Égő házból kimentenél egy roma származású csecsemőt? Fontos, hogy nem kisgyermekről hanem újszülöttről van szó
Ő van egyedül,szemmel látható az etnikai hovatartozása,viszont nem tudsz semmit a családi hátteréről (kik a szülei,hol lakik stb). A te életed nem kell kockára tenned érte,csak felkapod és kiszaladsz vagy otthagyod.
A kérdés természetesen fiktív,és közvetve egy iskolai beadandó dolgozatomhoz kapcsolódik.
Szeretném ha a mocskolódást mellőzné mindenki,de indokoljátok meg KÚLTÚRÁLTAN légyszi a válaszotokat.
Köszönöm előre is!
Szia!
Én nem is gondolkoznék azon, hogy kimenteném-e.
Ő is ugyanúgy egy csecsemő, mint egy ukrán, mint egy kínai, vagy mint egy magyar csecsemő. Nem úgy születik, hogy lop, csal, hazudik, sajnos ezt látja majd az életben a "nagyobbaktól".
A magyar gyerekek is sajnos eléggé durvák mostanság, de nem úgy születtek!
Mint említettem, ez a roma csecsemőkre is fokozottan igaz.:)
Igen!!!!
Ha nem érdekel az hogy kövér vagy sovány, hogy szőke vagy barna....akkor a bőrszíne sem tart ettől a cselekedettől vissza!
Ő amúgy sem tehet a bőrszínéről!
Két dolgot elfelejtettem: szeretném ha odaírnátok,hogy van e gyermeketek,valamint nők vagy férfiak vagytok-e.
És még egy kiegészítés (amit szintén kifelejtettem:D): ha otthagyod nem tudja meg senki,és nincs következménye
Hü1ye egy dolgozat lehet.
Megkérdezném a tanártól, hogy ha már egyszer berohant az égő házba, és ott áll, akkor azt nézi elsőre, milyen etnikum a gyerek? Ha nagyon kormos, és nem látszik, akkor mi van? Főleg ha már kipirosodott a hőtől, és nem is látszik a bőrszíne?
Vagy először lekáderezi a szomszédokat, hogy a bent ordító csecsemő roma-e?
Ez egy überhü1ye dogakérdés. :)
Először is definiálja a tanár, hogy ki a roma, ugyanis jelen állás szerint az egyetlen polkorrekt meghatározása, hogy roma az, aki annak vallja magát. Mivel erősen kétlem, hogy a csecsemő romának vallja magát, ha rákérdeznek, így politikai szempontból roma csecsemő nem létezik.
Ennyi a megoldás, a tanár meg mehet a ...ba.
21,29,vagyok
3 gyermekem van,nő vagyok.
Mindenképpen kimenteném,mert ha benn égne,a lelkiismeretem nem hagyna nyugodni amiatt,hogy miattam halt meg egy ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!