Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ha valakit jól láthatóan vonz...

Ha valakit jól láthatóan vonz egy "stílus", akkor miért fogják rá, hogy a "csordaszellem" motiválja, inkább mint egy olyanra, aki "beolvad"?

Figyelt kérdés

A pár kérdéssel alábbi téma válaszainál szúrt ez nekem szemet. MOndjuk a következő szempontokból:

Ha valaki nem tartozik semmilyen szubkultúrához, és az extremitás semmi jelét nem mutatja sem külsőben, sem viselkedésben, nem azért teszi ezt, hogy ő is "valahova tartozzon"? Pl. a "nomálisnak tartott emberek" közé? :D

Ha valaki kivonul egy szubkultúrából, nem véletlenül a "valahova tartozás" motiválja őt is? Mondjuk a mainstream-hez, vagy "felnőttelhez" való tartozás?

2009. márc. 9. 13:30
 1/6 anonim ***** válasza:

(Én válaszoltam ott is, 41 nő)

Ott is azt írtam és azt is vallom, hogy nem akkor van probléma, ha valaki valahová tartozónak érzi magát, hanem ha a személyiségét ez definiálja.

Amikor egy csoport nem egyének összessége a maguk különbözőségeivel, hanem a csoport határozza meg az embert minden szempontból. (Aki "emo-s" annak pont így kell öltöznie, ilyen érzései vannak, ilyen családból származik - mint itt egy kérdésben állt - így kell viselkednie)

Mindenkinek kell tartoznia valahová (család, barátok, hobby), de nem ez határozza az egyéniségét.

2009. márc. 9. 13:38
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Első válaszolónak:

Én nem tartozom semmilyen EMO vagy akármilyen csapathoz, ha tetszik különálló egyéniségként a "normális emberek" közé sorolom magamat. De minden csoport meghatároz egy egyéniséget, öltözködést, gondolkodást. A barátaid is meghatározzák az egyéniségedet, a hobbid is mindent megváltoztat (pl biciklista nem sportosan öltözik, nem mint egy rocker). Szerintem az a baj, ha valaki úgy válik egy csoport tagja, hogy felveszi a csoport jellemző dolgait. Az a jó ha azáltal leszel csoporttag mert ténylegesen oylan vagy ergo nem divatból teszed. Az aki azért EMO mert tényleg depressziós az ok, de ha valaki azért mert divatos az a ruha meg a hajforma az gáz.

22/f

2009. márc. 9. 13:51
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
"biciklista sportosan öltözik" bocs félreirtam
2009. márc. 9. 13:51
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Mindenkit vonz a csordaszellem. De a különböző öltözködési jegyek olyan mint a katonák egyenruhái, jelvényei, a hovatartozásukat fejezi ki.
2009. márc. 10. 09:18
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha valami nem olyan mint az átlag abba vagy belekötnek vagy istenítik.

Mivel abból hogy te szubkultúrához tartozol neki Kovács Béla közembernek nincs haszna, emiatt ő értelmetlennek tartja, felesleges magamutaogatásnak.

Az átlag ember nem látja azt a rengeteg lelkesedést, kreativitást, közös programot és munkát amit nekünk ez hoz.

Mivel nem látnak be a kulisszák mögé nem értik mi ez.

Nem is érdekli őket. És könnyeb leszólni, "legyerekesezni" ezeket az embereket, mint egy kicsit utánna nézni, beszélgetni velük. Akkor talán rájönnének, hogy mi sem vagyunk teljen egyformák, rengeteg különbség, egyéni ízlés és saját stílus is megtalálható a "csorda jelleg" mellett, habár ez elsőre nem tűnki fl mert az ő szemük nem ehhez szokott.

2010. jún. 30. 13:40
 6/6 A kérdező kommentje:

"Mivel abból hogy te szubkultúrához tartozol neki Kovács Béla közembernek nincs haszna, emiatt ő értelmetlennek tartja, felesleges magamutaogatásnak."

Ebben van valami...

2010. júl. 1. 15:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!