Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért büdös sok alsós kisgyerek?

Miért büdös sok alsós kisgyerek?

Figyelt kérdés
Már nem egyen éreztem azt a jellegzetes büdös szagot. Pl. állunk a buszon,mellettem áll a nagytáskás csöppség,és odáig érzem a szagát,már kora reggel,délután meg főleg. Délután sok még maszatos is,a kis keze,arcocskája,ruhája+a bűz. Persze a büdöseket nem kíséri szülő,csak az a baj,hogy egyre több az ilyen. Egy darabig voltam kollégiumban is,ott volt egy alsós testvérpár,akiket otthoni gondok miatt kollégiumba adtak,na nekik volt ilyen szaguk,akárhogy fürdettük szegényeket. Most meg tökjó ruhában,látszólag normálisan eleresztett,otthonról jövő gyerekeken is érzem+maszatosak is.
2011. márc. 3. 07:28
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
91%

öcsém alsós,rettentően finnyás még a saját szagára is

még jó hogy a suli közvetlen szomszédja vagyunk,tornaóra után a 10 perces szünetet kihasználva hazaszalad lezuhanyozni,mert ugy izzad hogy saját maga se viseli el (van rajta felesleges jópár kiló)

a maszatosságra annyit,hogy meg kell tanitani,hogy tükör,és víz...

2011. márc. 3. 08:34
 22/33 szamóca. ***** válasza:
42%

azért ritkasok baromságot összehordtatok... azért mert sok a cigány, meg nincs pénze anyukának... omájgád:D

a nincs pénze anyukának és gazdasági válság ok még oké, egykét gyereknél, de azért ne játszuk a hattyú halálát, itt még nem tartunk. rossz a helyzet, de annyira nem hogy minden második gyerek büdös legyen mert nincs pénz vízre. a cigányoshoz inkább nem is fűzök hozzá semmit. ::DDD

valószínű az ok tényleg a hormonok kifejlődésében van, ekkor indul meg leginkább, és olyan jellegzetes szaga tud lenni. másrészt pedig ebben a korban a gyerekek nagyon elevenek, még jól is bírják, de már izzadnak. próbálj csak meg reggeltől estig aktívkodni, annyit mozogni mint ők egy nagyszünetben + tesióra, hát mindenki büdösen menne haza...

2011. márc. 3. 08:52
 23/33 anonim ***** válasza:
82%

Az egyik válaszoló írta,hogy a tanár reggel átnézte a gyerekek stb.

Na,nálunk pont így volt a 90-es években is.Köröm,kéz,haj és ruha nézet volt és akinek piszkos volt a körme,annak adott egy körömkefét és mehetett sikálni.ÉS nem volt szigorú tanárnő,mert mindenki nagyon imádta.! évig volt az osztályfőnökünk.

ÉS anyukám elvárta tőlünk,hogy úgy menjünk haza,hogy nem voltunk talpig koszosak,különben volt olyan,hogy tényleg nekünk kellett kimosni a ruhánkat.Gondolhatjátok,hogy nem voltunk koszosak!Egyébként egy idő után anyukám azt mondta,ha nagyon nem bírunk magunkkal,akkor vigyünk egy játszós ruhát és kint abba legyünk,így a jó ruhákat nem koszoljuk össze.5-en voltunk testvérek és azért ha napi szinten váltogattuk a ruháinkat,akkor 7végére nagyon sok összegyűlt és akkor még nekünk hajdú mosógépünk volt,mire így anyukámnak szó szerint rá ment az egész szombatja.

Ma meg van 1-2 gyerek a családokban,automata mosógép és a szülő csak annyit mond,hogy azért van a mosógép,hogy ha koszos lesz a ruha,akkor ki legyen mosva.

Én azt mondom rá kell nevelni a gyereket arra,hogy lehet úgy is játszani,hogy nem lesz koszos.És így akár 1 nadrágot,pulcsit hordhat 2 napig.Rögtön lehet spórolni a mosással és lehet minden nap fürdeni!

2011. márc. 3. 08:57
 24/33 anonim ***** válasza:

08:57 vagyok ismét!

ÉS lehet a hormonális dologban valami.Bár nálam ez egy kicsit később fejlődött ki,ami a mai napig tart.Fürdők és kb. fél óra után megint izzadt szagom van.Én is púderezek ilyenkor és így már nincs kellemetlen bűz.De azért minden gyereknek nem lehet hormonális probléma a bűz!

2011. márc. 3. 09:01
 25/33 anonim válasza:
93%

Ezek nagyon komoly dolgok de bocsássatok meg ha egy vicc jutott róla eszembe.

A tanítónéni az első óra előtt érzi, hogy a kis Rolikának kellemetlen állott testszaga van. Elkéri az ellenőrzőjét és beír a szülőnek egy jegyzetet. "A gyerek büdös, mosdatni!".

Azzal adja vissza a gyereknek, hogy holnapra irassa alá otthon anyukával.

Másnap megint kezdődik a tanítás és a tanítónéni megint érzi a kelélemetlen mosdatlan szagot a gyereken. Megkérdezi, na mutasd az ellenőrződet, aláírta az anyukád.

Keresi a bejegyzése után az aláírást. Ott azt látja újabb bejegyzésként csúnya tanulatlan kézírással: "Nem szagolni tanítani!"

Sajnos ez nem hiszem hogy a valóságban hasonlóképpen ne fordulhatna elő. Bocsánat de ezt nem tudtam kihagyni.

2011. márc. 3. 13:48
 26/33 anonim ***** válasza:
6%

"nem tudom elképzelni h valaki annyira rossz anyagi helyzetbe kerüljön önhibáján kívül h legalább naponta ne tudja megfürdetni a gyerekét"

Akkor lépj ki a virtuális világodból, és menj el az egyik vöröskereszthez, és kérdezz rá, hogy TE MELYIK CSALÁDNÁL TUDNÁL SEGÍTENI....meg fogsz döbbenni !! Jah, hogy ahhoz meg fel kellene emelned a hátsódat, tenni is kellene valamit és az már úgy nem derogál???

Kedves Kérdező és a többiek!

Miért nem kérdeztek rá személyesen az illetőtől akkor és ott? Ja, hát persze, mert ahhoz meg nincs pof@tok, csak itt pocsokondiázni a másikat és mindezt arc nélkül. Tanácsolnám nektek, nyugodtan kérdezzetek rá a gyerekeknél, hátha megtudjátok az okokat! Tudjátok néma gyereknek az anyja sem érti a szavát.

Másrészről, meg nem értem, akit zavar a dolog az miért nem száll le a buszról/vonatról és várja meg a következőt, vagy miért nem lép két lépést arrébb??? Jah, hogy azt meg nektek kellene tenni, és Ti inkább ahhoz szoktatok hogy mindenki úgy tegyen ahogy Nektek jó??? Hát üdv a való életben! Vagy akiket ez nagyon zavar, az menjen gyalog, aztán majd ha izzadtan beér a munkahelyére, akkor ne csodálkozzon, ha a kollégái fintorognak rá, és majd titeket beszélnek ki itt. Vagy vegyetek magatoknak kocsit! Tessék választani, azt hiszem nem egy megoldást soroltam fel, bőven van választási lehetőségetek!

Vagy már a 8 éveseket is fújjuk be különböző kemikáliákkal, csak mert nektek úgy jobb, és az bezzeg nem zavar ha a gyerek pont ezektől az anyagoktól lesz rákos, meg allergiás??? Majd igen, ha a sajátotokról lesz szó, abban biztos vagyok!

Harmadrészről meg kívánom mindenkinek hogy ENNÉL NAGYOBB GONDJA VAGY BAJA NE LEGYEN AZ ÉLETBEN!

A gyerek pedig maradjon gyerek, legyen koszos, legyen néha büdi. Ne azzal teljen el a gyerekkora, hogy az anyja folyamatosan azzal b@sztatta, hogy jaj kislányom milyen mocskos lett a ruhád! Amúgy meg a túlzott tisztaságmánia sem egészséges

2011. márc. 3. 15:20
 27/33 anonim ***** válasza:

A válasz írója 75%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 15:20

Ezen miért háborodtál fel ennyire? Csak nem érzékenyen érint a téma, te magad is büdös vagy és cikiznek érte? ...

2011. márc. 3. 15:25
 28/33 anonim ***** válasza:
90%
"Harmadrészről meg kívánom mindenkinek hogy ENNÉL NAGYOBB GONDJA VAGY BAJA NE LEGYEN AZ ÉLETBEN!" Vicces, hogy te írtad, amikor szemmel láthatóan nagyon felhergelted magad. Mért vagdalkodsz mindenkivel szemben, aki más véleményen van? Nyugi!
2011. márc. 3. 15:26
 29/33 anonim ***** válasza:
3%

Inkább fordítsuk meg a kérdést!

Miért zavar titeket az ha valakinek MÁS véleménye van?

Miért kell egyből nekiesni és miért nem lehet TOLERÁNSABBAN viselkedni?

Úgy hiszem először -időben - én válaszoltam, aztán egyből rám támadtok. Mondogatjátok, hogy nem lehet olyan család ahol nem engedhetik maguknak meg az emberek hogy a gyereket naponta fürdessék. Erre én meg azt mondom, ha hiszitek ha nem, VAN ILYEN CSALÁD és sajnos nem elvétve. Sajnos az ilyen családok dönthetnek: vagy befűtik a fürdőszobát, melegítenek vizet a tűzhelyen (de már ez is necces akinek nincs pénze) és nem kajálnak egyáltalán, VAGY nem fűtik be a fürdőt, a gyerek fürödjön -5C-ban sz@rni rá, 10C-os vízben , legalább nem lesz büdös majd utána kap egy tüdőgyulladást ami miatt megint aggódhat kedves szülő, mert arra a gyerek antibiotikumot kap amit szintén meg kell vásárolni.

Engem nem érdekel hogy elhiszitek-e vagy sem, mert én tudom, hogy ez így van. Szerencsésnek mondhatom magam, mert én nem ilyen körülmények között nőttem fel, illetve MEGENGEDHETEM magamnak azt hogy naponta fürödjek, de az ÖNKÉNTES munka során nem egyszer találkoztam már ilyen szitúval.

Remélem közületek senki sem fog olyan helyzetbe kerülni, hogy havi 20-40 e Ft-ból nevelje egyedül a két gyerekét, úgy hogy mellette más jövedelme nincs és ez az összeg éppen a semmire elég!

Örülnék annak ha olyan csapkodná az asztalt és mondogatná,hogy havi 20e Ft-ból ki tudja hozni a kaját, a rezsit az öltözködést és mindezt 3 főre, úgy hogy mellette naponta fürdeti a gyerekeit ( és teszem azt nem jéghideg fszobában) aki VALÓBAN ilyen szituban él.

De ameddig Ti 50e ft felett kerestek, és van párotok aki szintén dolgozik, van tető a fejetek felett addig két választásotok van: vagy elképzelitek hogy milyen lehet, vagy ha semmilyen empátiás készséggel nem rendelkeztek, akkor fogjátok be a szátokat és inkább azon gondolkozzatok hogy segíthetnétek másokon, mert gondolom ha ilyet kiszúrtok a közeletekben, akkor azt is kiszúrHATNÁTOK, hogy kinek miben tudnátok segíteni, hogy kicsit jobb legyen ez a világ! (jah igen, ehhez is meg kellene emelni a hátsótokat és az ugyebár nehéz?!)

2011. márc. 3. 17:03
 30/33 anonim ***** válasza:
90%

1.: Olvasd el azt a kommentemet, amiben leírom, hogy anyukám hogy oldotta meg a fürdést a NYOMORBAN. Max. azt értem, ha télen nem tudják megoldani, mert hideg van, és akkor tényleg nehéz. Ezt nagyon sajnálom. Ilyen gyerek viszont nem busszal jár iskolába, tehát a kérdező nem az ennyire szegény gyerekre gondolt, valahol még írta is, hogy éppen a márkás cuccokban járó gyerekeket érzi büdinek, ezen akadt fenn igazán...azt meg ne akard már bemagyarázni nekem, hogy nekik sincs pénz vízre/gázra, de Nike cipőre meg igen...

Mindettől függetlenül az áétalad körülírt gyerekre is vonatkozhat az előző kommentem második fele, miszerint egy 100 forintos szappannal és az iskola zuhanyzójában tisztálkodás INGYEN vízzel megoldható. Amelyik igazgató ezt nem engedi meg, az süllyedjen el.

2.: Nem szállok le a buszról, mert tudod nem mindenki BKV-zik...van ám Volánbusz is, én speciel azzal jártam iskolába egyik városból a másikba. Ha arról leszállok várhatok fél-1 órát, mire jön a következő, így pedig lekésem az órámat.

3.: Majd amikor nem egy 35 nm-es garzont fogok bérelni, és nem a szüleimtől kell hó végén kölcsönkérnem, hanem lesz rendes fizum, fogok segíteni, hidd el, addig max. smseket küldök az árvízkárosultaknak. De nem tudom, miért kell élből feltételezni mindenkiről, hogy egy paraszt, aki sose segít, sose jótékonykodik, vagy nincs benne semmi empátia...Azt szidd inkább, aki a buszon azért nem adja át a helyet a kismamának, mert véleménye szerint a kismama tehet arról, hogy terhes lett, ő választotta magának a 9 hónap szenvedést, akkor viselje is el. NA EZ AZ EMPÁTIA IGAZI HIÁNYA! (ezt amúgy egy itteni kommentelő írta, hogy ezért nem adja át a helyet)

2011. márc. 3. 20:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!