Illetlenseg terhes not nagyhasunak esetleg vemhesnek nevezni?
Figyelt kérdés
Direkt nem irok velemenyt, a tieteket szeretnem hallani.2011. máj. 17. 18:04
1/13 anonim válasza:
nagyon csúnya kifejezés. Olyan mint az állat - vemhes. ki mond ilyet ?:O
3/13 anonim válasza:
Nyilván nem ok nélkül mondják, hanem direkt sértésnek.
4/13 anonim válasza:
Amikor babát vártam, a férjem sokszor mondta kedveskedve,hogy de nagy a pocid. Vagy azt,hogy állj arrébb,mert nem férek el a nagy hasadtól.
Ezzel nincs is semmi gond.
De aki megszólítás helyett mond ilyent,az nem illetlen,hanem nagyon bunkó és sértő is.
5/13 anonim válasza:
Mivel egyértelmű sértés, világos, hogy "illetlen" szándékkal nevezik úgy.
7/13 anonim válasza:
Szerintem ma ettől sokkal higítottabbat is illetlenség egy várandósnak mondani!Lehet,hogy a régi magyar nyelvben még nem lett volna e 2 szó pejoratív terhes nő "minősítésére",de ma már nem ajánlanám senkinek. Az utóbbi jelző használata ma már minősíti a használóját, ne itt várjon választ! Ha mégis kell,hogy valaki itt megerősítse afelől, hogy egy mélysötét,bunkósparaszt,tahó,bugris állat,aki egy áldott állapotban lévő nőt így titulál, akkor tőlem csak annyit,hogy se parasztot,se állatot nem akarok sérteni a fent említettek egy napon való említésével! Nem biztos,hogy érdemes elmagyarázni az illetőnek,hogy azért,mert nem volt gyerekszobája,mert önmagát is képtelen becsülni és megbecsülni, ha haragszik is az anyjára,amiért ő él,azért még másokat és a döntésüket megbecsülhetné! Ha nem másképp,legalább azzal,hogy sehogyan nem szólít meg viselősöket,ha választékosabb stílusban képtelen erre!
8/13 anonim válasza:
Semmi baj sincsen egyik kifejezéssel sem.
Na, azt gondoltad, hogy bárki ilyen / ehhez hasonló választ ad? ...
9/13 anonim válasza:
Én ilyet adtam, csak kitörölték.
10/13 A kérdező kommentje:
Azert tettem fel a kerdest, mert unokatesom (30-as ferfi) szerint ezzel semmi gond nincs. Azt mondja, hogy ne legyek tul erzekeny. Nem akartalak befolyasolni titeket az en velemenyemmel, de ezek szerint igy is kijott az igazsag.
2011. máj. 17. 20:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!