Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi az az "emo"-s? Mit takar?...

Mi az az "emo"-s? Mit takar? Milyen zenét, milyen öltözködést?

Figyelt kérdés

Sokszor találkozom ezen az oldalon ezzel a fogalommal, és nem tudom mi ez, valószínű, mert már házas és családanya vagyok, és nem igazán követem a trendeket. Csak kíváncsi vagyok rá.

Köszi előre is.

2009. márc. 1. 16:16
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
84%
Hát... én mindig azt hallom, hogy egy emo-s az olyan, hogy utál élni, agyon sajnáltatja magát. Általában fekete, halálfejes cuccokban járnak, és van olyan aki még az ereit is vagdossa. Utál élni. Azután... egy csomó olyan cuccuk van amin kicsi rózsaszín halálfejek vannak. Sokszor hordanak kockás ruhákat. És még azt vettem észre, hogy közülük is sokan hordják ezt az új "divatot" amikor ilyen lógó, színes sál van rajtuk.
2009. márc. 1. 16:48
 2/32 anonim ***** válasza:
89%

jah a zene: hát... mondjuk Tokio Hotel így hirtelen. Amúgy sok divatemo is van, aki egyáltalán nem emo-s csak úgy öltözködik.

Remlém segítettem. Első válaszoló.

2009. márc. 1. 16:50
 3/32 anonim válasza:
85%
Hát.. ezek az emosok főként színes ruhákat hordanak, bogyós ékszerek, csíkos, kockás pöttyös mintázatú ruhák. Oldalfrufru elengedhetetlen. Hajat vasalnikell. Zene az HardCore Rock Punk ilyenek.. Elméletileg nemszeretnek élni, depressziósak, de ilyenről szó sincs... csak feltünési viszketegségnek nevezném.
2009. márc. 1. 17:11
 4/32 anonim válasza:
46%

bocsi de ez nem így van

az emo-k fekete halálfejes cuccokat hordanak vagy fekete felsőt amin egy nagy X van. nem vagdossák ez ereiket és nincs is feltűnési viszketegségük általába sok karkőtőt hozdanak és van piercingjük

amúgy a pózerek azok akik vagdossák az ereiket

2009. márc. 1. 17:18
 5/32 anonim ***** válasza:
88%
amit te mondasz kedves utolsó válaszoló az a DIVATEMO!
2009. márc. 1. 17:20
 6/32 anonim válasza:
92%

15 éves rockerpalánta vagyok (Mert hogy állítólag ennyi idősen nem lehet rockot hallgatni :D)

Szóval az emo egy stílusirányzat, amúgy legtöbbjük pózer, vagyis, "nem éli át" vagy mi (én nem értek sajnos ehhez) mert hogy az emok szomorúak és világfájdalmuk van. Gyakran vagdossák az ereiket, mert hogy nem értik meg őket vagy mi.

A kinézet... A hajuk általában feketére festett, gyakran rózsaszín csíkokkal, a szemükbe lóg a hajuk (Hogy mennyi szemüveges ember lesz itt később!), a lányoknak sokszor fel van tupírozva a hajuk és gagyi műanyag hajpántokat is húznak.

Az öltözködést teljesen a punkból vették át, nagyrészt ezért utálják őket a punkok. A fekete rózsaszín halálfejekkel eredetileg tipikusan punk volt ma meg ha egy punk felhúz egy ilyet, rögtön leemozzák.De a gothból is sok stíluselemet csórtak. Szoktak kockásat is húzni, meg úgy tudom a gyümölcsös mintákat is szeretik. És sok kitűzőt hordanak

A szemüket amúgy nagyon erősen kihúzzák, alul felül vastag vonalakkal.

A zene.. Na persze az is a punkból jön (Jó, én punkot is hallgatok, lehet hogy egy csöppet elfogult vagyok, bocs) eredetileg az emo zene egy Hardcore-punk ágazat. Én nem mondom hogy kifejezetten rossz, amelyik szám nem depressziós az még élvezhető is. ilyeneket hallgatnak mint: My Chemical romance, Linkin Park, Bring me the horizon, Silverstein, Anti fitness club (Beszélő név ugye) és Tokio Hotel.

Már ha ezek mondanak valamit. Én is csak maga a zene miatt tudok róluk, de mások ezekből a gagyi tinimagazinokból is értesülnek (Érdemes ám megvenni, több smink és fogyókúra tipp van benne mint a nők lapjában!)

De igazából az emot arra mondják akinek világfájdalma van, hogy röviden kifejezzem. De rengeteg pózer van, akik csak úgy öltöznek mint az emok, egyébként tök normális emberek. Én ismerek is ilyeneket, persze, nagy emonak vallják magukat, de szerintem egy olyan "igazi" emo nem lehet normális ember. Egyébként a kinézet nekem is tetszene, hogy ha nem hoznák össze a szomorúsággal. Nekem tulajdonképpen nincs bajom velük, mindenki úgy öli meg magát ahogy akarja.

UI: Állítólag már kezd kimenni a divatból, ezt én nem érzékelem. És állítólag nem tévesztendő össze a scene--nel akik tökugyanúgy néznek ki csak nincs világfájdalmuk hanem egoisták. Állítólag.

ja és kihagytam hogy sokaknak van labret (ajak alatti) piercingjük.

Nagyjából ennyi, kérlek ne röhögj túl sokat lázadó egyéniségemen :D Amúgy úgyis idejön majd egy "emo" legalábbis aki annak hiszi magát és kiosztja hogy én tök hülyeséget beszéltem.

2009. márc. 1. 17:28
 7/32 anonim ***** válasza:
67%

Én is emo vagyok, úgyhogy gondoltam leírom, mert nagyon sok tévhit van az mokkal kapcsolatban.

Az emo nem csak az aki fekete cuccokban jár. Az emonak több típusa van pl.: saucy (szeretik a színes vidám dolgokat, én is az vok), half (félig emo), goth (sötét smink, ruha), hard (nahh ők a depisek és ők vagdossák magukat meg a pózerek). Szóval az emok nem olyan depressziós, sírós emberek, mint aminek sokszor leírják őket (fókuszban, meg ilyenek)..... Jahh és aTokio Hotelnek köze sincs az emohoz!!! :D

2009. márc. 1. 17:55
 8/32 anonim ***** válasza:
57%
Emos az, aki szar zenét hallgat, emiatt szomorú, és vagdossa az ereit.
2009. márc. 1. 17:56
 9/32 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem meg a Goth-nak semmi köze nincs az emohoz, ugyanis az egy külön, az emo előtt bejövő stílus volt. Nemtudom miért mondod azt, hogy a Tokio Hotel nem az, ugyanis tudtommal az ő megjelenésükkel terjedt el ez a stílus, előtt senki nem volt ilyen.
2009. márc. 1. 17:58
 10/32 anonim ***** válasza:
49%

Megint az emo vagyok! :D Én úgy tudom hogy a goth is emo (lehet h van külön stílus is ami ezen a néven "fut").

Higgyétek el a Tokio Hotel nem emo!!! Az rock!

2009. márc. 1. 18:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!