Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan lehet egy roma származá...

Hogyan lehet egy roma származásu embert felismerni?

Figyelt kérdés
Nekem volt egy félvér barinöm, de ö fehérebb volt mint én pedig nekem semmi közöm sincs hozzájuk, nemtudok arrol, hogy lenne roma felmenöm. Visszetérve aztán én a mentalitásábol jöttem rá, meg ö is bevalotta. HAGY HANGSULYOZAM VANNAK KIVÉTELEK KÖZTÜK IS!! Senkit nem akarok megbántani.
2009. márc. 2. 11:55
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
86%
én a szemükből látom
2009. márc. 2. 11:57
 2/16 anonim ***** válasza:
84%
Hát nekem van fehér bőrű szőke, kékszemű roma ismerősöm!Szval...Annyi,hogy olyan a bőre,hogy nyáron könnyebben barnul...
2009. márc. 2. 12:25
 3/16 anonim ***** válasza:
12%

Ha senkit nem akarsz megbántani, miért akarod (akár pozitívan) kiemelni őket az ismerőseid közül? Miért merült fel benned ez a kérdés, hogy hogyan lehet felismerni?

De nagy vonalakban válaszolok... kb 1,5 hónapja tart ez a gipsy-hype, hogy vigyázzunk, mert jönnek a cigányok (már nem romák, hiszen legális lett kimondani... ha a miskolci rendőrparancsnok megteheti alapon...) szóval jönnek, és levágják a fejünket! Csapatban járnak, mint a hordák! Veszélyesek,mert a cigányok cigánybűnöznek! SŐT B*SZKI! Már azt is bemondják a tévében, HA "NEM CIGÁNY" ELKÖVETŐK A TETTESEK! Gyerekek! Tényleg nem látjuk a fától az erdőt? 1,5 hónapja csak ez megy a tévében! Vegyünk pisztolyt, csattintsuk szét egymás fejét, cigányok, gyilkosok, cigányok, rablók, cigányok, tolvajok... közben meg az senkinek nem jut eszébe, hogy amikor a kocsiból kiszedik a magnót, és okoznak pl 13 ezer forint kárt, na, közöttük sok a cigány, de aki elviszi az autót, ami típustól függően 1,5 millió és 5 meg 10 millió forint kárt okoz az nem cigány? A lakásba betörő és azt kipakoló ember nem cigány? A gazdasági bűncselekmények 99,9 százaléka nem cigány elkövetőtől származik? Tényleg tőlük kell félni, vagy csak bűnbakot keresnek neked, hogy legyen mibe kapaszkodni... Miattuk veszíted el az állásod, miattuk lesz a veszteséges a tőzsde? Miattuk megy csődbe a bankod? HÁT MILYEN BŰNBAK KELL NEKTEK? Minden nap ezek az idióta kérdések... Nem szégyenli, hogy cigány? Nem gondolja, hogy kár volt megszületnie, mert ilyen a FAJTÁJA? EZ KELL??????????????????????????????????? Ez a fontos?

2009. márc. 2. 12:40
 4/16 anonim ***** válasza:
84%
Igen vannak olyan romák, akiknek olyan fehér a bőrszíne mint egy fehér embernek. Ilyen esetben a származását a szeme árulja el. Ha falfehér a színe akkoris látszik hogy roma, a szeme és a szemcsontja annyira árulkodó, hogy nem tudja letagadni.
2009. márc. 2. 12:55
 5/16 anonim ***** válasza:
88%
A 12:40-esnek üzenem, hogy látom sok mondanivalója van egy bizonyos témában, ezért ajánlom hogy tegyen fel egy új kérdést, mert nem a kérdésre válaszolt és ahhoz az ég világon semmi köze nincs. Nem illő dolog OFF-olni! És a szabályzat is tiltja.
2009. márc. 2. 12:57
 6/16 anonim ***** válasza:
79%

Nem is tudom, de nekem antennám van rá.

alapvetően ugye a rezes, sötétes bőrszínük. ez a szőke cigányokra is jellemző. a lányok testfelépítésére nagyon jellemző a korai pubertás, ergo gyakran egy 11 éves cigókiscsajnak akkora mellei vannak, mint egy felnőtt nőnek. imádják az ízéstelen ruhadarabokat, a csajok a hello kittys meg a playboyos ócska csicsás kamuszarokat, a fiúk meg a suhogós macialsót kitaposott koszos edzőcipővel. imádják magukat csiricsáré ékszerekkel, főleg arannyal teliaggatni. a fiúk előszeretettel lövetnek a fülükbe nagy randa kristályfülbevalót. a lányok előszeretettel viselnek giccses hajbavalókat, öveket. a myvipes adatlapjuk is egy óborzalom csilivili giccsparádé. nagyhangúak, harsányak, keresik a konfliktust. a zenei ízlésükhöz közel állnak a rap, főleg a cigányokrap. imádják a nagyzolást, még akkor is, ha elverték az összes segélyt már. nem gond ez nekik, akkor mennek hitelre vásárolni a kisboltba.

A legtöbbjükbek az első 2 mondatából kiderül, hogy nagy ívben kerülte az iskolát.

úgy kb ennyi jutott eszembe.

2009. márc. 2. 13:30
 7/16 anonim ***** válasza:
80%
általában a szemük más...de ez sem 100%-os válasz....nem ismerhetsz fel minden egyes roma számrazású embert, mert vannak olyanok, akik már teljesen asszimilálódtak, keveredtek, stb. Gondolom a büdös, lopós,köpködős fajtát felismered, azt nem részletezem....
2009. márc. 2. 17:57
 8/16 anonim ***** válasza:
58%

12:40

Mi, egyszerű közemberek, nem a gazdasági bűncselekményektől függünk és nem a tőzsdétől, hanem attól, hogy elveszik e a cigányok azt a kis megmaradt értékünket, ami van, azon felül, hogy a fizetésünk 40%-át is elveszik, hogy odaadják szegény tisztességes munkanélküli 10 gyerekes cigánycsaládoknak piára...és tudod, engem százszor jobban érdekel, hogy a saját kis megmaradt értékeimet ne vegyék el a vonaton vagy az utcán mint az, hogy épp hogy áll a gazdaságunk...azzal foglalkozzanak a nagy fejesek a parlamentben

2009. márc. 2. 18:12
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

A roma lányok/nők mindig szoknyát hordanak, ez náluk a szokás.

A többit meg már előttem elmondták. Tényleg harsányabbak, talán kicsit agresszívabbak is, és a lányok tényleg korán érnek.

Egyébként nekem személy szerint még soha nem volt rossz tapasztalatom a romákkal, pedig volt roma osztálytársam meg ismerősöm, és jól kijöttem velük. Talán ha látják, hogy barátságosan és előítélet nélkül közeledik az ember feléjük, akkor ők is normálisan viselkednek. Legalábbis nekem ez a tapasztalatom eddig.

2009. márc. 2. 19:35
 10/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszotokat! A 12 40-kor ironak is, függetlenül ha észre veszem is, hogy az illetö roma, DE viszont normálisan viselkedik, engem nem zavar a származása. Csak sajnos ilyenböl van a kevés... Talán 10%. Szerintetek mi határozza meg egy embernek (általánosan) a viselkedését? A gének, vagy a "kapott" viselkedés (neveltettés)?
2009. márc. 2. 23:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!