Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A saját csapdámba kerültem,...

A saját csapdámba kerültem, meg fogok őrülni nyáron, mit csináljak?

Figyelt kérdés
Eddig nem értettem miért maradok egyedül nyáron, de már tudom. Amikor telnek a hétköznapok, mindig ihletet kapok az iskolából, amivel itthon foglalkozhatom, vagy itthon találok valamit (neten, könyvekben stb) amit átvihetek a való életbe. Ez a séma szerint folyik az életem és mikor eljön a nyár, hirtelen megszakad ez a folyamat és nem tudom mit csináljak. Egyszerűen itthon ülök egész nyáron és semmi nem történik, a 80valahány napból kb 5-6 napra van program és csak a családdal szinte. Megszakadnak ezek a folyamatok, az első héten még elmegy, de aztán szépen lassan minden jelentőségét veszti és úgy érzem nincs miért élni, egyszóval depressziós leszek, NYÁRON, eddig ez már 2x megtörtént, az utóbbi durvább volt. Nem akarom, lassan ott tartok, hogy már várom a szeptembert.
2011. jún. 5. 20:53
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
Nem vagy egyedül, az ismerőseid közül is biztosan többen vannak ugyanígy. Ne ülj otthon, hanem hívd fel valamelyik szimpatikus osztálytársadat, és csináljatok együtt programot! Menjetek el strandolni, kirándulni, koncertekre, szabadtéri színházba stb... Ne add fel rögtön, ha valaki visszautasít, hívj fel másik embert! Vagy ha nem a társaság hiányzik, csak szellemi inspirációra vágysz, akkor iratkozz be valamilyen tanfolyamra!
2011. jún. 5. 20:59
 2/21 valakiakitnemismersz ***** válasza:
Ember... menj ki kicsit fuss,biciklizz,videó játékozz,szerepjáték bármi.Nem igaz hogy még ennyire sincs fantáziád...
2011. jún. 5. 21:00
 3/21 anonim ***** válasza:

Esetleg tanulhatnál nyelvet, hangszeren játszani, elmehetnél tánciskolába, dolgozhatnál valamit, ami nem kimerítő, de ugyanakkor sikerélményt nyújt és pénzt is kereshetsz vele, tanulhatnál pár tárgyat előre a következő évre, olvashatnál könyveket, gondolkodhatsz valamilyen innovatív ötleten, amiből később egész életedre jövedelmező szuper vállalkozás is kinőhet, utazhatsz, túrázhatsz a haverokkal, ismerkedhetsz, szórakozhatsz stb, stb,

Egyszer lehetnék még az életemben fiatal, és lenne nyári szünetem... Hát, tuti nem lennék depressziós, és nem unatkoznék.

2011. jún. 5. 21:01
 4/21 anonim ***** válasza:

Edzzél mint állat, gyúrd ki magad őszre!!

Pihenőidőben meg tanulj nyelvet, vagy szexelj ha az kell!!

2011. jún. 5. 21:03
 5/21 anonim ***** válasza:

Az első válaszolóval egyetértek. Mozdulj ki néhány osztálytárassal, barátoddal. Annyiféle program van a nyáron.:)

Csak ne ülj a tv, számítógép mögött.

2011. jún. 5. 21:03
 6/21 valakiakitnemismersz ***** válasza:
utolsó szerintem igenis ülhet számítógép előtt én nyáron amikor haza érkezek a szerepjátékozásból (én vagyok a viking jee :D csak ajánlom mindenkinek egy jó kis erdőben jó társasággal isteni :D persze csak este) hullafáradtan nincs is jobb mint a gép előtt leülni kicsit egy kis zene vagy bármi vagy néha egy kis tv előtt való üldögélés nagyon jó.
2011. jún. 5. 21:07
 7/21 anonim ***** válasza:
Esetleg találka az osztálytársakkal? Új ismerősök keresése? Esetleg pasizz/csajozz be és akkor megvan a nyári program :) Járj el táncolni, nyelvet tanulni vagy valami, ahol új emberekkel találkozhatsz és új kapcsolatokat teremthetsz.
2011. jún. 5. 21:13
 8/21 A kérdező kommentje:

Nem olyan könnyű kimozdulni mint hiszitek, illetve baromi könnyű, csak abból az állapotból nem könnyű, amibe kerülök 2-3 nap egyedüllét után. Túlpörög a filozófiai fantáziálásom és elhitetem magammal, hogy minden rossz és semminek semmi értelme, itt ragadtam stb.

Ezt nehezíti, hogy nem városban lakom, hanem kisvárosban, azaz nincs olyan, hogy kiugrok az utcára és programok tárháza fogad, vagy beülök 1 kávéra, harmonikás koldusok által létrehozott kellemes atmoszférában elücsörgök...

Ezek a netes beszélgetések meg baromira személytelenek és kezdem megutálni őket. Azokat az állapotokat meg amikor tudtam bármit csinálni, képtelen vagyok felidézni, nemtudom, valahogy elvárnám az élettől, hogy történjenek velem izgalmas dolgok, de gyakorlatilag nekem kell kiizzadni minden apró programot és már most hétvégén elképzeltem, hogy ha ilyen lesz a nyár akkor az baromi kellemetlen lesz.

2011. jún. 5. 21:13
 9/21 anonim ***** válasza:

Első vagyok. Én is kisvárosban élek. Kirándulni, barátokkal szalonnát sütni, strandolni, moziba menni mindenhol lehet.

Amúgy meg azzal nagyon nagy tévedésben vagy, hogy a kellemes történéseknek a nyakadba kellene pottyanniuk. Az élet nem díjazza a lustaságot. Emeld fel a feneked, sötét filozofálgatás helyett használd építően a fantáziád, és meglátod, bőven akad majd programod!

2011. jún. 5. 21:39
 10/21 A kérdező kommentje:

Figyeljetek, tényleg jók voltak a válaszok, csak számomra nem. Amiket írtatok valóban jók, akárkinek hasznára lehetnek, de nekem nem. Valahogy olyan szerencsétlenül építettem fel életem során a személyiségem, hogy ezen a téren akadályokba ütközöm állandóan, nem testileg, hanem mentálisan.

Ezt kb úgy kell elképzelni, hogy ha lenne programom akkor a program során újból felütné a fejét ez a probléma, csak más változatban "ennyi az egész?" vagy egyszer csak erős késztetést éreznék arra, hogy hazamenjek, ahol viszont a kérdésben leírt probléma ütné fel a fejét ismét. Érdekes személyiségem van, de nem abból a fajtából, akit elhívnának kerti sütögetésre vagy egy baráti társaságba..

Nemtudom mi van/lesz.

2011. jún. 5. 22:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!