Ez valami mentális betegség? Egyre jobban utálom a gazdagokat. Főleg akik hivalkodnak vele.
10: Elég erőltetetten próbálod megmagyarázni a dolgot. A többség normális, számára nem a pénz a minden, mert ha az lenne, akkor ugyanolyan gátlástalan lenne, ugyanúgy les**rná a többi embert, mint sok gazdag. Itt csak arról van szó, hogy összehordtál egy rakás baromságot, mert rossz a lelkiismereted.
Az irigységet én se szeretem, de a gazdagok iránti ellenszenv általában nem erről szól. Az irigy ember már akkor is irigy, ha a másik picit él jobban nála, vagy ha csak ezt hiszi. Akkor is, ha a másik nem vág fel, és szerényen él.
A gazdagokban az ostoba, sekélyes világlátásuk a zavaró, amit te is jól mutatsz. És általában annál butábbak, minél kevésbé szolgáltak rá a gazdagságra. Ezért nem kedvelik őket. Akik tehetséggel, munkával jutottak fel, azok jellemzően megmaradnak normálisnak.
"Minnél gazdagabb valaki, annál nagyobb gazember"
Azért ez elég nagy túlzás. Bár tény, hogy sok pénzes ember agyilag nem túl fejlett. Ezért kell neki óriásterepjáró, óriáspalota stb. Én mondjuk nem irigységből beszélek, olyan ocsmány és hatalmas házban képtelen lennék lakni, meg ilyen ótvar dzsipet se vezetnék sose.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!