Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan lehet egy roma származá...

Hogyan lehet egy roma származásu embert felismerni?

Figyelt kérdés
Nekem volt egy félvér barinöm, de ö fehérebb volt mint én pedig nekem semmi közöm sincs hozzájuk, nemtudok arrol, hogy lenne roma felmenöm. Visszetérve aztán én a mentalitásábol jöttem rá, meg ö is bevalotta. HAGY HANGSULYOZAM VANNAK KIVÉTELEK KÖZTÜK IS!! Senkit nem akarok megbántani.
2009. márc. 2. 11:55
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
50%
Mindkettő meghatározza. A gének is és a neveltetés is, de aki "tipikus" roma családban nő fel, annak sem a génjei, sem a neveltetése nem olyan, mint egy átlag magyarnak. Ha pl. egy roma származású gyereket örökbe fogadnak kisbabaként, szerintem ugyanolyan felnőtt lesz belőle, mint egy átlag magyarból, bár a vér nem válik vízzé sok esetben. Nekem már volt olyan, hogy nem tudtam, hogy az illető roma, mert abszolút nem úgy nézett ki, de mikor megszólalt, lerít róla a származása. És ezzel nem megbántani akarok senkit, mert romákban is van rendes, csak egy másik kultúra.
2009. márc. 3. 00:52
 12/16 anonim ***** válasza:

Igazából maximum a neve miatt.A fehér bőrű roma származásúak az Oláh-k én így tudom.

De van egyébként,h név alapján sem,nemtudom lehet rajtuk látni,de ehhez szem kell és az,h köztük nőjj fel mint énXD

Am nekem is van vagy nem kitudja,állítólag dédapám apja Bódi,csak ükanyám mert szégyelte vagy mi az ő nevét adta neki.Apám gyűlöli a roma származásúakat,és amikor nagyim véletlenül kibökte nekünk ezt, nem volt hajlandó hozzám és anyámhoz azólni 1-2 napig.Hát elmehet az anyukájábaXD,nekem am semmi bajom velük,mmint a normálisokkal,mondom köztük nőttem fel kértvárosban sokan voltak,voltak barátaim is.Mellesleg első legjobb fiú barátom is roma és nagyon szerettem mert midnenről el lehetett vele dumcsizni,megvígasztalt stb ma meg már DJ

2009. márc. 26. 16:01
 13/16 A kérdező kommentje:
Persze,természetesen köztük is van rendes. Köszönöm a válaszodat. Amugy volt barinömnek a neve sem volt cigányos. sajnos csak belül, ami nem látszott...
2009. márc. 26. 23:48
 14/16 anonim ***** válasza:
Akkor ezek szerint még sem lehet egyértelműen elválasztani a cigányt egy nem cigánytól... Félelem. Ez lehet a magyarázat az ilyen barom kérdésekre, ugyanúgy , mint ahogyan a félelem váltotta ki a fehérekből a szegregálást is az USA-ban anno. Ma már nincs ilyen. Tudják, hogy a fekete is lehet okos, tudhat írni, nem csinál egymillió gyereket, és nem pittyegtetve halad az utcán, jelezve a "négerségét"... Csak barna. Nem genetikusan néger valaki, már ha itt a pejoratív értelmet nézzük, hanem genetikusan a bőre szine más. Szocializálódott, és beilleszkedett. DE ehhez kellett a fehérek támogatása. A többségé. Nálunk, aki azt mondja, hogy szereti a cigányokat, hazudik. PONT. Mert fél tőle. A cigány feláll ha leütik, és csoportosul, ha fenyegetik. A fehér nem áll fel, de vannak ismerősei neki is... csak annak nincs hírértéke, mert azt még sem mondhatjuk, hogy egy "nem cigány" csoport megtámadott egy másik "nem cigány" csoportot. Persze a baj az, hogy senki nem merné kimondani azt a szót a tévében, hogy zsidó, vagy izraeliták. Mert jól védik magukat, és azonnal támadnak, ha megérzik a szagát egy szélsőséges megnyilvánulásnak. Ma már ezzel ellentétben lehet viszont cigányozni, romázni, MEGKÜLÖNBÖZTETNI. Nem is EU kell ennek az országnak a lakóinak, hanem atom. A maradék talán összefogna, és ujjáépítenék ezt az egész szart.
2009. márc. 29. 19:17
 15/16 A kérdező kommentje:
Utólsó, te nagyon liberális vagy... Kérdésem, tudnál-e lakni a putris cigányok melett? Mert gondolom, ha nem kell félni tölük, akkor te ezt szivesen megteszed!
2009. júl. 2. 12:24
 16/16 anonim válasza:
92%
13:30! Kíváncsi lennék, hogy rólam megmondanád-e.. Sem koszos cipőt, sem susogós mackót, sem giccses fülbevalót, sem utánzat gagyi darabokat nem hordok. Nem lopok, nem az én világom a törvénybe ütközés. Képzeld, a szemem kék, fehér a bőröm. Valamint jéééé, tanulok is! Magadat minősíted az általánosítással, a gond az, hogy ezt nem veszed észre. Valamire való ember nem bélyegez meg semmilyen csoportot, etnikumot, sem senkit semmilyen tapasztalat alapján! Az emberek egyének, nem lehet általános következtetéseket levonni!
2011. nov. 15. 00:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!