Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért büdös sok alsós kisgyerek?

Miért büdös sok alsós kisgyerek?

Figyelt kérdés
Már nem egyen éreztem azt a jellegzetes büdös szagot. Pl. állunk a buszon,mellettem áll a nagytáskás csöppség,és odáig érzem a szagát,már kora reggel,délután meg főleg. Délután sok még maszatos is,a kis keze,arcocskája,ruhája+a bűz. Persze a büdöseket nem kíséri szülő,csak az a baj,hogy egyre több az ilyen. Egy darabig voltam kollégiumban is,ott volt egy alsós testvérpár,akiket otthoni gondok miatt kollégiumba adtak,na nekik volt ilyen szaguk,akárhogy fürdettük szegényeket. Most meg tökjó ruhában,látszólag normálisan eleresztett,otthonról jövő gyerekeken is érzem+maszatosak is.
2011. márc. 3. 07:28
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
90%
Előző vagyok,a másik pedig,hogy minden tornaórára van külön tornadressze,nem nagy kiadás hiszen ezer forint körül van egy.Más-más zacskóba teszem őket,így meg tudja jegyezni,hogy melyiket viselte már.
2011. márc. 3. 08:04
 12/33 anonim ***** válasza:
65%
Az utolsóval nem értek egyet. Ezek szerint a szülők nem tudnak annyi vizet kifizetni, hogy a gyerek mindennap fürödjön, de azért a hamburgert, chipset, szörpöt és társaikat megveszik, s ha az nem is veszi el a kedvüket a gyerekcsinálástól, hogy csak 2-3 naponta tudják megfüröszteni a gyerekeiket, az igen, ha nem tudnak luxus- és egyébként teljesen egészségtelen kajákat vásárolni.
2011. márc. 3. 08:08
 13/33 anonim ***** válasza:
97%
Én a 80-as években voltam kisiskolás.Akkor még a tanárok is fontosnak tartották, hogy a tisztaság szeretetére is neveljenek minket.Első órán gyorsan végignéztek rajtunk, tiszták-e az arcok,cipők,kezek?Fésűt mindig kellett magunknál hordanunk a táskában ,ahhoz lettünk szoktatva, hogy szünetekbe mindig bementünk a mosdóba ittunk, Wc-re mentünk és belenéztünk a tükörbe,aki kócos volt,megfésülködött,vagy megkérte a tanárt vagy valamelyik osztálytársat,hogy fésülje meg.Sosem küldött el a tanár senkit azzal, hogy "meg tudod már csinálni egyedül is".Volt gyerek, köztünk is, akit elhanyagoltak a szülei ,de az iskolában ha mást nem is,legalább megfésülködött és megigazította a ruháját.Az én sulimból nem jártak haza lomposan a gyerekek, pedig egyszerű,falusi iskola volt.Na de hol vannak már azok az idők...
2011. márc. 3. 08:09
 14/33 anonim ***** válasza:
100%
A 08:08-as vagyok, és a 07:58-asra szerettem volna reagálni, csak közben más válaszok is érkeztek, bocsi.
2011. márc. 3. 08:12
 15/33 anonim ***** válasza:
78%

Az alsós gyerekek között egyre több a cigány (sok helyen sajnos már többségben vannak) és a negatív tulajdonságaik kihatnak másokra. A közösséget lehúzzák a saját szintjükre szellemileg, erkölcsileg és higiénikusan is.

A mi iskolánkba nem járnak cigány tanulók (hála Istennek!), nem is érzem őket büdösnek... :D

2011. márc. 3. 08:12
 16/33 anonim ***** válasza:
97%
Mellesleg még azért is lehet büdös mert esetleg nem engedik ki WC-re, vagy őket nem szoktatják,hogy minden szünetben ki kell menni a mosdóba.Alsós gyerekeknek még lehetnek ilyen gondjaik, figyelembe kéne venni,hogy csak nem rég kerültek ki az oviból.És csere ruhát is kellene tartani nekik az iskolában,ha előfordul valamilyen baleset...
2011. márc. 3. 08:13
 17/33 anonim ***** válasza:
24%

"Az utolsóval nem értek egyet. Ezek szerint a szülők nem tudnak annyi vizet kifizetni, hogy a gyerek mindennap fürödjön, de azért a hamburgert, chipset, szörpöt és társaikat megveszik, s ha az nem is veszi el a kedvüket a gyerekcsinálástól, hogy csak 2-3 naponta tudják megfüröszteni a gyerekeiket, az igen, ha nem tudnak luxus- és egyébként teljesen egészségtelen kajákat vásárolni."

Illene meg tanulnod már végre a sorok között is olvasni, mert egyáltalán nem ezt írtam, csak Te látod benne ezt... Értsd úgy a fenti szövegemet, hogy EGYRE TÖBB TERHET RAKNAK A SZÜLŐKRE GAZDASÁGILAG. Ez van, ezt vagy megérted vagy nem, ezt már jobban nem lehet elmagyarázni. Le merném fogadni, hogy

1. neked nincs gyereked

2. nincs felvett hiteled

3. nincs háztartásod amit el kellene vezetned (ergo a szüleid tartanak el még) mert nagyon nem látod át a helyzetet

4. semmi affinitásod sincs a mai gazdasági helyzethez (ergo megkapsz mindent amit kérsz, feltehetőleg a szülőktől,)

5. Nem nézel híradót, nem informálódsz, nem vagy naprakész

6. LE MERNÉM FOGADNI, hogy a szüleid közül az egyik politikus, vagy képviselő XDDD mert ha nem lenne az akkor tudnád miről van szó....

7. Biztos hogy nincs két munkahelyed, sőt szerintem egyáltalán nincs is, de erre majd minden bizonnyal a következő válaszodban CSAK AZÉRT IS rákontrázol, de tudod mit? Ne legyen igazam!

2011. márc. 3. 08:17
 18/33 anonim ***** válasza:
94%

7:58-nak meg azoknak üzenem, akik szerint ezt a gazdasági helyzet okozza:

Valóban rossz a gazdasági helyzet, de ez még nem ok az ápolatlanságra! Édesanyám Kubában nőtt fel,annyira szegény volt, hogy 2 váltásruhája és egyetlen pár cipője volt, és fürdőszobáról csak az iskolatársaitól hallott először. Ennek ellenére sose volt büdös, MINDENNAP FÜRDÖTT. Ő is, és a testvérei, szülei is. Mivel nekik se volt túl sok pénzük a vízszámlára, fogták a kislavórt, megtöltötték a tűzhelyen megmelegített vízzel, beleálltak, és abban mosdottak meg, szépen egy szivacs segítségével, a konyhában. Elég gáz helyzet lehetett, de akkor is megfürödtek...gondolhatjátok ráadásul,hogy Kubában a 90%-os páratartalommal meg a 32 fokos állandó meleggel milyen izzadás lehetett.

Nálunk általános iskolában volt egy kislány, aki annyira büdös volt, hogy a fiúk addig csúfolták miatta, míg végül elüldözték...Az anyja szerint ahelyett, hogy megfürdeti, az volt a megoldás, hogy másik iskolába íratta...nem tudom, mit gondolt, hogy talán a másik suliban nem lesz orra a gyerekeknek? Na, a lényeg az, hogy ő azért volt büdös, mert az anyja és az apja is alkoholista volt, és láncdohányos, s úgy gondolták, hogy ha a gyerek (meg ők is) hetente csak egyszer fürdik, akkor több lesz a pénz alkoholra. Tehát a kislány arra lett nevelve, hogy a heti 1 a normális. Hiába mondták a tanárnénik, hogy vesznek neki szappant szívesen, és ott van a tesi öltözőnek a zuhanyzója, amit nyugodtan használhat mindennap, a kislány simán hülyének nézte a tanárokat, és csodálkozott, hogy mégis miért kérnek tőle ilyet...

Amúgy én nem érzem mostanában, hogy a gyerekek büdösebbek lennének, mint anno...

2011. márc. 3. 08:26
 19/33 anonim ***** válasza:
hát kedves utolso nekem van gyerekem 2 is egész türhető állásom hála a jol választott diplomámnak és persze biztos szerencsém is volt szüleim az egyetem kiválasztásán kívül másba nem segítettek ottis csak tanácsot adtak amit végül nem fogadtam meg de igyis jo helyre kerültem. egyetem mellett meloztam minden béna melot elválaltam ami csak szembejött a lényeg h most a gyerekek mellett se keresek kiemelkedően sokat de azért végülis türhetően és mivel énis lentről küzdöttem fel magam nem tudom elképzelni h valaki annyira rossz anyagi helyzetbe kerüljön önhibáján kívül h legalább naponta ne tudja megfürdetni a gyerekét. mm hogy anyagilag ne tudja kifizetni a vizet mondjuk rá. az ha nem foglalkozik vele az persze más kérédés
2011. márc. 3. 08:27
 20/33 anonim ***** válasza:
100%
Ja és a félreértés elkerülése végett: Mindenki új lavór vizet öntött magának, nem az egész család fürdött meg egyetlen lavór vízben :D De így is csak annyi víz fogyott, mint egy átlagos ember egyetlen zuhanyzása alatt.
2011. márc. 3. 08:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!