Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Barátkoznátok egy pszihiátriai...

Barátkoznátok egy pszihiátriai beteggel? Ha ismernétek olyat?

Figyelt kérdés

Szal egy olyan embereel akiről tugyjátok h a pszihiátriára kell járnia meg gyógyszereket kap. Am nem láccik úgy semmi gáz rajta csak h kicsit szét van esve a gondolatai a fejében meg lassaban fogja fel a dolgokat de am átlagos ember. Ti barátkoznátok egy ien emberrel? Vagy ha nem mért nem?

Csak azért kérdem mert nincsenek túl jó tapasztalataim :/

16/F

2011. márc. 21. 18:23
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
miért, mi a bajod?
2011. márc. 21. 18:54
 12/22 A kérdező kommentje:
nem differenciált skizofrénia elvileg de sztem nem tugyják XD
2011. márc. 21. 19:06
 13/22 A kérdező kommentje:
azt monták h az a jó h hamar bekerültem pszihiátriára mert beküldött a sulipszihológus de még így is benn kellett lennem 1 darabig meg most gyógyszert kell szednem :/
2011. márc. 21. 19:07
 14/22 anonim ***** válasza:
ugyanúgy lehetnek neked is barátaid, talán még szorosabbak is, mint egy átlagembernek :)
2011. márc. 21. 19:10
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Azért az még, hogy "pszichiátriai* beteg" elég tág keret a barátkozásra. A nikotinfüggők is annak számítanak, az alkoholisták is és akik néha bedepiznek is. És még egy csomó olyan dolog van amihez akár gyógyszer sem kellene(szerintem) a javuláshoz, szóval...

Viszont MSN-ezni fix, hogy nem lennék hajlandó ilyen helyesírással senkivel(najó valami fullos nővel lehet, egy keveset:)).

2011. márc. 21. 19:51
 16/22 anonim ***** válasza:
Skizofrénnel nem. Mániás depresszióssal vagy enyhébbel, kivéve az antiszociálist, mert engem könnyű átverni.
2011. márc. 21. 22:10
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van egy nagyon jó barátnőm, szintén valamilyen skizofréniája van. Nagyon sokféle ez a betegség, vannak olyan fajtái, amit simán depresszió-félének lehet nézni. Anyukám is pszichiátriai beteg lett az utóbbi időben sajnos, mély depresszióval, meg valami demencia-félével. :S És igen, barátkozom vele...

Van viszont egy nagybátyám, akinek mindenféle bajai vannak, és nem kezelteti, és totál elviselhetetlen sokszor. Üldöztetési mániája van, meg mindenféle mániái, fóbiái, és ránézésre valami skizofrénia-féle is. Nagyon agresszív tud lenni, na őt meglehetősen nagy ívben kerülöm, és ha pár havonta valamiért muszáj összefutnunk, nagyon kedves vagyok vele, és akkor egész jófej.

Szóval kezeltesd, akkor nincs gáz. Kitartást! Jó, hogy korán észrevették, így sokkal jobban javítható.

2011. márc. 22. 02:35
 18/22 anonim válasza:
Először is magát a szót boncolgassuk egy kicsit.A szó, hogy"pszihé" ,azt jelenti "lélek". Tehát, akit pszihiátrián kezeltek/kezelnek, a lelke beteg! Sok mindentől lehet, de ennek ellenére, nem bolond.
2011. márc. 23. 10:45
 19/22 Salx Narval ***** válasza:
Persze, sőt még az orvosával is. Azok sem egyszerű esetek.:D
2011. márc. 23. 16:26
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Van ilyen jóbarátom. Messze a legokosabb, legintelligensebb az ismerőseim közül, csak kicsit (vagyis nagyon) furán látja a dolgokat, na mindegy, nem részletezném, hogy neki igazából mi a problémája. A lényeg, hogy felnőtt korára megtanult vele együttélni, és ez nem zavaró a barátságunkban. Mondjuk őt, mint személyt, tudni kell kezelni, értem ezt úgy, hogy bizonyos dolgokat szándékosan nem mondok neki, mert míg egy átlagos ember egy vállrándítással letudná a dolgot, addig vele ebből egy vég nélküli vita lenne. Az ilyenekbe már nem megyek bele, mert egymást úgysem tudnánk meggyőzni, akkor meg fölösleges.
2011. márc. 23. 17:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!