Mit gondoltok a közösségi oldalakon kitett "kislányok" képeiről?
Szörnyűek ezek a mai 11-15 évesek. Iszonyatos, hogy a szülők ennyire nem figyelnek a gyerekekre. Némelyiken ruha is alig van, kilóg az egész melle..
Nekem is van lányom, de ezt nem engedem meg majd neki. Remélem nem lesz ilyen, még pár év addig is.
Az a szörnyű az egészben, hogy a szülők is fent vannak, tehát látják, hogy milyen fotókat rak ki a gyerek magáról. Nem vagyok prűd, de ez kiveri nálam a biztosítékot. Ismerek olyat, aki már 10 évesen is fiúzott, az anyja is tudta.. Mi lesz ezekből a lányokból?
Első, igenis zavar! Mert bizony a többi gyerek is látja, és valóban azt hiszik, hogy ez a normális!Holott szerintem egyáltalán nem normális! Nem csak a rosszat látom, tévedésbe nem kell esni.
Hiába, hogy felgyorsult a világ, ez nem magyarázat erre a viselkedésre. Régebben is voltak érettebb tinik, de ilyen dolog, hogy kipakolja magát az nem. És nem, nem tudom elfogadni! Mind rossz szülő az, akinek a gyereke ilyen! Gyereknevelésből kudarcot vallott a szememben az biztos. A szülő is sok esetben ilyen, s persze mit várjunk a gyerektől..?
S én ezt nem fogom szó nélkül tűrni, már most magyarázom mind a kettőnek, fiú és lány, 9 és 5 évesek. Úgy gondolom, ha valaki kisebb korban kezdi el ezen dolgok lényegét megértetni, annál nagyobb az esélye, hogy meg is értik. Mert okosak a kisgyerekek, csak tudni kell a nyelvükön beszélni, elmagyarázni mindent.
Hányok tőlük! Mindig mondom anyukámnak,hogy hála az égnek,hogy sem én,sem pedig a 18 éves húgom nem lett ilyen. Habár ez a tipikus "tükörben egy szál fehérneműben,vagy ha véletlenül van rajtam ruha akkor köldökig kivágott felsőben,hogy 12-15 évesen megmutassam a mellemet,ami még szinte nincs is" póz mostanában nagy divat a fiatalok körében. A másik,hogy 12 évesek pózolós képeihez mégis miféle komment az,hogy szexi? Mégis hogy lehet ilyet írni egy gyerekre?
A káromkodás a másik dolog. Csak pislogok,amikor ezek a kislányok bejelentkeznek telefonról a matek óra után,és csak úgy repkednek az üzenőfalakon a "f@szomok". Ezeket a szüleik nem látják? Nekem biztosan égne a képem,ha ilyen gyerekem lenne!
Ráadásul ezek a gyerekek tojnak mindenre,fel sem fogják mekkora veszélynek lehetnek kitéve. A közösségi oldalak maga a paradicsom az ilyen pedofil állatoknak,akikről nap mint nap hallunk.Olyan ez nekik,mint egy online katalógus félpucér gyerekekkel,címmel,és elérhetőséggel ellátva. És csoda ha baj történik??
Elképesztő,hogy mi lesz ebből a világból!
06:08 - de most ezzel úgy összességében mi a gond? miért ne tehetné ki a tanár a telszámát? elvileg azért jók ezek a közösségi oldalak (azért is), mert így könnyen meg lehet találni valakit, akit keresünk, és az istennek se sikerült a kapcsolatot felvenni vele. szal én ezt egy pozitívumnak látom, és ez a túlzott paranoia számomra meglepő
Vagy te abból indulsz ki, hogy a döntő többség visszaélni akar az adatokkal? Sztem egy pszichésen egészséges ember lexarja magasról, hogy valaki megtudja a telszámát, ellenben annak örül, hogy régi ismerősök megtalálják.
======== ====== ======= ======== ======
Kedves 06:35-ös beíró!
Na, látod ITT A BAJ!!!...
Paranoiásnak tartod, aki pusztán óvatos...
A közösségi oldalakat nem csak azok nézegetik ám, akik az ismerőseiket keresik, hanem millió más ember is millióféle céllal...
Nem csak a bankok, marketingesek, MLM-es cégek gyűjtögetik be a potenciális vevők adatait (akiknek aztán majd kéretlenül millió levelet küldenek a címére illetve majd éjjel-nappal zaklatni fogják a telefonján), hanem begyűjtheti a telefonszámodat a napiszar.hu oldal (fotóiddal együtt!), a rosszakaró szomszédod (aki majd ezután minden nap hajnali 3-kor felcsörget), vagy egy vicces ismerősöd, aki a telefonszámodat beregisztrálja egy fizetős weboldalra (majd hónapok után jössz rá, miért is vonnak a kártyádról ezreket)...
A régi ismerőseid a közösségi oldalon is felvehetik veled a kapcsolatot (mindenütt van védett levélküldő!), és a tanár az iskola weboldalán megadja a hivatalos elérhetőségeit, minden érintett megtalálhatja, ha akarja...
Tudod, az a NAGYON VESZÉLYES abban, ha kiírod a személyes adataidat, kiteszed a fotóidat a közösségi oldalon, hogy ezekből az adatokból BÁRKI BÁRMIKOR 15 perc alatt egy komplett profilt tud összeállítani rólad : hol laksz, mi a telefonszámod, mikor születtél, kik a barátaid, kik a rokonaid, mikor mit szoktál csinálni, hova jársz iskolába, hol nyaraltál, hol szoktál bulizni, stb., stb., stb...
Ennek aztán millióféle veszélye lehet, amit most nem kezdek felsorolni neked, mert nem akarlak megijeszteni...
Aki minden adatát kiteszi a netre, azt én nem "pszichésen egészséges" embernek nevezném, hanem egy tapasztalatlan, jóhiszeműen buta embernek... :-[[
Most össze gyűltünk fiatalokat szidni? Ha valakit tényleg annyira zavar,akkor küldjön egy jelentést annak az oldalnak,arról a képről. Nekem régebben "hobbim" volt,hogy ha nézegettem közösségi oldalakat és megláttam velem egykorú lányokat (akkor voltam 14) fehérneműben és a kép alá egy rakás pedo írt, én név nélkül jelentettem. Tudom,nem az én dolgom...de hát én nem akartam arra gondolni,hogy egy pedofil is elkezd valamelyikre vadászni. Persze szidni a gyereket,meg siránkozni a szülők miatt semmire nem megy vele senki(sokra mentek,hogyha hibáztatjátok ezt meg azt... tenni kell ellene).
Amúgy 11 évesen nekem is volt "fiúm" msnen keresztül,de semmi komoly nem volt,csak az,hogy ide-oda repkedtek a szivecskék,meg beszéltünk telefonon,úgy gondolom ebben semmi veszélyes nem volt (kisgyerekszerelem). Most sem vagyok egy ribanc,nem váltogatok két hetente fiút és nem rakok fel magamról képeket.
15L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!