Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A sulyosabb buntetteket...

A sulyosabb buntetteket elkovetokre (pl. gyilkosok, nemi eroszakot elkovetok, emberkereskedok, stb. ) melyik buntetes lenne a legmegfelelobb?

Figyelt kérdés
2009. febr. 22. 12:28
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
58%

A 19.07 perckor született íromány olyan beteg elmére vall ( elnézést az alkotójától ),ami anno a nem mondom ki mely nevezetű szovjet diktátor agyából is kipattant, annyi különbséggel, hogy egy országot segített ki eme tervgazdálkodás által a kakiból ( miközben ők maguk igen jók éltek - term.), de ma Magyarországon kissé igazságtalannak tartanám, hogy emberek szakadjanak meg

( akármit is követtek el )a munkában, éhezzenek ki, hogy aztán a produktumuk csak úgy eltűnjön a süllyesztőben, a nagy közösben.

Szóval középkori jogrendszer vissza!

:P

2009. febr. 24. 13:04
 22/31 anonim ***** válasza:
77%

Ha saria és egyebek meg középkor, akkor én a következőt javasolnám, hiszen ennek valóban vamn elrettentő ereje, tuti nem akarja még egyszer elkövetni az illető:

A súlyosabb bcs-eket elkövetőkre elrtettentésül álljon a megszégyenítés, ennek van ereje, azaz: Minden szombat és vasárnap a Moszkva téren meztelenül kiállítani őket, 50 korbácsütés, aztán meg utána mehet a bányába dolgozni ill.a dutyiba vissza, de ruháról semmiképpen se álmodjon. A munkákat is meztelenül, elvégre ennél jobban nem lehet elrettentő példát statuálni, legyen az szemétszedés, legyen az bányamunka, kész, nincs ruha, az is pénzbe kerül, és még hatásosabb is.

Garantáltan olyan megszégyenítésben lesz része, hogy soha többet az életben eszébe nem jut ilyesmit elkövetni, meztelenül csak kezesbárányként viselkedne a börtönévek alatt is.

De akkor ehhez előzmények:

-unióból kilépés

-nemzetközi egyezmények felrúgása

-alkotmány megváltoztatása

Aztán jöhet is.

Na ez hogy tetszik? Ha jól tudom ez a meztelen korbácsolás a mai napig is létezik pár igen radikális iszlám országban, sőt a letartóztatástól kezdve csakis meztelenül lehet a börtönben is, de tárgyalásra, kihallgatásra is lehet így vinni.

Szerintetek elég elrettentő? Elvégre az a célja.

Hirtelen visszaesne 80%-al a bűnözés.

2009. febr. 24. 13:24
 23/31 anonim ***** válasza:
40%

13:04-eshez:

Nézz körül, mintha csak beteg elméket látnék sajnos ... na ezért nem fog itt semmi változni.

2009. febr. 24. 13:27
 24/31 anonim ***** válasza:
55%

A meztelenség - párti "kollégának":

Igen, létezik a sariat követő országokban a félmeztelen (!) korbácsolás a férfiakat illetően, a nőkről nem nyilatkozom, mert ez változó, elvileg nem mutatkozhatna nő nyilvánosan félmeztelenül, és ülve kell megkorbácsolni, de ebbe nem akarok belemenni...

A meztelenkedéssel csak embertársaidat büntetnéd, ha csak nincs olyan gyönyörű tested, amit kész gyönyör látni, akkor inkább az ellenkezőjét váltanád ki: a társadalmat építenéd vele. Hol az elrettentő ereje a büntetésnek?

Inkább legalizálva lenne az exchibicionizmus.

:P

Válasz: valamely fenyítés lenne - talán - a megoldás, ami nemcsak meggyötörné a testet, de egyúttal megtörné az akaratot is.

2009. febr. 24. 21:09
 25/31 anonim ***** válasza:
56%

12:53-as!

Látom nem értetted.

Először jössz azzal, hogy "magyarul lesz*rnák az egészet, s mivel korbáccsal még sem állhatnak ott a közelükben", utána meg jössz a Gulagos dologgal.

Holott tök egyértelmű, hogy ha nem dolgozik, akkor nem kap enni.

Szerinted hány ember dolgozna? Pláne, ha norma után kapná a kaját? 99,99%-uk biztos.

Aki meg éhségsztrájkol, az megdöglik. Ennyire egyszerű. Az első 1-2 éhségsztrájkolós után nem lenne egy sem.

Ugyanis az éhségsztrájkolók sem gondolják komolyan, hogy megölik ezzel magukat (hiszen más halálnemmel jobban tudnának tiltakozni, és nem is lenne olyan fájdalmas), hanem csak figyelemfelkeltésnek szánják. De miután kiderülne, hogy sz@rik mindenki a sztrájkjára, és akár fel is dobhatja a talpát, egyből elkezdene dolgozni (és persze enni).

Nincs ebben semmi Gulagos. Csak sima kényszerítés arra, hogy dolgozzon a megélhetéséért, és bűnhődjön a börtönben, ne pedig szanatóriumban legyen.

A vallási mamlaszt meg alátámaszthatnád azért vaalmivel. Mert ugye nem gondolod, hogy majd Magyarországon a két szép szemedért mindenki elfogadja a Koránt útmutatásul?!

13:04-es és 13:27-es.

Indok esetleg? Vagy bármi más, ami alátámasztaná a fröcsögéseteket? Egy cáfolat, vagy hasonló...? Hm?

...

Ja, bocsi. Csak Krisztike virgonckodik, és csinál úgy, mintha többen lenne. Értem. Nem is szóltam semmit. :))

2009. febr. 24. 21:14
 26/31 anonim ***** válasza:
70%

Előző:

Nem tudom, hogy ez a meztelen tárgyalást, börtönben tartózkodást hol olvastad ( melyik ponyvaregényben ), vagy propagandafilmben, de úgy nem igaz, minthogy az sem, hogy a nőknek nincs joga az iszlám országokban...

Mellesleg a női elítélteket női fegyőrök vigyázzák, viszont más "kiszolgáló" személyzetben ( pl: takarítók )előfordulhatnak FÉRFIAK is.

+ a "hóhér" ( korbácsoló - mester )is általában hímnemű.

Szerintem fizetéskiegészítésként fognák fel a sok meztelen nőci látványát.

Ennyi.

Válaszról se feledkezzünk meg:

Lásd előző komment!

:)

2009. febr. 24. 21:16
 27/31 anonim ***** válasza:
56%

21:14-esnek:

Szerintem, ha Te voltál, aki hosszan írt a vegetációval való büntetésről, el kéne gondolkodnod, miért kerültél a kukába...

A saria alapja a Korán, de nem minden van megírva a Koránban, amit a saria tartalmaz, amely nem csupán a büntető törvényekről szól,hanem a mindennapi élet szabályozásáról is.

Gondolkodjál már el azon ( a háborgás helyett ), hogy mennyivel lenne különb az emberek hozzállása ehhez az egészhez, mint a középkorban az egyházi törvényekhez, amikor igenis a vallás előírásai voltak a mérvadóak.

Semmivel se váltana ki nagyobb engdetlenséget, ha KÖTELEZŐ volna, ellenkező esetben ott vannak a következmények is.

Hidd el, mérlegelnének az emberek, hogy jobb - e borkorbács nyomait hordozni egy életen keresztül, vagy levágott kézzel éldegélni hátralévő életében.

2009. febr. 24. 21:27
 28/31 anonim ***** válasza:
100%

21:27-es!

Hittel nem vitatkozom.

Azt hiszel, amit akarsz. A te dolgod.

Engem meg nem érdekel a térítésed.

2009. febr. 24. 22:03
 29/31 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem aki először parkol tiltott helyen, azt verjék meg. Aki másodszor, azt heréljék ki. Harmadszori esetben meg halálböntetés.

:-)

2009. febr. 26. 08:53
 30/31 anonim ***** válasza:
56%
Én visszavezetném a halálbüntetést, a gyilkosokat és erőszakolókat, pedofilokat, akik gyakorolják is a gyerekeken ha tuti hogy ők követték el akkor halálbüntetés, persze az önvédelem és véletlen emberölés az kivétel. Az állakínzás minden esetben börtön!!!De inkább a börtönön változtatnék. Se tv, se net, se semmi. Egy cella Wc-vel, heti 1-2 óra "szabadlevegős" séta, meg napi 8-10 óra munka. Sokan már hazajárnak a börtönbe és még örülnek is neki, hogy bent van.
2009. márc. 1. 17:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!