Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ez valami mentális betegség?...

Ez valami mentális betegség? Egyre jobban utálom a gazdagokat. Főleg akik hivalkodnak vele.

Figyelt kérdés
Eddig nem volt ilyen, de ahogy csúszok lefele anyagilag, úgy kezdem utálni a gazdagokat. Ez természetes?
2011. márc. 10. 15:06
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
72%
Nem betegség. Én is utálom őket, a ronda házaikat, a nagy autójukat. Nekem nem kéne ilyen. Utálom őket, mert mindig ők elégedetlenkednek, mikor amúgyis k**va jól élnek, valamint úgy gondolják, hogy ők jobbak másoknál, csak mert több pénzük van, és mert szerencsésebbek voltak. Nem azt mondom, hogy mind ilyen, de jelentős részük igen. Nem lehet velük beszélgetni, szívből nevetni. Sokkal jobban érzem magam az átlagemberek között, akik dolgoznak. Ők emberileg sokkal többet érnek általában.
2015. dec. 21. 16:53
 12/16 anonim ***** válasza:

10: Elég erőltetetten próbálod megmagyarázni a dolgot. A többség normális, számára nem a pénz a minden, mert ha az lenne, akkor ugyanolyan gátlástalan lenne, ugyanúgy les**rná a többi embert, mint sok gazdag. Itt csak arról van szó, hogy összehordtál egy rakás baromságot, mert rossz a lelkiismereted.

Az irigységet én se szeretem, de a gazdagok iránti ellenszenv általában nem erről szól. Az irigy ember már akkor is irigy, ha a másik picit él jobban nála, vagy ha csak ezt hiszi. Akkor is, ha a másik nem vág fel, és szerényen él.

A gazdagokban az ostoba, sekélyes világlátásuk a zavaró, amit te is jól mutatsz. És általában annál butábbak, minél kevésbé szolgáltak rá a gazdagságra. Ezért nem kedvelik őket. Akik tehetséggel, munkával jutottak fel, azok jellemzően megmaradnak normálisnak.

2015. dec. 21. 17:09
 13/16 Titusztitusz ***** válasza:
Elég baj az, ha eddig nem így nézted a dolgot...Pedig akinek VAN SZEME ebben a mai világban, akkor az tudja jól a képletet:"Minnél gazdagabb valaki, annál nagyobb gazember"...Én néhány évtizedes létem során még sohasem láttam erre a "képletre" ne rímelő "gazdag" embert...Soha...
2015. dec. 21. 20:00
 14/16 anonim válasza:
Nem. Egyszerűen csak irigy vagy rájuk. Bár a magyarok ilyenek..Az kifogástalan :)
2016. febr. 28. 21:04
 15/16 anonim ***** válasza:

"Minnél gazdagabb valaki, annál nagyobb gazember"

Azért ez elég nagy túlzás. Bár tény, hogy sok pénzes ember agyilag nem túl fejlett. Ezért kell neki óriásterepjáró, óriáspalota stb. Én mondjuk nem irigységből beszélek, olyan ocsmány és hatalmas házban képtelen lennék lakni, meg ilyen ótvar dzsipet se vezetnék sose.

2016. febr. 29. 16:01
 16/16 Titusztitusz ***** válasza:
Bár igazad lenne...De sajnos én a saját tapasztalataimat írtam le...BECSÜLETES, TISZTESSÉGES munkábol meggazdagodott embert én még sohasem láttam eddig...Lehet akkor, hogy van ilyen is, de én még nem láttam eddig példát erre...
2016. márc. 1. 15:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!