Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Legalizálni kéne a pénzben...

Legalizálni kéne a pénzben folyó póker szervezését? Kicsit másképp fogalmazva: legalizálni kéne a pókerklubok működését?

Figyelt kérdés
Jelenleg szerencsejátéknak minősül a póker. Szerencsejátékot pedig csak a koncesszióval rendelkező kaszinók szervezhetnek. A koncessziót a Pénzügyminisztérium önkényesen adja ki. Ha jól tudom, csak két intézmény rendelkezik koncesszióval. Tehát a most működő pókerklubok kiskapuval/illegálisan üzemelnek. Mivel nem engedélyezett keretek között működnek, nem is adóznak. A legalizálással akár ez is orvosolható.
2009. máj. 13. 08:52
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy kéne, nem is értem, mi a baj azzal, ha pénzben játszunk. Ez nem olyan, mint a játékgépek, hogy végtelenségig dobálhatod bele a pénzed.
2009. máj. 13. 10:00
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Legalizálás alatt azt érted, hogy adózni kelljen utána ez szerinted érdeke a pókerkluboknak?
2009. máj. 13. 16:46
 3/6 anonim ***** válasza:
0%
inkább a vadkender termesztst kéne legalizál
2009. máj. 13. 16:54
 4/6 A kérdező kommentje:

Legalizálás alatt azt értem, hogy ne legyen törvénybeütköző a pénzben folyó pókerjáték szervezése. Bárki szervezhessen játékot, és profitálhasson belőle, feltéve, hogy adózik az így keletkező jövedelme után. Ugyanúgy szervezhessenek a magyar állampolgárok játékot, mint ahogy árulhat alkoholt, élelmiszert, üzemelhet vendéglátó helyiséget, boltot, edzőtermet ...stb. Ne csak az szervezhessen pénzben folyó pókerjátékot, akinek vannak kormányzati kapcsolatai ahhoz, hogy engedélyt szerezzen erre a tevékenységére, vagy aki hajlandó vállalni a jogi kockázatot.

Szerintem a most is működő pókerkluboknak nem érdeke az adózás, de a működéssel együtt járó jogi kockázat fennállása sem.

De itt nem csak a pókerklubok üzemeltetőiről van szó. Lehet, hogy a játékosoknak is érdeke, hogy olyan helyen szórakozhassanak, folytathassanak sporttevékenységet (sokan a pókert szellemi sportnak tekintik), ami legálisan, esetleg államilag ellenőrzött módon működik.

Várom a véleményeket pro és kontra. Mik lennének az előnyei és hátrányai? Igazságosabb lenne, vagy nem? Működne, vagy nem?

2009. máj. 13. 19:35
 5/6 anonim ***** válasza:
ez is olyan, mint a világtörténelemben a piac...ha hülyék a törvényhozók, akkor a piac kitermeli valahogyan, hogy akkor is működjenek...akár legálisan, akár illegálisan, de működnek :)
2009. jún. 1. 05:34
 6/6 anonim ***** válasza:

Mint játékos azt mondom, hogy minek?

- ha a jelenlegi helynek, ahol játszom még adót, áfát, mifát kéne fizetnie a bevétele után, akkor pl. 100 ft helyett 200 ft lenne a rake, ami nekem rossz.

- továbbá a kisebb, főleg baráti klubok többsége befuccsolna, hiszen ezt nem "hivatásszerűen" csinálják, hanem meló után még privátba oszt az illető egy kis mellékesért. Ha vállalkozói igazolványt, engedélyeket meg minden vackot kéne beszereznie akkor inkább bezárna. Akkor meg nekem nem lenne hol játszani.

Összefoglalva ha a te értelmezésed szerint "legalizálnák" a póker játékot itthon akkor a játékosok számára drágább lenne a játék és lecsökkene a játéktermek száma durván.

2009. szept. 18. 00:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!