Albérletben lakom és van egy lakótársam.Külön szobában lakunk mégis szinte minden áthallatszik.Ő általában 11 körül lefekszik,én meg olyan 1 óráig netezek a saját szobámba,persze sokat ütöm a billentyűt,sokat gépelek.Ezzel csak az a baj,hogy áthallatszik a billentyű hangja.Most nekem kéne hozzá alkalmazkodnom?De hát azért fizetek ennyit az albérletért,hogy saját szobám lehessen,ahol azt csinálok amit akarok.
Igen, illetlenség, mivel áthallatszik és zavarod őt. Próbáljatok meg valami megoldást kitalálni, pl. halkabb billentyűzet, vagy hangszigetelés a két szoba közé (sokszor még egy faliszőnyeg is rengeteget számít).
A saját szobádban valóban azt csinálsz, amit akarsz - amíg nem zavarsz vele másokat. Szóval kicsit gondold át a dolgot, hogy vajon fordított helyzetben te mit éreznél.
2010. nov. 23. 10:29
3/13 anonim válasza:
Talán szólt, hogy ez zavarja? Szerintem a gépezés még bőven beletartozik abba, hogy csendesen elfoglalod magad a szobádban.
2010. nov. 23. 10:30
4/13 anonim válasza:
Én nem tartalak illetlennek. Valami megoldást viszont kereshettek. Pl. úgy rendezitek át a szobákat, hogy a lehető legkevésbbé lehessen áthallani a billentyű kattogást.
2010. nov. 23. 10:31
5/13 anonim válasza:
Egyszerű a megoldás: hagy bekapcsolva a tévét vagy a rádiót, akkor nem hallatszik át. Persze, ne ordítson, mert az ugyanolyan zavaró.
De pl. a gépről le lehet venni a figyelmeztető hangokat, az én lakótársam azzal szokott felhúzni, hogy még hajnal háromkor is pittyeg a gépe, én meg kelnék és mennék dolgozni... Két kattintás, és néma a gép. De hiába szóltam neki már százszor :((
Szerintem beszéljétek meg, kérdezd meg, hogy zavarja-e, mert ha nem, akkor feleslegesen aggódsz.
2010. nov. 23. 10:31
6/13 anonim válasza:
Én a bátyjámmal vagyok így, h sosem lehet tőle pihenni, mert vagy zenét hallgat vagy a tv-t üvölteti:/ Régebben a billentyűzet is áthalladszódott, de vettünk olyat, aminek nincs hangja, ha leüti. ÍGy már nem hallatszódik át szerencsére.
2010. nov. 23. 11:15
7/13 anonim válasza:
Én nem látok itt problémát: lehet halkabb billentyűzetet vásárolni, vagy gyengébben nyomni a gombokat. Eddig még egy billentyűzettel találkoztam, amin nem lehetett halkan dolgozni (kattant minden lenyomásnál), de tudomásom szerint az már kihalt kategória.
2010. nov. 23. 12:08
8/13 anonim válasza:
a lakótársad gyökér
2010. nov. 23. 13:38
9/13 anonim válasza:
A billentyűk miatt nem tud aludni? Forduljon orvoshoz. Ha én álmos vagyok, a fülem mellett is netezhetnének.
2010. nov. 23. 20:32
10/13 anonim válasza:
A megoldás a gumi klaviatúra, egyáltalán nincs hangja, sajnos gumiegérről még nem hallottam, de létezhet:-)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!