Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Legalizálni kéne az LSD-t?

Legalizálni kéne az LSD-t?

Figyelt kérdés
Tekintettel arra a tényre, hogy 1960ban politikai és gazdasági (gyógyszeripar) okokból tiltották be. Amerikának dollármilliárdjaiba kerult a negatív kampány. És az is bizonyított hogy semmilyen káros fizikai hatása nincs, valamint hatása alatt agyadnak sokkal nagyobb százalékát használod ki. Sokkal kevésbé okoz fuggoséget mint például a cigaretta, az alkohol vagy a cukor.
2009. márc. 14. 00:08
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
41%

Semmiképpen sem, nagyon veszélyes tud lenni.

Az egy dolog, hogy az agyadnak más részét is megnyitja, de ez tényleg kemény drog.

Ha legalizálva lenne, akkor sok olyan ember is kipróbálná, aki azt sem tudja, mi az.

2009. márc. 14. 07:23
 2/30 anonim ***** válasza:
66%

Én nem osztom az előttem szóló véleményét. Felőlem aztán lehetne 100% legális, nem érzem a legkisebb késztetést se arra, hog ykipróbáljam akár csak.

Sztem egy téves képzet, hogy ha legalizáljuk, akkor jaj de mindenki használni fogja, ugyanis aki akar az jelenleg is hozzá jut, na most ha holnaptól a boltban lehetne kapni legálisan, nem hiszem, hogy lényegesen emelkedne a fogyazstók száma, mint ahogyan felőlem is kint lehetne és hidegen hagy abszolút.

Sőt .... kicsit nézzünk meg szociológiai, szociálpszichológiai tanulmányokat, a direkt tiltás úgyse működik, sőt izgalmasabbá teszi, ellenben aki akarja, úgyis megszerzi, tök mindegy mennyire legális vagy illegális, ha viszont legális lenne, megelőznénk egy sor kőkemény bűncselekményt, és eltűnne a tiltott gyümölcs élvezetének csábítása is valamint amit említettem, szerintem nem lenne számottevő emelkedés.

Ezt én annyiszor éa annyi helyen elmondom, de sajnos hiába minden tudományos tény, elmélet, nem igazán megyünk ebbe az irányba.

Én tehát nem a fogyasztás propagálása miatt mondom ezt, hanem kifejezetten azért mert egy csomó nagyon durva bűncselekményt lehetne megelőzni azzal, ha legális lenne. Ugye az illegális volta miatt a kereskedelme magával hoz egy sor súlyos bűncselekményt, amelyeknek azonnal megszűnne az értelme, ha legális lenne.

Na de ne álmodozzunk mert a józan ész itt nem igazán szokott megvalósulni, úgyhogy marad a boszorkányüldözés és nem képesek elfogadni azt, hogy a legálissá tétel csak pozitívum lenne a bűnözési statisztikákban. Mi még agyilag nem tartunk itt, bár ezt nem erre az országra mondom, mert a nagy Nyugaton se fogadják ezt jogilag el, ámbár mint elmélet, azért jóval nagyobb támogatottságot élvez.

Hát nézd, ez marad egy örök vitatéma és egy örök játék, de az is elgondolkodtató, hogy ez az egész cirkusz vajon milyen köröknek is jó? Hát a fantáziádra bízom az egész gondolatkört.

2009. márc. 14. 07:50
 3/30 anonim ***** válasza:
69%
Én ezt az egész ezt betiltom, azt megengedemet hülyeségnek tartom. Vagy tiltsák be a cigarettát is, vagy engedélyezzék az összes könnyű, nem közveszélyességet okozó drogot.
2009. márc. 14. 16:59
 4/30 anonim ***** válasza:
71%

Nem nagyon káros, bár nem igaz, hogy nem káros és az sem igaz, hogy nem okoz függőséget.

Érdekes módon viszont a legalizálás mérsékelné a káros hatásokat, mert tiszta anyag kerülhetne a piacra. Amit jelenleg LSD-ként az utcán árulnak, az rendszerint nem is tartalmaz LSD-t, csak annak helyettesítőit, vagy nagyon szennyezett LSD. Jó LSD-t utoljára a 60-as évek elején lehetett kapni az USA-ban, Svájcban, Csehszlovákiában stb., amikor még gyógyszertárban árulták (a Sandoz termékét).

Az, hogy az agy "nagyobb százalékát használja ki" az LSD-fogyasztó, két alaptalan legenda összemosása. Az egyik legenda az, hogy az agyunknak csak kis részét használjuk ki ÉS fokozni lehet ezt a kihasználást. A másik legenda, hogy az LSD bizonyos képességeket fokoz vagy új képességeket nyit meg. Az LSD kétségkívül az érzékelés és gondolkodás furcsa, izgalmas torzulásait okozhatja, de ez nem a képességek növekedése. A képességek növekedésének szubjektív érzete nem keverendő a képességek valódi növekedésével. Az LSD-szedés hatására a gondolkodás zavart, összefüggéstelen, illogikus, az LSD hatása alatt lévő ember nem képes szellemi munkát végezni.

Szerintem vannak érvek a legalizálás mellett (elsősorban az, hogy a legális LSD tisztább és így biztonságosabb lenne, és a terjesztése nem a maffiát gazdagítaná, hanem az államot), de kéétségtelen, hogy az LSD egy haszontalan szer, aminek veszélyei is vannak.

2009. márc. 16. 20:18
 5/30 anonim ***** válasza:
76%

Létre kéne hozni olyan szállodákat, ahol orvosi, pszichológia felügyelet alatt - guide-okkal - használni lehetne. A mindennapi életbe nem kéne talán kiengedni, de egy szép szálloda kertjében, biztonságos, barátságos körülmények között jó lenne.

És egész szép eredményeket értek el vele a skizofrénia gyógyításában, csak amikor betiltották, le kellett állni azzal is. Szóval jó lenne gyógyszerként is visszahozni.

2009. márc. 18. 14:32
 6/30 anonim ***** válasza:
73%
A "Celeb vagyok ments ki innen" (nemtudom jól írtam e a címet), és az ehhez hasonló IQ csökkentő műsorokat kéne végleg betiltani, mert azok tényleg komolyan rombolják a szellemet és a morált.:D A komoly függőséget okozó cigaretta meg az alkohol engedélyezve van, az LSD-t bezzeg rettegett drogként emlegetik, holott elenyésző káros hatással rendelkezik az előbbiekhez képest. Ebben a világban mindent tiltanak ami eltér az átlagtól. Az LSD-vel megtapasztalt élmény olyan különös, a használóra jellemző, hogy az azt megélő személy még akarata ellenére is elgondolkodik a dolgok mikéntjén, ami elég hasznos dolog. Persze megvannak ennek a szernek is a maga veszélyei. Mostanság minden marhaságot elhitetnek az emberekkel a médián keresztül, ebben a NAGY NÉPPROGRAMOZÁSBAN nem férnek meg az olyan dolgok, amik akár véletlenül is előmozdítanák az egyéniség erősödését! Szerintem azért nem haladnak egyről a kettőre a dolgok, hanem csak a hülyeség van propagálva, mert ez egyeseknek kedvező. A jellemtelen redukált tudatú emberek felett lehet csak igazán jól uralkodni, akik információ hiányában mindent bevesznek! (Szerintem kezdik előkészíteni a 3. világégést! A gazdagok és a nagyhatalmak mindig rengetegetet szakítanak az ilyen nagy balhékkal...) Úgy vélem engedélyezni kéne, noha nem úgy, hogy boldog-boldogtalan LSD hatása alatt szaladgálhasson az utcán, mert abból rengeteg halálos baleset születne, hanem úgy, ahogy más is írta: nyugodt, erre kijelölt területen szakavatott emberek felügyelete mellett lenne lehetőség a használatra.
2009. ápr. 18. 22:39
 7/30 anonim ***** válasza:
70%

Fiúk-lányok, ez egy örök vitatéma, és soha nem lesz vége. Igaz, hogy a cigi, pia károsabb, sőt nagyságrendekkel több halálos áldozatot szed, de sajnos az emberi faj nem az a kategória, amely tudna logikusan gondolkodni. Az a helyzet, hogy a drognak minősített szerek által bekövetkezett balesetek, halálesetek, mégha elenyésző számúak is a cigi/pia számához képest, akkor is drasztikusabbnak tűnnek, ill. nagyobb sajtó-visszhangot kapnak, így aztán az átlagembernek megvan a véleménye, hogy "már megint a mocskos drog" ....

Hát érdekes egy kérdés.

2009. ápr. 18. 23:42
 8/30 anonim ***** válasza:
100%
KölLSD!!!:D
2009. ápr. 26. 22:42
 9/30 anonim ***** válasza:
45%

De sok már megint a szellemi fogyatékos, aki megmagyarázza tudományosan h az lsd sokkal egészésgesebb mint az összes gyümölcs együttvéve, sőt, nemis tudom miért nem lsd-t árulnak a boltbna kenyér helyett....

bocs, hogy offolok de a drogos témára nemtudok mást csinálni....ja, mielőtt gond lenne, bagósok-alkeszok-kávézókra ugyanez vonatkozik: az nyúl pótszerekhez aki önmagába gyenge sz@r az élethez...ez van, fáj az igazság

2009. júl. 24. 21:45
 10/30 anonim ***** válasza:
65%

"De sok már megint a szellemi fogyatékos, aki megmagyarázza tudományosan"

hogy

"az nyúl pótszerekhez aki önmagába gyenge sz@r az élethez...ez van, fáj az igazság"

2009. júl. 25. 06:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!