Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Legalizálni kéne az LSD-t?

Legalizálni kéne az LSD-t?

Figyelt kérdés
Tekintettel arra a tényre, hogy 1960ban politikai és gazdasági (gyógyszeripar) okokból tiltották be. Amerikának dollármilliárdjaiba kerult a negatív kampány. És az is bizonyított hogy semmilyen káros fizikai hatása nincs, valamint hatása alatt agyadnak sokkal nagyobb százalékát használod ki. Sokkal kevésbé okoz fuggoséget mint például a cigaretta, az alkohol vagy a cukor.
2009. márc. 14. 00:08
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%

ez azért nem annyira pótszer

a másik pedig hogy valóban az emberi önrendelkezéshez való jogi kérdéseket veti fel, hogy önmagában a használatnak legálisnak kellene lennie

De sztem ez egyelőre magyarországon nem elképzelhető ...

2009. júl. 25. 08:48
 12/30 anonim ***** válasza:
34%

ja, ez a másik amit úgy bírok, az emberi jogok.....az ember kitalál egy ilyen hülyeséget, h "önrendelkezési jogok", és ettől fogva azt hiszi, minden baromsághoz joga van....igaz is, jogod van fejbeba szni a hugodat; ez alapvető emberi jog...aki ezt tagadja az rohadt diktátor!

Ahogy jogod van a szomszédot kinyírni is.

Jogod van anyádet megrakni is.

Jogod van szívott agyú zombiként leélni a maradék életedet....

Tessék.

Drogos köcs ögök, pontozhattok le, fostalicska ez az egész életvitel amit csináltok....

2009. júl. 25. 09:54
 13/30 A kérdező kommentje:

9:54es, neked ugye semmiféle valós műveltséged nincs ezekkel a szerekkel kapcsolatban, csak alapból elítéled, mer belédnevelték hogy a drog az szar meg butít.

Szerintem a napi 10 szál cigi több dolgot tesz tönkre és sokkal megterhelőbb anyagilag is, mint évi 5-6 bélyeg.

2009. júl. 25. 10:47
 14/30 Srapnel ***** válasza:
77%

1. Míg az alkohol, a cigi és a kávé nem szokott akut pszichózist okozni, a "kemény" drogoknál bizony előfordul. Tele a pszichiátria bad tripesekkel és hasonlókkal. Úgy kell összerakni őket.

2. A "drogosokat" lenéző embereknek: ássál te is autópálya-alapot, dolgozz építkezésen. Vagy valami ótvar üzemben. Nőj föl hátrányos helyzetű családban, vagy totál gáz gyerekkorban. Aztán majd meglátjuk, meddig bírod szerek nélkül. - Ez egy társadalmi probléma és a kóros mértékű drogfogyasztás (legyen az alkohol, vagy bármi), általában tünet, okozat és nem ok.

2009. júl. 25. 10:48
 15/30 A kérdező kommentje:

Ja, meg tele van az elvonó alkoholistákkal és tele van a kórház rákosokkal.

Bad tripje meg az esetek nagy részében csak a felelőtleneknek van, olyanoknak akik nem tudják mi ez a szer, nincsenek rá felkészülve lelkileg és szellemileg, és rosszul választják meg a trip helyszínét és körülményeit.

Másik dolog, az LSD nem igazán az a szer amit a hátrányos helyzetűek meg nehéz életűek választanak menekvésképp. Ők inkább pikóznak, ragasztóznak, és hasonló szerekkel élnek. Az LSD merőben más kategória.

2009. júl. 25. 11:03
 16/30 anonim ***** válasza:
54%

Jólvan, én szóltam le a drogosokat előzőleg, és válaszolok a feltett dolgokr: igen, hátrányos helyzetűként nőttem fel, 1 szülővel, csak tudod amikor sokszor kenyérre nem volt, eszembe sem jutott hogy pl. fűre tellene ( azért a fűt mondtam, mert az a legolcsóbb, a többi ennél csak drágább)! Dohányoztam, ittam éveken keresztül, de 19 évesen leálltam, mert azt mondtam: elég! Elég a sz.r életből, elég abból h állandóan önámításban élek; hogy az én sz.r mesevilágomról azt hiszem h milyen jó, közben meg mindenki szánalmasnak talál....Ezért tettem le mindegyiket, és igen, egyik napról a másikra, akaraterő kérdése. Hála égnek azóta minden másképp megy. Azt nem birom megérteni, hogy ha engem anyám egyedül nevelt fel, rohadt nagy nyomorba, és az ember letette (a kábszert sosem próbáltam, csak cigi és pia, de az is drog vmien szinten), akkor a biztos jövedelmű, 2 szülővel rendelkezők, akiknek sokszor a s.gge alá van rakva minden mit rinyálnak? Mi a problémájuk?

Persze, mindenkinek megvan a gondja, de mindig van akinek annál is nagyobb van, és MÉGSEM él tudatmódosító szerekkel, mert innentől már emberi gyengeség kérdése!

Meg nehogy már azt valaki megmagyarázza nekem h aki hátrányos helyzetű annak telik sok ezres szerekre....És ha tellik, mondjuk addig már nem jut el az agya, hogyha nem költene havi x ezret drogra, akk talán nem volna anynira hátrányos helyzetű? Nem lenne gazdag persze, de vehetne belőle értelmesebb dolgot is.

És igen, fenntartom h elítélem a drogosokat!

Az önpusztításra nincsen mentség, és nagyon is ismerem a kábszeres köröket, jópár "haverom" benne volt eléggé, és a többség elkényeztetett kölyök volt, semmi más, nulla gondokkal...úgyhogy lehet magyarázni h "gondok így, meg úgy", a valóság ettől messze van....Gondjaim nekem voltak, mégsem szoktam rá...amit meg csináltam, abbahagytam...

Emberi jellem kérdése....

De ha már a kérdező által feltett kérdésre válaszolni akarok: Nem, nem kéne legalizálni! KEvésbé okoz függőséget, ok! És ki mondta h attól még jó lesz? A függőség semmiben nem jó. A netfüggőség ugyanakkora sz.r, pedig az aztán tényleg nem rongál semmi szervet, mégsem normális dolog kockának lenni! Akkor mennyivel inkább így van a tudatmódosító szerekkel. Nagy mértékben még az amúgy egészséges dolgok sem jók. A függőség semmiből nem jó, de mindenből kialakulhat.

Az meg h nincs káros fizikai hatása? Ezen azért vitatkoznék. Bizots azért illegális, mert semmi káros hatása. Persze, csak a kormány gonosz, és elveszi a jóemberktől....MIért nem ölitek az időtöket inkább valami értelmesebb dologba, mint a sport?

ja, attól talán meg is erősödnétek.....ez a mai fiatalságnak már gáz? ciki erősnek, edzettnek, egészésgesnek lenni...helyette szivjuk el az agyunkat....

2009. júl. 25. 11:07
 17/30 A kérdező kommentje:

Azt próbáld meg felfogni, hogy itt nem az "agy elszívásáról" van szó. Akik felelősségteljesen veszik a papírt, azok nem csinálják évente 10-15nél többször... És náluk ez nem menekvés, hanem egy csodás közös élmény a barátaiddal. Olyasmi mint mikor együtt beborozol a Tiszaparton a haverokkal, értesz, csak ez még jobban összehoz, az összetartozás egy magasabb formáját mutatja meg.

Az tiszteletreméltó hogy a helyzetedben képes voltál arra amit megtettél. De. Ne úgy nézd hogy akinek van rá pénze, azok csak unalomból és menőzésből drogoznak. Igaz, sokan vannak így ezzel, őket lenézem én is, és sajnos miattuk van ilyen negatív kép a társadalom szemében róluk. Sok az elkényeztetett gazdag kis p*cs, aki kólázik minden hétvégén, meg sok az ostobenkó pic*a, aki meg nagylánynak akar tűnni és bezabálja az ekit.

De akiket én védek, azok nem ők. Hanem olyan emberek, akiknek van műveltségük a szerekről, tudják milyenek a fiziológiai hatások, mire kell ügyelni, hogy kell a tripet leállítani ha baj van, hogy kell segíteni, stb. Ezt vegyétek figyelembe.

2009. júl. 25. 11:20
 18/30 Srapnel ***** válasza:
100%

Kérdezőnek:

"Ja, meg tele van az elvonó alkoholistákkal és tele van a kórház rákosokkal."

Nem jó az összehasonlítás, mert autóbalesetesekkel is tele van. Egymáshoz képesti arányokról van szó. Az alkohol hosszú távon öl, ezért több időd van beavatkozni.

"Bad tripje meg az esetek nagy részében csak a felelőtleneknek van, olyanoknak akik nem tudják mi ez a szer, nincsenek rá felkészülve lelkileg és szellemileg, és rosszul választják meg a trip helyszínét és körülményeit."

Erről van szó. Akaratodon kívül most épp olyat mondtál, ami már önmagában alkalmas arra, hogy betiltsák. Mert nem lehet garantálni az "üzembiztos" működést. Ezért is tiltották be anno, mint gyógyszer. Azt nem lehet törvénybe foglalni, hogy milyen legyen a trip helyszíne. Azt nem lehet normázni, nem lehet protokollokat felállítani rá. Azért a piától max. másnapos leszel (rövidtávon értem).

"Másik dolog, az LSD nem igazán az a szer amit a hátrányos helyzetűek meg nehéz életűek választanak menekvésképp."

A lelki nyomorhoz nem kell szegénynek lenni. (Én csak egy példát írtam az előzőekben.)

11:07-esnek:

Nem bántásból mondom, de nagyon szűk látókörből nézed. Dicséretes a szellemi és lelki fejlődésed, de az egészből csak egy dolgot hagytál ki: minden ember más. Az, hogy most kiragadtad magad, mint egy kisebbségben lévő pozitív példa, statisztikailag ez irreleváns. Már pedig törvényeket rendszerben kell nézni, globálisan. Ti is globális érvekkel érveltek az alkohol ellen, akkor vajon a saját gondolataitokban miért nem alkalmazzátok?

Összefoglalva: a hozzászólók az ékes bizonyítékai annak, hogy miért kell ezt szakembereknek eldönteni és nem az utca emberének.

2009. júl. 25. 12:21
 19/30 A kérdező kommentje:

Igen, korrekt a hozzászólásod az autóbalesetekről...

De igen, de az hogy be van tiltva, nem igazán akadály abban, hogy kb bárki kipróbálja...

Szerintem az egy nagyszerű előrelépés lenne, ha ellenőrzött körülmények közt, egy intézet falain belül, szép, ingergazdag környezetben legális lenne. Ez garantálná a szakemberi felügyeletet - ami tudományos tanulmányokat szülhet - valamint jóminőségű szer használatát.

2009. júl. 25. 12:31
 20/30 Srapnel ***** válasza:

Kérdező:

"Szerintem az egy nagyszerű előrelépés lenne, ha ellenőrzött körülmények közt, egy intézet falain belül, szép, ingergazdag környezetben legális lenne. Ez garantálná a szakemberi felügyeletet - ami tudományos tanulmányokat szülhet - valamint jóminőségű szer használatát."

Nem, visszalépés lenne, hiszen így indult... Aztán rájöttek, hogy nem lehet garantálni a biztonságot, be is tiltották. Ki lett próbálva, nem megy. Ennyi.

"De igen, de az hogy be van tiltva, nem igazán akadály abban, hogy kb bárki kipróbálja..."

De azért nehezebb. Most gondold el. Legálisan lehet kapni, aztán jönnek a bad tripesek. Sok dolga lenne a bíróságoknak. Ráadásul nincs egzakt módszer arra, hogy megállapítsd kinek lesz nagyon rossz és kinek jó. Nem megy, a dolog jellegéből fakadóan, el kell fogadni.

2009. júl. 25. 12:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!