Égő házból kimentenél egy roma származású csecsemőt? Fontos, hogy nem kisgyermekről hanem újszülöttről van szó
Ő van egyedül,szemmel látható az etnikai hovatartozása,viszont nem tudsz semmit a családi hátteréről (kik a szülei,hol lakik stb). A te életed nem kell kockára tenned érte,csak felkapod és kiszaladsz vagy otthagyod.
A kérdés természetesen fiktív,és közvetve egy iskolai beadandó dolgozatomhoz kapcsolódik.
Szeretném ha a mocskolódást mellőzné mindenki,de indokoljátok meg KÚLTÚRÁLTAN légyszi a válaszotokat.
Köszönöm előre is!
40/F 1 fiú apja. 1. nem roma hanem cigány(ezt ők mondják)
2. nem szeretem a cigányokat
3. igen, kimenteném, mert egy csecsemő, mert ember, azért mert szocális helyzetéből adodoan viselkedik úgy ahogy viselkedk legtöbbjük, ha fehérek közt nő fel, fehérként fog élni mégha barnább is a bőrszíne, meg kell őket tanítani viselkedni, élni, dolgozni...
Kimenteném, gondolkodás nélkül. És reménykednék abban, hogy megfelelő családi környezetbe kerül majd, ahol EMBER lesz belőle és nem cigány. Elgondolkodtam a kérdésed kapcsán, lenne e olyan, hogy hagyjak bent égni valakit...igen, lenne olyan. Amennyiben biztosan, 100%-ig tudom, hogy a bent ragadt ember árt a környezetének, szenvedést okoz másoknak és a velejéig romlott, nem menteném ki, és ezt is fajtól függetlenül mondom. Ha magyar, ha cigány, otthagynám. De amennyiben nem lehetek ebben biztos és csak egy picike esély is van rá, hogy tisztességes ember az illető, gondolkodás nélkül kimentenék bárkit.
21/L (nincs gyerek)
12/L 0 kölyök
kimenteném okok:
nem tehet a származásáról
lelkiismeret
és mert tudom milyen ha le**kázzák az embert a származása miatt.nem vagyok cigány de kreol a bőröm sötétbarna a hajam és a szemem.oviban mindenki azt hitte rólam hogy cigány vagyok és ezzel csúfoltak.hi8ggyétek el nagyon rossz.főleg ha az ember ártatlan.
Persze, hogy kimentém.
Felnőttett még akkor is ha pl bűnöző.ű
Nem tudnék úgy élni, hogy tudom, hogy miattam halt meg egy ember.
16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!