külön külön céllal jött a világra :D ! Ne aggódj :) inkább vágj bele egy hobbiba és járj el helyekre és a pasik majd jönnek és a hobbi meg jó mert leköt :) nekem is a hobbim segített átvészelni egy rossz évszakot !
2011. jún. 7. 21:45
 3/5 anonim ***** válasza:
Én sem vagyok az a tipikus csini baba, a "magam" divatját követem, úgy öltözködök, ahogy nekem tetszik és nem úgy, ahogy a divat vagy a külvilág diktálja. Nincsenek műkörmeim, nem sminkelem magam annyira, hogy az arcom természetes vonásai is elvezzenek, és úgy nézzek ki mint egy barbie baba, nem járok hetente fodrászhoz, és még sorolhatnám... Én jól érzem magamat így a bőrömbe, és szerencsére a normálisabb srácok a javamra döntenek olykor. Szeretik a természetességet, ha egy lány nem mű, nem játszik egyfajta szerepet, stb. A probléma ott kezdődik, ha te nem fogadod el magadat olyannak amilyen vagy! Megtehetnéd te is, hogy beállsz a sorba, és olyan leszel mint mindenki más a "sablon" ruhákkal, körmökkel, viselkedéssel, stb. Rajtad áll, hogy megtartod az egyéniségedet, az eredetiségedet, és jól érzed magadat a bőrödben, avagy beállsz bari sorba, és ugyanolyan leszel mint az összes többi csaj!
2011. jún. 8. 11:02
 4/5 anonim ***** válasza:
Úú, kedves ELSŐ hozzászóló, látom te értesz hozzá... Valahogy én is ilyen helyzetben vagyok mint a kérdés írója.. Engem úgy neveltek a szüleim, hogy minden csalódástól stbtől megóvjanak... lehet hogy ez a baj??
2011. jún. 8. 12:10
 5/5 A kérdező kommentje:

A válasz írója 89%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 11:02

Nem arra utaltam, h divatmajmok Barbie babák. Hanem arra, h jól néznek ki a maguk saját, egyéni stílusában.

A szüleim, hát igen "érdekesen nevelnek", nem tudom, h mi lenne a jó. Sokat szorongok és félek egy csomó mindentől. Sajnos...

2011. jún. 8. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!