Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy lehet egy kisgyerek ateista?

Hogy lehet egy kisgyerek ateista?

Figyelt kérdés

Azt hittem, rosszul tudom a szó jelentését, de utánanéztem, és az amit én is tudtam:

Ateizmus:

Vallási, filozófiai és egyéb csoportokat tömörítő gyűjtőfogalom, mely csoportok közös jellemzője az istenben vagy istenekben való hit hiánya.

De egy kisgyerek hogy lehetne ateista? Miért kell őket kezelni? Honnan tudná eldönteni egy kisgyerek hogy mi is ez, és mit jelent? Láttam egy híradóban hogy egy kisgyerek ateista...nem igazán értem. Kifejtenétek bővebben mit is takar akkor ez?

2011. aug. 27. 16:56
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
35%
egy kisgyerek nem lehet ateista , miután nem vallásosan születünk ..az ateista az , aki elutasítja az egyházat és Isten mindenhatóságának valóságát ..tehát , Isten tagadó az ilyen ember ..
2011. aug. 27. 17:47
 2/23 anonim ***** válasza:
50%

"Hogy lehet egy kisgyerek ateista?"

A turbókeresztényeknek ez nyilván furcsa, nekünk ateistáknak viszont nem az.Az én 6 éves kisfiam is ateista.Mindig mondom neki hogy ne higgyen mindenféle humbug "természetfeletti" lényekben, mert ilyenek nem léteznek.

2011. aug. 27. 17:53
 3/23 anonim ***** válasza:
58%

Minden gyerek ateistának születik. Nem tudom mi olyan furcsa ezen, te is ateistának születtél.

Vagy esetleg te úgy születtél, hogy vallásos vagy? Kétlem.

2011. aug. 27. 18:04
 4/23 anonim ***** válasza:
47%
attól , hogy egy gyerek megszületik még nem ateista !!! ..akkor lesz valaki ateista , ha tagadja az Istent !!! egy gyerek a szüleitől vesz át sok mindent ..így , ha egy ateista szülő neveli , könnyen átveheti tőle a gyerek a világszemléletét..azonban az ateista gyerek megnevezés butaság !!
2011. aug. 27. 18:25
 5/23 anonim ***** válasza:
80%

A szó (ateista) több mindent is jelenthet.

A keresztényeknek az ateista az jelenti aki tagadja istent, elenzi az egyházat stb...

Ebben az értelemben nyilván egy gyerek nem lehet ateista, mert azt sem tudja mi az az egyház.

Ellenben a nem vallásos embereknek, az ateista szó pusztán annyit jelent, hogy nem hisz istenben. Ebben az értelemben, mindenki, aki nem hisz, tehát a kisgyerek is ateista. Így már rendben?

2011. aug. 27. 20:31
 6/23 anonim ***** válasza:
68%

"hogy egy gyerek megszületik még nem ateista !!! "

Nem attól ateista, hogy megszületett, hanem alapból.

"akkor lesz valaki ateista , ha tagadja az Istent !"

Kérdezd meg egy 1 éves gyerektől, hogy hisz-e Istenben. És voila! Egy egy éves ateistával kerülsz szembe.

2011. aug. 27. 20:33
 7/23 anonim ***** válasza:
63%

A válasz írója 41%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 17:53

A gyereked közel sem biztos, hogy ateista, hiszen magad írod, hogy te mondod neki ezt, meg azt. A neveltetésed, ami meglátszik a felfogásán.

A válasz írója 59%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 20:33

Beszéltél már egy egyéves gyerekkel? Az egy éves gyerek nem tud beszélni, csak szófoszlányokkal, hangutánzó szókkal kommunikál. Ha megkérdezel egy kétévest, az sem tudja beazonosítani még azt a szót sem, hogy hit.

Kérdezd meg egy egyéves gyerektől, hogy hiszel-e az evolúcióba, és hoppá, egy vallásossal találod szembe magadat. Így ugye már érted...

A kérdés, hogy ha semmilyen behatás nem éri, sem a szülei felfogása, sem a barátai, osztálytársai, óvodatársai befolyása, sem mesék, csipkerózsikák történetei, sem az evolúciós történetek, akkor ha felfog a világból már sokmindent, ami egyénenként változó, akár 10 vagy 20 évesen, hogy tekint fel az égre? Hogyan képzeli el a kezdetet, a véget, a saját jelenét, a helyét a világban? Ez ugye költői kérdés, hiszen ilyen emberről nem tudok.

Innentől kezdve köze nincs a kérdésnek az ateizmus kontra vallás vitának, csupán teóriák, hipotézisek vérszomjas vitáinak kiindulópontja, melynek igazságtalan módon a gyermekek a középpontjai.

Üdv: én lászló

2011. aug. 27. 21:10
 8/23 anonim ***** válasza:
24%

"Az egy éves gyerek nem tud beszélni, "

Akkor én valami természetfölötti lény lehetek, mert kilenc hónaposan folyékonyan beszéltem. Meg a szomszéd kislánya is, mert ő szintén. Akkor most én kérdezem tőled, hogy beszéltél már egy egyéves gyerekkel, vagy csak okoskodsz?

"Ha megkérdezel egy kétévest, az sem tudja beazonosítani még azt a szót sem, hogy hit."

Nem hát, azt sem tudja mi az az Isten, így nem is hihet benne, és már létre is jött a rémálmod, az ateista gyermek.

"Kérdezd meg egy egyéves gyerektől, hogy hiszel-e az evolúcióba, és hoppá, egy vallásossal találod szembe magadat. Így ugye már érted... "

Ismerek vallásos embert, nem is egyet, amely elfogadja az evolúciót, mint bioógiai folyamatot. Ez nem hit kérdése.

2011. aug. 27. 21:15
 9/23 anonim ***** válasza:
58%

Már három egyéves gyerekemmel is "beszéltem", nem hinném hogy okoskodnék, de hidd el, ha megkérdezted volna folyékonyan beszélő magadtól kilenc hónaposan, hogy mi a véleményed az evolúcióról, éppúgy áltál volna magad előtt evolúciótagadóként, mint ahogy megkérdezted volna magadtól kilenc hónaposan, miközben folyamatosan beszéltél (talán már elképzelni is félem, hogy nem olvastál-e, vagy lehet, hogy az újságokból tanultál meg beszélni folyékonyan kilenc hónaposan), hogy hiszel-e Istenben, áltál volna Istenről soha nem hallott emberként magad előtt.

Én megkérdeztem a beszélni nem tudó gyermekemet, hogy szereti-e a pálinkát, és aranyosan bólogatott, hogy igen. Akkor ő most alkoholista? És hoppá létre jött a rémálmom alkoholista a gyemekem? Hagyjuk már... Előbb is írtam, hogy a kérdés alapjaiban véve már ledőlt...

Üdv: én lászló

2011. aug. 27. 21:29
 10/23 anonim ***** válasza:
38%
Hagyjál már az evolúcióval, mi köze van ahhoz hogy egy újszülött hívő vagy sem? Ez a mániád, az evolúció? Mi köze van ennek most bármihez?
2011. aug. 27. 21:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!