Hogy lehet egy kisgyerek ateista?
Azt hittem, rosszul tudom a szó jelentését, de utánanéztem, és az amit én is tudtam:
Ateizmus:
Vallási, filozófiai és egyéb csoportokat tömörítő gyűjtőfogalom, mely csoportok közös jellemzője az istenben vagy istenekben való hit hiánya.
De egy kisgyerek hogy lehetne ateista? Miért kell őket kezelni? Honnan tudná eldönteni egy kisgyerek hogy mi is ez, és mit jelent? Láttam egy híradóban hogy egy kisgyerek ateista...nem igazán értem. Kifejtenétek bővebben mit is takar akkor ez?
Minden gyermek hívő, ugyanis a gyermek még mindenben hisz! Mesékben, télapóban, fogtündérben, mindenben, ami megragadja a képzeletét.
9 hónapos gyerek nem tud folyékonyan beszélni, anya vagyok és pedagógus. Illetve beszélnek babanyelven, de az nem ugyanaz.
Ateista az istentagadót jelent, tehát egy gyermek nem igazán az, legföljebb a szülei véleményét szajkózza. Viszont ugyan ezen az elven, a gyermek vallásos sem lehet.
Egyezzünk meg abban hogy a gyermek az gyermek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!