Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A saját csapdámba kerültem,...

A saját csapdámba kerültem, meg fogok őrülni nyáron, mit csináljak?

Figyelt kérdés
Eddig nem értettem miért maradok egyedül nyáron, de már tudom. Amikor telnek a hétköznapok, mindig ihletet kapok az iskolából, amivel itthon foglalkozhatom, vagy itthon találok valamit (neten, könyvekben stb) amit átvihetek a való életbe. Ez a séma szerint folyik az életem és mikor eljön a nyár, hirtelen megszakad ez a folyamat és nem tudom mit csináljak. Egyszerűen itthon ülök egész nyáron és semmi nem történik, a 80valahány napból kb 5-6 napra van program és csak a családdal szinte. Megszakadnak ezek a folyamatok, az első héten még elmegy, de aztán szépen lassan minden jelentőségét veszti és úgy érzem nincs miért élni, egyszóval depressziós leszek, NYÁRON, eddig ez már 2x megtörtént, az utóbbi durvább volt. Nem akarom, lassan ott tartok, hogy már várom a szeptembert.
2011. jún. 5. 20:53
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Kérdező, irigylem a problémádat.

Nem jó unatkozni három hónapon keresztül az is biztos, de az is tutibiztos, hogy vannak emberek, akiknek ennél sokkal nagyobb problémáik vannak az életben.

Ha te sejtenéd, hogy pl. nekem milyen óriási problémám van, akkor azt mondanád, hogy a te problémád nem isprobléma

Az embernek a hitét megmenteni sokkal nagyobb kihívás, mint azt megoldani, hogy hogyan ne unatkozzak egész nyáron.

Üdv: Annazara

2011. jún. 5. 22:20
 12/21 anonim ***** válasza:
Pszichiáter? Pszichokinézis? Regressziós hipnózis? Karmakutatás? Ne értsd félre, nem tartalak "klinikai esetnek", de lehet, hogy egy kis személyiségelemzés jót tenne.
2011. jún. 5. 22:25
 13/21 A kérdező kommentje:

Annazara bizonyára nem vagy tisztában a létunalommal járó kínnal, ami képes előidézni akár a legnagyobb fájdalmat is amit el tudsz képzelni.

Hitet pedig nem lehet megmenteni, ha van van, ha nincs nincs.

2011. jún. 5. 22:26
 14/21 A kérdező kommentje:

22:25

Amikor ilyeneket mondanak/írnak rögtön 2 kérdés ugrik be. Hol? hogyan?

2011. jún. 5. 22:27
 15/21 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Ha úgy véled, hogy mentális problémád van, miért nem keresel fel egy szakembert (pszichológus, pszichiáter)? Azt mondod ez így már jó ideje... akkor miért nem teszel ellene? Ha segítség kell, akkor miért nem fordulsz a megfelelő emberhez?

Csak ülsz és várod a sült galambot a szádba, hát ezen kéne változtatni.

2011. jún. 5. 22:29
 16/21 anonim ***** válasza:
Elmész a háziorvosodhoz, elmondod hogy ilyen problémád van és ad beutalót, vagy ajánl egy pszichológust. Ennyire ne legyél már tehetetlen!!!! Mi nem tudjuk megoldani a te problémádat. Szerintem rengeteg jó tanácsot kaptál, fogadd meg őket!
2011. jún. 5. 22:32
 17/21 A kérdező kommentje:

22:29

Egyszer már majdnem elmentem, de akkor hirtelen jobb lett minden. Most, hogy kezdődik a hét, ismét azt fogom érezni, hogy minden oké, aztán mikor eljön a nyár, ismét pofára esés.

2011. jún. 5. 22:32
 18/21 anonim ***** válasza:
Csak azon lehet segíteni, aki akarja, hogy segítsenek rajta. Te egy hatalmas önsajnálatban vagy és szerintem lusta is, mert ha az ember szarul van akkor elmegy, ha tartósan, akkor főleg, az átmeneti javulás még nem egyenlő a "gyógyulással", szóval ha jobban is érzed magad menj el az orvoshoz.
2011. jún. 5. 22:35
 19/21 anonim ***** válasza:

"harmonikás koldusok által létrehozott kellemes atmoszféra" :DD ezen jót derültem.

kérdező, magam is hasonló cipőben járok, kiéletlen kalandvágy gyötör (szellemi síkon is), amit nem elégít ki egy kisebb program. a nyár nekem is szenvedés volt mindig, ha semmit nem csinálok, megöl az unalom és klasszikus 'felesleges embernek' érzem magam, ha dolgozni megyek, akkor meg gyűlölni kezdem a világot és magamat, hogy ezzel a sz*rral b*szom el az életemet, már bocsánat.

de az évek sorám már beleszoktam a folyamatos ontológiai pánikba, hogy mit keresek én ebben a létformában, mi ez a permanens agyrém, és meg sem próbálom elterelni róla a figyelmemet és lekötni magam valamivel...

én amit nyáron csinálni szoktam: lazulok, sokat olvasok (valami gondolatébresztőt), és hagyom a tudatfolyamomat, csináljon, amit akar. ha nagyon kiakadok, sokat segít a séta, rengeteget kószálok, egymagamban bejárom a vidéket, és figyelek körbe, és arra gondolok: lehet, hogy én nem érzem jól magam, de például ez a fa itt igen, szépen zöldell, meg ezek a madarak is, meg ezek a vidám emberek is... és ogen hamar abba az állapotba lovallom magam, hogy megfeledkezem a saját létezésemről és személytelenül örülök az életnek magam körül. (mellékhatása, hogy mióta ezt csinálom rendszeresen, azaz az utóbbi 6-7 évben, megerősödtek a szuicid hajlamaim, nem a rossz pillanataim kapcsán, hanem pont mikor boldog vagyok, és úgy érzem, nem bírom tovább ezt a boldogságot, meg kell szüntetnem ezt a létezésemet, mert csak akadályoz.)

2011. jún. 6. 12:25
 20/21 valakiakitnemismersz ***** válasza:
Kedves kérdező! Én nem hogy városban de még kis városban se lakok faluban élek mégis feltalálom magam.Egyszerűen a hozzá állásoddal van a probléma.Próbálj egy kicsit pozitívan gondolkozni,hitesd el magaddal hogy nincs probléma (mert valójában nincs is csak te annak látod).
2011. jún. 6. 14:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!