Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi az az "emo"-s? Mit takar?...

Mi az az "emo"-s? Mit takar? Milyen zenét, milyen öltözködést?

Figyelt kérdés

Sokszor találkozom ezen az oldalon ezzel a fogalommal, és nem tudom mi ez, valószínű, mert már házas és családanya vagyok, és nem igazán követem a trendeket. Csak kíváncsi vagyok rá.

Köszi előre is.

2009. márc. 1. 16:16
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
70%

Kérdezőnek:

[link]

Emósnak:

Verd ki a fejedből, hogy a goth az emo egyik fajtája! Köze nincs a kettőnek egymáshoz!

[link]

Művelődj!

Rockerpalántának:

Imádom a palántákat, annyira aranyosak tudnak lenni! :) Ne sértődj meg a "lepalántázáson", és a "15 évesen nem lehet rockot hallgatni"-beszólásokon!:) Amiért ezt mondják, az pusztán annyi, hogy 15 évesen még nem forrott ki az ízlésed, és lehetséges, hogy öt év múlva már csak röhögni fogsz magadon. Sajnos sokan vannak olyanok, akik túl korán kezdenek ilyen zenéket hallgatni, és "kinőnek" a stílusból... Aztán vannak olyanok, akik életük végéig megmaradnak mellette.

Van egy ismerősöm, a srác most 21 éves, két évvel fiatalabb nálam. Végigkövettem a fejlődését onnantól kezdve, hogy 15 évesen rapper volt, aztán kockás inges Nirvana-rajongó, később egy hirtelen fordulattal punk lett, utána rocker, majd a hosszú hajától tíz perc alatt megszabadulva skinhead (a haveri kör hatására). Aztán ahogy befejezte a sulit 19 évesen, hirtelen konszolidált rövid hajú, átlagosan öltöző úriember lett belőle, aki valami förtelmes drum&bass-t hallgat, és diszkós tücc-tüccre rázza magát hétvégente.

Ezzel csak annyit akartam mondani, hogy várd ki a végét... :)

23/metálos lány

2009. márc. 7. 11:35
 22/32 anonim válasza:
100%
utolsónak tök igaza van (Y) grat :)
2009. márc. 11. 20:27
 23/32 anonim ***** válasza:
91%
Nem tudom! Nekem az EMO-ról a korábbi munkahelyem jut eszembe. Az ELEKTROMODUL Elektronikai Kereskedőháznak ez a három betű volt a rövidítése és a védjegyemblémája (ma logo-nak mondják, bár az nem ugyanaz) is, egészen a végelszámolást követő cébírósági törlésig.
2009. ápr. 26. 14:24
 24/32 anonim válasza:
2013. okt. 13. 16:09
 25/32 anonim válasza:
53%
emok nem mindig jarnak feketeben, nem mindig depisek, nem vagdossak az ereiket es ök is lehetnek boldogok mint barmelyik masik ember ÖK IS CSAK EMBEREK MINT BARKI MAS sokan viszont nem igy latjak es emiatt sok tevhit kering roluk...
2016. febr. 6. 15:26
 26/32 anonim válasza:

Elisszor is: emos vok, ne javitsatok ki!

Masidszor:

A divatemok (mar volt aki jol irta) azok, akik vagdossak maguk!

ES SZEPEN KERLEK [NE] ALTALANOSITSATOK!!!

Mi kereszteny emosok (igen, van ilyen ag!!) ruhelljuk, ha az okult, eretvagdoso "alfaj"-hoz hasonlitanak...

Az emososk (legalabbis a keresztenyek) nagy gondolkodok, es elhagyatott templomokat jarnak...

SEMMI HALALFEJ!

A zenenk se rossz, max van akinek nem tetszik...

Es, hogy miert emos valaki??

Azert mert egy nagyon-nagy trauma erte.. Pl:vertek, kinoztak, megeroszakoltak...

Szoval ezert nem vidamak...

Persze van akit megeroszakolnak, raz egyet magan es tovabbmegy...

De van aki osszeomlik...

En egy emos banda vezetoje voltam, de kozosen feldolgoztuk kinjainkat...

Azota mi a gyogyito-kereszteny-emosok vagyunk (uj ag)...

Probalunk segiteni a bandankban levokon...

2016. nov. 25. 15:43
 27/32 anonim válasza:
54%
Bocsi hogy a kérdés kiírása után jó pár évvel írok, de most találtam rá és annyi baromságot hordtak itt össze, hogy nem bírtam megállni, hogy ne tisztázzam. Szóval. Az emo nem goth. És mint a goth stílusnak az emonak is van jelentése. Az emok általában a környezetük miatt lesznek azok(pl:szülei elválnak, bántalmazták stb ). Igen sok feketét hordunk, de ez csak egy alapszín amit gyakran kombinálunk esetleg kékkel vagy pirossal. Vannak akik depressziósak és vagdossák magukat, de ez sem igaz mindenkire, mint ahogy az sem, hogy ha valaki emo akkor annak feltétlenül piercinget kell csináltatnia. Ennek a stílusnak is vannak különbözô ágazatai. Ilyenek a pózerek is akik csak divatból öltöznek úgy mint az emok. Vannak a sceen-ek, vagyis a színes/boldog emok. És vagyunk mi, akik tényleg a környezetünk hatására lettünk azok. Ezzel a külsôvel felszeretnénk hívni magunkra a figyelmet. Ez olyan mint egy kiàltás:Itt vagyok. Vegyél már észre! Sokan vannak akik elítélnek minket, bár azt sem tudják min mentünk már keresztül. Mindezt úgy írom, hogy én is emo vagyok. Én is kapok rosszalló pillantásokat nap mint nap. A zenéink is ezt fejezik ki. Az érzeleinket. Remélem tudtam segíteni. És kedves anyuka, ha egyszer gyermeke úgy dönt, hogy emo lesz, vagy punk vagy hasonló nem kell egybôl megtiltani neki és a legrosszabra gondolni. Tessék megbeszélni vele, hogy mégis mit szeretne és figyeljen arra, hogy milyen tàrsaságba jár.
2017. szept. 11. 00:04
 28/32 anonim válasza:
54%

Az emok zenével, és rajzal fejezik ki magukat. Feketében járnak.

Az már más probléma, ha valaki metéli az ereit

2019. jan. 15. 06:09
 29/32 anonim ***** válasza:

Hát én ezek közül csak a külsőségeket láttam, de amikor mondták nekem, hogy azok emo-sok, akkor az ugrott be, hogy ez az emóció szó rövidülése, és az emo-sok ezekkel a dolgokkal azt akarják kifejezni, hogy bennük nagy átélés, sok érzelem van. Ez nekem szimpatikus, ugyanakkor tök érthető, hogy a kamaszok világfájdalma az oka az emo-ban uralkodó fekete színnek. Azért a lila, zöld csíkok, a színes gyöngyök, karkötők mutatják a lét kellemesebb oldalára vágyást, és ez is természetes.

Szóval az érzelmek jók, kimutatni helyes és hasznos, ha olykor borúsak is, elmúlik!

2022. máj. 2. 18:07
 30/32 anonim válasza:
0%

ajaj,úgy látom ennyi év után is van baj..:D

rengeteg baromságot olvastam, tehát próbálom tisztázni..

igen,az emo,mint ZENE (ugyanis, nagy levegő..az emo csak egy zene műfaj.ugyanúgy használják az emo kifejezést a műfajból kialakult szubkultúrára,de őket inkább emo kids-nek nevezném,ha már kell rájuk címke.)a 80-as években alakult ki a punkból,hiszen az emberek úgy gondolták hogy az erőszakos,politikai, agressziv punk nézeteket elkéne hagyni a szövegekben,és hogy több jelentőséget kellene fordítani az érzéseinkre.(ezért is lett emo a műfaj neve,ami az emotional,azaz "érzelmes" szóból alakult ki.ennyit erről.)a legelső emo együttes a rites of spring volt,ami nem tért el másban a punktól,csak szövegileg. később belekeverődött az indie rock is,több hangzást is kapott a műfaj,összesen 4 hulláma van,azaz 4 külön hangzás világot tartalmaz..

az első hullám,80-as évek,emo,vagy emotional hardcore:rites of spring

második hullám,90-es évek,indie emo:sunny day real estate

harmadik hullám,2000-es évek,emo pop: taking back sunday

negyedik hullám,2010-es évek,a három elhangzott hangzás világ "gyurmája": modern baseball

mindegyikhez írtam egy példa együttest,hogy könnyebben átlátható legyen..

még a harmadik hullámról bővebben: mint tudjuk,az emo a 2000res években terjedt el a legjobb,ez a hangzásvilág a legismertebb és a legkedveltebb is szerintem.

amint beutazta a világot,az emberek 'kitaláltak' hozzá egy szubkúlturát,azaz egy öltözködési formát, amiket elég jól leírtak már a fentiekben.

ismerős a mall-emo kifejezés?ez nem egy műfaj,mint maga az emo,hanem egy gyűjtőfogalom.

amerikában a hot topic-ban(ruhásbolt,emo kid-eknek kedvező ruhákkal,kiegészítőkkel tele) előszeretettel játszottak le mall-emo együtteseket,innen jött az elnevezés. (mall-pláza)

a szó azokat az együtteseket öleli magába,amiket emo-nak állítanak,de nem az,csak az emo kid-ek hallgatnak. magyarul,az emonak,mint SZUBKULTÚRÁNAK egy gyűjtőfogalma,ugyanis a szubkultúra kialakulásával kategorizáltak be emonak minden akkori felkapott rock együttest.

csak hogy párat mondjak; linkin park,my chemical romance(mondjuk nekik néhány zenéjük emo-pop,szóval..)three days grace, panic!at the disco..

továbbá..a pop punk sem egyenlő az emo-val,pop punk együttesek viszont lehetnek mall-emo együttesek,hiszen a pop punk,és emo-pop hangzás nagyon hasonlít.

pl:

pop-punk: story of the year:until the day i die

emo-pop: taking buck sunday:cute without the e

remélem ez nem volt túl sok információ,csak zavart ez a sok szemét amit olvastam:)

tehát már mindenki tudja,hogy ez az érvagdosás egy ..@.. az emo részéről.. nem a pozerek csinálják,hanem az idióták.

2022. máj. 23. 18:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!