Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Égő házból kimentenél egy...

Égő házból kimentenél egy roma származású csecsemőt? Fontos, hogy nem kisgyermekről hanem újszülöttről van szó

Figyelt kérdés

Ő van egyedül,szemmel látható az etnikai hovatartozása,viszont nem tudsz semmit a családi hátteréről (kik a szülei,hol lakik stb). A te életed nem kell kockára tenned érte,csak felkapod és kiszaladsz vagy otthagyod.

A kérdés természetesen fiktív,és közvetve egy iskolai beadandó dolgozatomhoz kapcsolódik.

Szeretném ha a mocskolódást mellőzné mindenki,de indokoljátok meg KÚLTÚRÁLTAN légyszi a válaszotokat.

Köszönöm előre is!

2011. febr. 3. 21:15
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én nem is gondolkoznék azon, hogy kimenteném-e.

Ő is ugyanúgy egy csecsemő, mint egy ukrán, mint egy kínai, vagy mint egy magyar csecsemő. Nem úgy születik, hogy lop, csal, hazudik, sajnos ezt látja majd az életben a "nagyobbaktól".

A magyar gyerekek is sajnos eléggé durvák mostanság, de nem úgy születtek!

Mint említettem, ez a roma csecsemőkre is fokozottan igaz.:)

2011. febr. 3. 21:22
 2/31 anonim ***** válasza:
100%

Igen!!!!

Ha nem érdekel az hogy kövér vagy sovány, hogy szőke vagy barna....akkor a bőrszíne sem tart ettől a cselekedettől vissza!

Ő amúgy sem tehet a bőrszínéről!

2011. febr. 3. 21:25
 3/31 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem is lehet kérdés. Természetesen gondolkodás nélkül.
2011. febr. 3. 21:27
 4/31 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen, kimenteném.
2011. febr. 3. 21:28
 5/31 anonim ***** válasza:
82%
Még egy felnőtt romát is kimentenék,mert ő is ember!
2011. febr. 3. 21:29
 6/31 A kérdező kommentje:

Két dolgot elfelejtettem: szeretném ha odaírnátok,hogy van e gyermeketek,valamint nők vagy férfiak vagytok-e.

És még egy kiegészítés (amit szintén kifelejtettem:D): ha otthagyod nem tudja meg senki,és nincs következménye

7/31 anonim ***** válasza:
100%
21:28-as hozzászóló vagyok, elfelejtettem indokolni. Kimenteném, mert nem tudnék együttélni a lelkiismeretfurdalással, hogy hagytam meghalni valakit.
 8/31 anonim ***** válasza:
100%

Hü1ye egy dolgozat lehet.

Megkérdezném a tanártól, hogy ha már egyszer berohant az égő házba, és ott áll, akkor azt nézi elsőre, milyen etnikum a gyerek? Ha nagyon kormos, és nem látszik, akkor mi van? Főleg ha már kipirosodott a hőtől, és nem is látszik a bőrszíne?

Vagy először lekáderezi a szomszédokat, hogy a bent ordító csecsemő roma-e?

Ez egy überhü1ye dogakérdés. :)

Először is definiálja a tanár, hogy ki a roma, ugyanis jelen állás szerint az egyetlen polkorrekt meghatározása, hogy roma az, aki annak vallja magát. Mivel erősen kétlem, hogy a csecsemő romának vallja magát, ha rákérdeznek, így politikai szempontból roma csecsemő nem létezik.

Ennyi a megoldás, a tanár meg mehet a ...ba.

9/31 anonim ***** válasza:
Akkor ismét a 21:28-as vagyok... Nincs gyermekem L/21
2011. febr. 3. 21:30
 10/31 anonim ***** válasza:

21,29,vagyok

3 gyermekem van,nő vagyok.

Mindenképpen kimenteném,mert ha benn égne,a lelkiismeretem nem hagyna nyugodni amiatt,hogy miattam halt meg egy ember.

2011. febr. 3. 21:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!