Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mikor jönnek már rá az emberek...

Mikor jönnek már rá az emberek, hogy az égvilágon semminek semmi értelme sincsen?

Figyelt kérdés

Ez egyszerű realitás, nem személyes probléma. Számtalanszor tapasztaltam már, hogy rájöttem, hogy semminek semmi értelme, sokszor órákig tartó eszmecsere keretében, de mégsem megengedhető a bármi kori társadalmakban, hogy ezt a nézetet vallja az ember, viszont minden más baromság és csak feltételekhez/érzelmi állapotokhoz kötött. Lehet pozitív világszemlélettel élni, lehet istenekben hinni, lehet negatív világszemlélettel vagy bármely módon, mind semmit sem ér. Az egyetlen ráció a szaporodásban van, de hosszú távon az is értelmetlen, hiszen a szaporodás célja, hogy újabb olyan egyedeket hozzunk létre akik szaporodnak és esetleges esetben évezredek/milliók múlva talán genetikailag továbbfejlődött faj jelenjen meg, de még ha ez meg is történik, annak sincs semmi értelme a jelenleg élő egyedek számára, te vagy az én számomra/akárki számára és az ő számukra sem lesz majd akkor. Az egyetlen eszmerendszer aminek volt bátorsága kiállni emelet a Nihilizmus, viszont maga az eszme mellett való kiállás is értelmetlen.

Ne értsetek félre, nem azt mondom, hogy most mind semmisüljünk meg, mivel ANNAK SEM LENNE ÉRTELME. Egyszerűen nem tudom, próbáltam más világnézetekkel játszadozni, de legbelül mindig is tudom és érzem, hogy semminek semmi értelme, maximum oka van. Az ok viszont nem egyenlő az értelemmel.

Higgyétek el, legbelül ti is tudjátok, felesleges játszadozni a különböző szemléletekkel, a lét értelmetlen. Lehet élvezni bizonyos dolgokat, de elmúlnak így értelmüket vesztik. Én és te aki ezt olvasod, nem fogjuk ezt az elméletet követni, mivel szenvednénk tőle, ezért majd mindenféle világnézetet próbálgatunk amíg meg nem halunk és mindennek semmi értelme sem lesz.

2011. febr. 27. 12:22
1 2 3 4
 31/34 Edward Cullen ® ***** válasza:
Igazad van kedves kérdező! Ezt nem kell ragozni. Nincs semminek semmi értelme. A világnak se a létnek se. Semminek. Ilyen egyszerű az egész. A lét csak egy állapot , viszont ennek az ellenkezőjére nincs megfelelő szavunk hiszen a mi létünk alapfeltétele is a létezés maga. De tulajdonképpen nincs értelme.
2011. okt. 19. 20:28
 32/34 anonim ***** válasza:

Nyugi erre a látásmódra már az emberek rég rájöttek..úgy 10-20éve biztos..

Főként a hüje kapitalisták :-)

Azoknak kellet leginkább felnyitogatni pajszerrel a kis szemüket hogy végre észrevegyék az értelmetlen hiábavalóságot a létben.Meg a buta kapitalista eszméikben.

Ettől függetlenül érdekes módón ugyanúgy erőlködnek(ráerőltetik a világra ezt a butaságot) mint 50 vagy 100 évvel ezelött.(A baj az hogy ezt már senki nem veszi be :-)

Sajnos az ős eszméiknek igen erős izzadságszaga van :-)

De hát ez van..

Örökké nem tarthat semmi :-)

2013. nov. 4. 11:47
 33/34 anonim ***** válasza:

az a probléma hogy hiába ismeri be a világ azt hogy az égvilágon semminek sincs értelme attól nem lesz jobb senkinek sem.Ettöl a pénzgyártó gyárak nem fognak több pénzt nyomtatni ..Az volna a jó ha ingyé adnák

Sajnos mivel a világban illetve úgy önmagában minden ban k és milliárdos pénzeszsák csak egy önző gömböc,ezáltal álmodni se merhetünk P.howard elmélkedéseiről miszerint csak bemegyek a bankba és kérek annyi pénzt amennyi kell...:-)

2013. nov. 4. 11:53
 34/34 anonim ***** válasza:
Mivel én megirtam a levelem Mr Fidesz PÉNZ NEM BOLDOGIT president-nek,közölve vele h a pénz igen is boldogit(pláne ha nincs elég :-)
2013. nov. 4. 11:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!