Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy lehet egy kisgyerek ateista?

Hogy lehet egy kisgyerek ateista?

Figyelt kérdés

Azt hittem, rosszul tudom a szó jelentését, de utánanéztem, és az amit én is tudtam:

Ateizmus:

Vallási, filozófiai és egyéb csoportokat tömörítő gyűjtőfogalom, mely csoportok közös jellemzője az istenben vagy istenekben való hit hiánya.

De egy kisgyerek hogy lehetne ateista? Miért kell őket kezelni? Honnan tudná eldönteni egy kisgyerek hogy mi is ez, és mit jelent? Láttam egy híradóban hogy egy kisgyerek ateista...nem igazán értem. Kifejtenétek bővebben mit is takar akkor ez?

2011. aug. 27. 16:56
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Olyan, amilyennek nevelik.
2011. aug. 27. 21:54
 12/23 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, úgy látom kialakult egy vita, amibe én nem szeretnék csatlakozni.. :) Egyébként nem azért tettem fel a kérdést, mert én egy húú de vallásos, minden nap imádkozó, stb. ember vagyok, csak meghallottam, és nem tudtam mire vélni. De azért köszi!! :)
2011. aug. 28. 15:30
 13/23 A kérdező kommentje:
Ja és még annyit, hogy nem vagyok "turbókeresztény".
2011. aug. 28. 15:31
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Nincsen keresztény vagy ateista gyerek, csak keresztény vagy ateista szülők gyereke!
2011. aug. 28. 20:15
 15/23 Hoffman József ***** válasza:
64%

A Biblia szerint csak hívők üdvözülhetnek, de a csecsemők és kisgyermekek természetesen nem lehetnek hívők. (Különös tekintettel a még meg sem született magzatokra, mert a Biblia szerint az élet a fogantatással kezdődik). A Biblia azonban azoknak szól, akik már elég értelmesek hozzá, hogy megértsék. Akik erre valami okból nem képesek (életkoruknál fogva, vagy mert pl. szellemi fogyatékosak), azokkal más módon foglalkozik Isten. Nem akarom most az erre vonatkozó igehelyeket idézni, de teljes a bizonyosság a felől, hogy ők is a Mennybe kerülnek. Isten igazságos, senkit sem ítél el olyasmiért, ami ellen nem tud mit tenni. Értelmetlen tehát a kisgyermekek "ateizmusáról" beszélni. Az ateizmus a köznyelvben Isten ellenességet jelent. Nyilvánvaló, hogy a kisgyermekek sem elutasítani, sem elfogadni nem tudják Istent.

A probléma abból adódik a közgondolkodásban, hogy a Katolikus Egyház az 1960-as évekig azt tanította, hogy "nincs üdvösség az Egyházon kívül". Vagyis csak a Róm. Kat. Egyh. tagjai üdvözülhetnek, nem elég a Jézus Krisztusban való hit. Ez a tan azonban nem Biblikus. Viszont ennek hatására alakult ki a csecsemőkeresztség gyakorlata, hogy általa az újszülöttek mihamarabb az Egyház tagjává váljanak, ezáltal haláluk esetén üdvösségük lehessen. A Bibliában azonban soha nem látunk olyat, hogy egy csecsemőt megkereszteltek (pontosabban: bemerítettek) volna.

Ezen túlmenően még azt is tudni kell, hogy maga a keresztelés (Biblikusan: bemerítés) SEM szerez üdvösséget se gyereknek, se felnőttnek.

Bővebben lásd az alábbi könyv "Mindenki keresztyén, akit megkereszteltek?" fejezetét.

[link]

2011. aug. 28. 21:20
 16/23 anonim ***** válasza:
42%

"Az ateizmus a köznyelvben Isten ellenességet jelent. "

Csak a te kis buksidban. Az ateizmusnak egyetlenegy jelentése van, mégpedig az, hogy a célszemélynek nincs vallásos meggyőződése. Nem lehet Istenellenes az, aki nem hisz a létezésében, gondolom ez világos...

2011. aug. 28. 21:26
 17/23 anonim ***** válasza:
55%

ma 21:26!

Tudom hogy nem a kérdéshez tartozik, de erről a kötekedésről és okoskodásról mindíg ez jut eszembe!

Többször olvastam olyan válaszokat, hogy nem hiszek Istenben de a sátán az így meg úgy...

Aki nem hiszi, hogy van Isten, az hogy hiheti, hogy van sátán? Nem ugyanarról a könyvről beszélünk?

2011. aug. 28. 21:37
 18/23 anonim ***** válasza:
47%
Az ateisták ugyanúgy nem hisznek a Sátánban, már csak azért sem, mert akkor Istenben is hinniük kéne, és akkor nem ateisták lennének, hanem hívők.
2011. aug. 28. 21:39
 19/23 anonim ***** válasza:
73%

Pontosan erről beszélek!

Olvasgass még egy kicsit itt a vallás, illetve valláskritika oldalon, és találni fogsz ilyen gyönygyszemeket!

Igen erről beszélek, mikor valaki azt mondja, hogy én nem hiszek Istenben,(Isten tagadó, ateista vagyok) de a sátánban igen! Akkor most hogy is van ez?

2011. aug. 28. 21:58
 20/23 Hoffman József ***** válasza:
64%
Végül is, hogy mit jelent az ateizmus, az általam mondottak szempontjából semmi jelentősége nincs.
2011. aug. 28. 21:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!