Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Elhiszitek azt, amit történele...

Elhiszitek azt, amit történelemórán hallotok?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 21. 19:23
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
66%
Többynire igen. De attól függ mit hall az ember néha annyira nem tűnik igaznak hogy nem is az. Pl:evolúció Mérlegelni kell mennyire reális a dolog.
2011. ápr. 21. 19:30
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Maga a narracio is szubjektiv akarmit is tesz az tankonyviro vagy a tanar, mert bizonyos tortenelmi esemenyek tobb sulyt kapnak, egy bizonyos oldalrol kozelitik meg oket, ezert tobb forrasbol kell tajekozodni. Akkor kaphatsz egy pontosabb kepet, de nyilvan nem minden ugy tortent, ahogy tanitjak/jelenlegi allas szerint tudjak es nemcsak a rendszervaltas elott manipulaltak az embereket, hanem ma is. A tematol is nagyon fugg, hogy a manipulacio mennyire eros.
2011. ápr. 21. 19:31
 3/14 anonim ***** válasza:
Igen.
 4/14 A kérdező kommentje:
Abban sem hiszel, hogy a nyertesek írják a történelmet?
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Változó. Az ipari forradalmas részt,meg azokat,amikre konkrét bizonyíték van,azt igen,de sok mindent nem. Erre azt szokták mondani,hogy a történelmet mindig a győztesek írják. Ezt én úgy értelmezem,hogy nem mindig az a jó/rossz,amit mondanak,hiszen mindennek két oldala van. Az iskolákban általában csak az egyik oldalt mutatják be.
2011. ápr. 21. 19:33
 6/14 anonim ***** válasza:
95%
csak azt nem, amiről még ma is megy a vita. (pl a második világháború népirtása, vagy a finnugor nyelvrokonság) de ami tudományosan bizonyítva van, azt hülye lennék nem elhinni, kedves első :D szerintem az evolúció még mindig logikusabb, mint az, hogy mindenkit valami nagyhatalmú isten teremtett.
2011. ápr. 21. 19:33
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
19:31: igen, a nyertesek irjak a tortenelmet, igy mar eleve egy olyan kepet kapunk, ami nemcsak onkentelenul szubjektiv, hanem manipulalt is. Minden tortenelmi esemenyt be lehet allitani pozitivnak es negativnak attol fuggoen, hogy milyen az epp hatalmon levo "rezsim".
2011. ápr. 21. 19:38
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Én nem mindet.Valamikor mondja a tanár és mondja,bennem pedig felmerül,hogy mégis honnan olyan biztos...

pl.: valaki lefutott a maratont...

42-50 km körül...(már nem emlékszem) és utána meghalt..

és megállás nélkül lefutotta...oké,rendben..meglehet,de ki figyelte?Honnan tudják,hogy nem állt meg?

(és utána meghalt)

Meg még vannak ilyenek amiket nem nagyon tudok elhinni:S

2011. ápr. 21. 19:40
 9/14 A kérdező kommentje:

Én sem, olyan az egész, mintha egy egyszerűbben megfogalmazott mondavilágot tanulnánk. Fele igaz, fele nem.

Köszönöm a válaszokat!

2011. ápr. 21. 19:41
 10/14 anonim ***** válasza:
92%

Többnyire igen. A nagyon régi, emlék nélküli dolgokbna néha én is kételkedem.

Valamelyik válaszolónak: a történészek között nincs vita a 2. vh.-s népirtásról, sem a nyelvészek között a finnugor nyelvrokonságról. Ahol van vita, az a tudósokkal szemben álló néhány fanatista netnáci, holokauszttagadó, meg summér-szittya-tökömtudjamilyen nyelvrokonság rajongó, akik igazából azt nem tudnák megmondani, hogy mi az a szabályos hangváltozás pl., de a nyelvészeknél okosabbnak tartják magukat.

2011. ápr. 21. 20:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!