Égő házból kimentenél egy roma származású csecsemőt? Fontos, hogy nem kisgyermekről hanem újszülöttről van szó
Ő van egyedül,szemmel látható az etnikai hovatartozása,viszont nem tudsz semmit a családi hátteréről (kik a szülei,hol lakik stb). A te életed nem kell kockára tenned érte,csak felkapod és kiszaladsz vagy otthagyod.
A kérdés természetesen fiktív,és közvetve egy iskolai beadandó dolgozatomhoz kapcsolódik.
Szeretném ha a mocskolódást mellőzné mindenki,de indokoljátok meg KÚLTÚRÁLTAN légyszi a válaszotokat.
Köszönöm előre is!
kihoznám,mert ő is csak egy ártatlan baba (még)
de remélném hogy a szülei bennégnek,neki meg jut egy jobb élet...(mondjuk indiában:D)
23/N gyerektelen
Az emberélet kimentése teljesen alapvető emberi kötelesség, ha képesek vagyunk rá fizikailag. Autóból, égő házból, vízből stb bárhonnan korra, nemre és etnikai hovatartozástól függetlenül.
Gyermektelen, nős 38 éves férfi.
Kimenteném, 26/nő nincs gyerek.
És tudod miért? Mert én sem kedvelem a roma származású embereket. De! Felújítás kapcsán kellett valami a házhoz. Egy nagyon jó szerelőnk, akiben megbízunk ajánlott embert a munkára. Az ajánlott ember roma volt. Teljesen lesokkolt, gondoltam is hogy keresek mást. De sürgősen kellett a dolog, és az ember jó árat is mondott, valamint aki ajánlotta már többször dolgozott vele. A megbeszélt időpontban ki is jöttek, további 2 roma származású emberrel. A munkát szépen, tisztán, becsülettel végezték. Teljesen rendben ment minden. És akkor én megsajnáltam őket. Hogy milyen nehéz lehet annak a kevés becsületes roma származású embernek, aki valóban tisztességes. Tudom hogy rászolgáltak az előitéletre, de akik normálisak, azoknak nagyon nehéz lehet.
21.27-es vagyok. Van két gyermekem, sőt két unokám is.
Indoklás: azért, mert Ember vagyok.
Kimenteném. Miért ne tenném? Az a kis csöppség soha életében nem tett semmi rosszat, a babákért meg eleve rajongok. Továbbá tudnék-e élni azzal a tudattal, hogy miattam halt meg valakit? Biztosan nem.
18L, gyermektelen
Bárkit! Kimentenék, akár csecsemő, akár felnőtt, akár roma, kínai, néger, csöves... EMBER. Nem hagynám csak úgy meghalni, ha segíthetek rajta.
Nincs gyerekem, 22 éves nő vagyok.
Egy másodpercig nem gondolkoznék, és nem csak gyermek esetében! Bárkit kihoznék (jó, ha a baltás gyilkos baltát lóbálva ordibálna segítségért elgondolkoznék)az égő házból.
30/N 2 gyermek anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!