Mit gondoltok a közösségi oldalakon kitett "kislányok" képeiről?
Szörnyűek ezek a mai 11-15 évesek. Iszonyatos, hogy a szülők ennyire nem figyelnek a gyerekekre. Némelyiken ruha is alig van, kilóg az egész melle..
Nekem is van lányom, de ezt nem engedem meg majd neki. Remélem nem lesz ilyen, még pár év addig is.
Az a szörnyű az egészben, hogy a szülők is fent vannak, tehát látják, hogy milyen fotókat rak ki a gyerek magáról. Nem vagyok prűd, de ez kiveri nálam a biztosítékot. Ismerek olyat, aki már 10 évesen is fiúzott, az anyja is tudta.. Mi lesz ezekből a lányokból?
Kedves Kérdező!
Teljesen igazat adok neked, tényleg elképesztő, hogy sok mai lány úgy "rakja" ki magát a közösségi oldalakra, mintha utcasarki prosti lenne, aki árulja magát...
Fürdőruhában domborít, kihívóan pózol, stb...
Aztán ezt látják a buta kis 10-12 évesek, naná, hogy ők is ezt utánozzák!
A szülőknek kellene jobban odafigyelni, de mellette az iskolában sem ártana oktatni a gyerekeket az internet veszélyeire, a net-kultúrára, hogy miért NE tegyék ki sehova a személyes adataikat, családi fotóikat, telefonszámukat, stb...
Az én gyerekeim 6 éves koruktól számítógépeznek, 10 éves koruktól interneteznek (szigorú felügyeletem mellett!), én nem győztem havonta elmondani nekik : SOHA SEHOVA ne tedd ki a neved, címed, telefonszámod, fotód a neten!!!
Azt is mindig elmagyaráztam, hogy MIÉRT nem szabad, milyen veszélyei vannak ennek...
Bevallom, eleinte nem hittek nekem, túl óvatosnak tartottak, szerintük túl lihegtem a témát... Persze a szabályaimat azért betartották, de mindig mutogatták az osztálytársakat, hogy lám, ők kiteszik, ott a nevük, stb...
Ma már 20-21 évesek a gyerekeim és egyetértenek velem, ők is óvatosak, már maguktól is! Belátták, hogy igazam van!...
Sajnos, sok szülő sincs tisztában a veszélyekkel, az évek során a tanároknál is azt tapasztalom, hogy a közösségi oldalon kinn van a lakcímük, telefonszámuk, családi fotóik, kb. 15 perc alatt az egész életüket le lehet nyomozni!...
Akkor mégis honnan tanuljanak a gyerekek, ha a tanáraik is ilyen példát mutatnak nekik?!
Én meg azt gondolom, hogy ez nagyrészt a szülők hibája. Hiszen a gyermek tőlük tanul mindent! Ha a szülő olyan dolgokat csinál, ami egy átlagos erkölcsi értékrend szerint elítélendő, akkor mi mást csinálna a gyermek? Persze, a médiának is köszönhető, hiszen nem éppen olyan dolgokat láthatunk benne, ami az erkölcsi értékrendünk határait ne súrolná. Természetesen mindenkinek más az a bizonyos erkölcsi értékrendje, és ezért nem ítélhetünk el senkit. Én is sokszor látom pózolni ezeket a fiatal kislányokat, nem tudom, nekem valahogy sosem hiányzott ez, pedig én sem vagyok öreg. Az ilyeneket attention seekernek nevezem.(feltűnési viszketegség) Ne foglalkozz ezekkel, későbbiekben nekik származik majd belőle problémájuk, többek között felkerülhetnek bizonyos weboldalakra.
17L
06:09-nek
Látszik, hogy neked nincs gyereked és nincs saját tapasztalatod a témában!
Hiába neveled a gyereked így vagy úgy, bizonyos életkorban a legtöbb gyereknek sokkal fontosabb a baráti kör illetve az osztálytársaihoz való igazodás, mint a család szokásai...
Szeretnének megfelelni a barátaiknak, szeretnének beilleszkedni a saját társaságukba és utánozzák egymást...
Én azt tapasztaltam, hogy ennek ellenére lehet hatni a gyerekeinkre, ha nem üres TILTÁSSAL, hanem értelmes szóval, észérvekkel magyarázzuk el nekik : mit miért nem szabad, milyen veszélyekkel járnak bizonyos dolgok, stb...
06:16-nak
Na, te sem lehetsz semmi!.... 8-o
17 éves fiú létedre már összeköltöztél egy 16 éves lánnyal?!... SZUPER!...
06:08 - de most ezzel úgy összességében mi a gond? miért ne tehetné ki a tanár a telszámát? elvileg azért jók ezek a közösségi oldalak (azért is), mert így könnyen meg lehet találni valakit, akit keresünk, és az istennek se sikerült a kapcsolatot felvenni vele. szal én ezt egy pozitívumnak látom, és ez a túlzott paranoia számomra meglepő
Vagy te abból indulsz ki, hogy a döntő többség visszaélni akar az adatokkal? Sztem egy pszichésen egészséges ember lexarja magasról, hogy valaki megtudja a telszámát, ellenben annak örül, hogy régi ismerősök megtalálják.
Én, hogy őszinte legyek, hatalmasakat tudok röhögni azon, amikor egy 10-11 éves kislány idősebbnek akar látszani a saját korosztályánál. Kikeni magát, mint egy ribanc, ánusz móthusz csücsörítéssel olyan lesz a szája, mint a kacsasegge, amelyik tojni készül, aprócska melleit köldökig dekoltált ruhában mutatja, fel is pusáppolja, hogy minél nőiesebbnek, "nagylányosasbbnak" tűnjön.
Namost én személy szerint röhögőgörcsöt tudok kapni ezektől.
Ami viszont szánalmas és jó hülyéül széthúzta a társadalmat, hogy amikor meg már felnőttként kellene élni, akkor egy csomó Pán Péter (no meg Petra:-)) 30 fölött is gyerekként él. Hol van ebben az összhang és a harmónia?
Ezek a koránérő gyereklányok ha nem is lesznek kurvinyekek, de kiégnek, mire beérnek arra, hogy valóban tudják élvezni a párkapcsolatot, szerelmet, szexet. Mire 18-20 évesek lesznek, addigra többet szexelnek, mint régen más egész életében és nem lesz már varázsa. Egészségesebb dolog lenne, ha mindenki a korának megfelelően élne. A kor nem kötelez ugyan semmire, da azért a józan ész uralkodhatna kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!