Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Fiúk! Utáljátok a meleg fiúkat?

Fiúk! Utáljátok a meleg fiúkat?

Figyelt kérdés

Annyira felidegesítettem most magamat. Igazából a melegek 60% olyan mint a hetero fiúk. Csak ti a maradék negyvenet veszitek ugye észre,nyilvánvalóan, mert akin nem látszik,ugye nem is tudjátok róla.

Most jöttem épp haza sörözésből,legjobb haverokkal voltunk,és eddig teljesen semlegesen/korrekten álltak hozzá a témához. De most valami undorító módon beszéltek róluk. Ugye nem védtem őket,mert magamat buktattam volna le. De azért nem gondoljátok,hogy ironikus hogy szidjátok a melegeket mikor dugig van az ismerős körötök velük,csak nem tudtok róluk?

Egyáltalán beszéltetek már meleg sráccal,aki nem az a b(u)zis féle volt,hanem tök normális?

2011. máj. 27. 23:53
1 2 3 4 5 6
 51/60 anonim ***** válasza:
70%

Hogy lezárjuk a kialakult kis vitát, és egyben mindenki figyelmébe ajánlom:

---->Suprachiasmatic nucleus (a látóideg kereszteződése felett elhelyezkedő idegmag)

-Kétszer akkora a meleg férfiakban mint a hetero férfiakban.

--->VIP SCN jelű idegmag nagyobb a meleg férfiakban mint a hetero férfiakban.

--->INAH-3 A harmadik közti idegmag az hipotalamusz elülső részén.

- Nagysága és felépítése a női agyban találhatóéval egyezik meg a meleg férfiakban. Hetero férfiakban sokkal nagyobb, és a felépítése is különbözik. Ennek a területlen bizonyítottan a nemi viselkedésben van szerepe.

-->Fluoxetine

Egy olyan vegyület, ami gátolja a serotonin szelektív neurotranszmitter visszavételét a posztszinaptikus neuronokról. Erre a vegyületre a melegek agya másként reagál.

--->AND és EST

- Ezen szexuál-feromonok másként hatnak a meleg és nem meleg férfiak agyára.

-->Amygdala

- Az amygdala nevű agyi régió az MRI vizsgálatok tanúsága szerint sokkal aktívabban működik a meleg férfiakban, mikor valamilyen szexuálisan izgatónak vannak kitéve.

- A belső fül és a hallóközpont működésbeli különbségeit is megfigyelték. A leszbikus és biszexuális nőkben a funkcionalitásuk sokkal inkább a férfiakéhoz hasonló.

Ebből tehát világosan következik, hogy agyban dől el. Az agy felépítését a génjeink határozzák meg.

De vajon ez azt is jelenti, hogy valaki melegnek vagy hetero-nak születik?

Nem.

A gének csak hajlamosítanak. A hajlam azt jelenti, hogy valaki nagyobb eséllyel lesz mondjuk cukorbeteg, mint valaki aki nem hajlamos. Így tehát a jelleg kialakulásában közrejátszanak bizonyos környezeti tényezők, amiket provokáló faktoroknak neveznek. (A cukorbetegség esetében pl a túl zsíros táplálkozás)

A fejlődés és növekedés során az agyat ért különböző ingerek, hatások más-más agyi régiókra hatnak, és befolyásolják azok működősét, fejlődését. Így tehát a gének által meghatározott "standard" módosulhat, a környezet hatásainak megfelelően. Az agy alkalmazkodik. Kinek jobban képes, kinek nem. Kinek ez könnyebben módosul, kinek az.

Ezért nem mindegy, hogy egy gyerek milyen körülmények között nevelkedik, hogyan bánnak vele, milyen hatások érik,milyen játékokkal játszik, milyen filmeket néz, milyen barátai vannak... Ezek mind-mind hatással lesznek a nemi identitásának kialakulásában.

Források:

[link]

[link]

[link]

Evolution's Rainbow: Diversity, Gender, and Sexuality in Nature and People. Contributors: Joan Roughgarden – author. Publisher: University of California Press. Place of Publication: Berkeley, CA. Publication Year: 2004. Page Number: 245.

Kinnunen LH, Moltz H, Metz J, Cooper M (2004). "Differential brain activation in exclusively homosexual and heterosexual men produced by the selective serotonin reuptake inhibitor, fluoxetine".

McFadden D (2002). "Masculinization effects in the auditory system". Arch Sex Behav

Swaab DF, Zhou JN, Ehlhart T, Hofman MA (1994). "Development of vasoactive intestinal polypeptide neurons in the human suprachiasmatic nucleus in relation to birth and sex". Brain Res.

2011. máj. 28. 22:40
 52/60 anonim ***** válasza:
17%

19 éves csajszinál, és utolsónál is egy-egy értelmes pont van.

Én is ugyanazt próbáltam volna kifejezni, amit a lány mondott, csak.. valahogy engem nem értettetek meg. Nekem a közeli ismerőseim között nincs meleg, mindegyiknek vagy nője van, vagy odavan egyért, és ez látszik is rajta... a melegedést látni lehet, és errefelé a java részük a nagy önmegvalósítók táborában vannak, akik azt hiszik, mindenhez joguk van... pedig nem

B

2011. máj. 29. 02:32
 53/60 anonim ***** válasza:

kedves B!

Ha elmesélném neked hogy meleget ismertem én már aki úgy viselkedett mint az általad leírd biztosan heterok kitérnél a hitedből. Attól hogy valaki meleg, még szerethet ha nem is úgy egy nőt. Nem "mind" nőgyűlölő. A legtöbb meleg ma is ha gyereket akar azt hagyományos egy fiú és egy lány leosztású szülőpárral képzeli el, persze nem egy szer kényszerűségből. És több volt normál házasságban élő Coming Out-tól hogy full meleg, tapasztalatom szerint mint bármilyen más meleg.

2011. máj. 29. 02:45
 54/60 anonim ***** válasza:

Csak aztán nehogy azt higgyük az atomok döntenek a sorsunkról, nem szellemünk (az isteni szikra)!

Amúgy a felvilágosodás előtt mindenki tisztában volt a földön, hogy van egy harmadik nem is.

Mindig meg is volt a helyük, és sokszor igen megbecsült pozíciókat töltött be.

2011. máj. 29. 02:49
 55/60 anonim ***** válasza:
a 02:49 a ma 02:32-asnak szól
2011. máj. 29. 02:50
 56/60 anonim ***** válasza:
100%
Azért mert az emberek jobban felfigyelnek a szélsőségekre. Egy átlagos homoszexuális igyekszik nem nagy port kavarni maga körül. Sokan nem is gondolnák hogy az. Ezzel ellentétben van aki direkt felhívja a figyelmet magára és provokatív dolgokat csinál. Erre felfigyelnek mások és ez alapján írják le a homoszexualitást. De ez nem csak a melegeknél van így. A muszlimok kb 10%-a vallja hogy az egyetlen elfogadható vallás az iszlám és aki nem ezt vallja az hitszegő és ha kell meg is ölik ezért, a maradék 90% pedig békében megvan a többi néppel. Mégis ha valaki muszlim akkor kapásból arra gondolnak hogy ő is dzsihádot vallja és az célja hogy mindenkit megtérítsen.
2011. máj. 29. 11:44
 57/60 anonim ***** válasza:
20%
a harmadik nemmel, ezotériával, és egyéb baromságokkal nem ez a témakör foglalkozik. Ne akarjatok már meggyőzni, hogy mindenki b*zi, könyörgöm...
2011. jún. 1. 15:06
 58/60 anonim ***** válasza:
100%
Én se utálom azt, aki nem meleg, és kérlek szépen ne bántsatok engem (se) kedves jobbikosok, én is az vagyok...
2011. júl. 21. 19:47
 59/60 anonim ***** válasza:

Egyébként az aki azt mondja, hogy agyban dől el, akkor az azt is el tudná dönteni, hogy ő most meleg lesz? ;)

Abba meg van igazság, hogy a szexualitás magánügy, de amíg a homoszexualitást ennyire elitélik, megvetik, addig erre egyszerűen szükség van, hogy az emberek felvállalják magukat, hogy elfogadtassák a többiekkel, megmutassák, hogy ez ugyanúgy normális, és pont nem azt akarják ezzel mondani, hogy ők különlegesek, mások, hanem hogy teljesen UGYANOLYANOK, hiába vannak kevesebben, de valójában elég sokan. Lehet, hogy ez sokakból ellenszenvet vált ki, és parádézásnak veszik. De gondolj bele, ha egy hetero pár csókolózik az utcán, vagy mesélnek a kapcsolatukról, vagy akármi, akkor ők nem ugyanazt csinálják, ők most nem ugyanúgy "kérkednek" a szexualitásukkal? Próbáld meg más szemszögből nézni, és rájössz, hogy a média, és minden tele van vele, csak ugye ez egy heteronormatív társadalomban megszokott. Meg különben is miért homofóbok az emberek, mitől félnek, hogy "átváltoznak"?

Lehet, hogy a homoszexualitás nem kedvez a fajfenntartásnak, de mindig is jelen volt és lesz is. A meleg pároknak különben ugyanúgy lehet gyerekük, és a hetero párok sem kizárólag utódnemzés céljából szexelnek, nehogy már. Na most akkor mi van? :'D

Különben ajánlom mindenkinek figyelmébe ezt a cikket, szerintem mindent elmond: [link]

2014. ápr. 30. 17:39
 60/60 anonim ***** válasza:

Ismeretlentől és idegentől fél a férfi.

Bátyám teljesen hetero és monogám, felvilágosította sok tévhitben lévő kollégáját, hogy csak börtönben van meleg nemierőszak lényegében, és azok után nem utálták a kollégái melegeket.

Az ellenség kép meg jó, ha valaki frusztrált és nem tudja a bajainak okozóját, vagy azt nem fogadja el annak (például mert egy szerette). Volt már minden kisebbség ellenség. Xenofób és xenophile, alap férfi és női hozzá állás ellentéte. De kb. harmada fordítva van "bedrótozva".

2014. ápr. 30. 18:15
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!