Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mikor jönnek már rá az emberek...

Mikor jönnek már rá az emberek, hogy az égvilágon semminek semmi értelme sincsen?

Figyelt kérdés

Ez egyszerű realitás, nem személyes probléma. Számtalanszor tapasztaltam már, hogy rájöttem, hogy semminek semmi értelme, sokszor órákig tartó eszmecsere keretében, de mégsem megengedhető a bármi kori társadalmakban, hogy ezt a nézetet vallja az ember, viszont minden más baromság és csak feltételekhez/érzelmi állapotokhoz kötött. Lehet pozitív világszemlélettel élni, lehet istenekben hinni, lehet negatív világszemlélettel vagy bármely módon, mind semmit sem ér. Az egyetlen ráció a szaporodásban van, de hosszú távon az is értelmetlen, hiszen a szaporodás célja, hogy újabb olyan egyedeket hozzunk létre akik szaporodnak és esetleges esetben évezredek/milliók múlva talán genetikailag továbbfejlődött faj jelenjen meg, de még ha ez meg is történik, annak sincs semmi értelme a jelenleg élő egyedek számára, te vagy az én számomra/akárki számára és az ő számukra sem lesz majd akkor. Az egyetlen eszmerendszer aminek volt bátorsága kiállni emelet a Nihilizmus, viszont maga az eszme mellett való kiállás is értelmetlen.

Ne értsetek félre, nem azt mondom, hogy most mind semmisüljünk meg, mivel ANNAK SEM LENNE ÉRTELME. Egyszerűen nem tudom, próbáltam más világnézetekkel játszadozni, de legbelül mindig is tudom és érzem, hogy semminek semmi értelme, maximum oka van. Az ok viszont nem egyenlő az értelemmel.

Higgyétek el, legbelül ti is tudjátok, felesleges játszadozni a különböző szemléletekkel, a lét értelmetlen. Lehet élvezni bizonyos dolgokat, de elmúlnak így értelmüket vesztik. Én és te aki ezt olvasod, nem fogjuk ezt az elméletet követni, mivel szenvednénk tőle, ezért majd mindenféle világnézetet próbálgatunk amíg meg nem halunk és mindennek semmi értelme sem lesz.

2011. febr. 27. 12:22
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:

Jah, azt meg pont lehagytam a végéről, ami miatt úgy döntöttem, hogy hozzászólok:D

[off] 22:06 Te nem tanultál véletlenül vállalkozást, vagy közgazdaság tant? Mert ott tanítják, hogy mindig tedd fel magadnak a megfelelő kérdéseket, mielőtt neki kezdesz valaminek.

2011. márc. 3. 19:32
 22/34 anonim ***** válasza:

22:06 vagyok.

Sajnos nem, bár így lenne...

Helyesebben tanítottak és még érdekes is volt, de nem volt olyan mély.

Erre az "élet tanított meg". ezek ilyen nagy szavak, de ténleg így van.

2011. márc. 3. 22:06
 23/34 anonim ***** válasza:

Kérdezőnek:

Ha valamit elhatározol egyszer, vidd is végig. Ez a "másnapra már nem tűnik jó ötletnek" szerintem egy kicsit megfutamodás a kudarc elől, mert félsz ha belefogsz, belebuksz. Pedig sajnos a bukás az élet része, együtt kell tudni élni vele.

Pszichológia tanuláshoz nem feltétlenül kell pszicho szakra járnod, lehet azt tanulni magadtól is. Pszicho szakra menni nincs értelme, mert nem lehet megélni belőle.

2011. márc. 3. 22:08
 24/34 A kérdező kommentje:

22:08

Egyébként te most épp el akarsz valamit érni, azért vagy ilyen biztos a csak akarni kell dologban igaz?

Én mindig csak ráérzek, majd "halogatom", aztán próbálom visszahozni az érzést, végül kudarc.

Egyébként egyszerűen felfoghatatlan számomra, hogy hogyan lehet elismert valaki. Nem egy olyan ember életrajzát olvastam akik jelentkeztek, teszem fel villamosmérnöknek, vagy autószerelőnek, aztán dolgoztak x évet, ami legyen akár 10-20 év és utána elismert riporterek vagy pszichológusok lettek, szinte országos szinten. DE HOGYAN? Nem vágyom ekkora sikerre, de nagyon érdekelne, hogy ez vajon a jó időzítés szerencséje? hihetetlen..

2011. márc. 3. 22:43
 25/34 anonim ***** válasza:

híres vagy sikeres nem lesz valaki csak úgy (kivéve a média által megcsinált üres embereket, de ez most nem téma)

Akik magasabb szintet érnek el, azok jellemzően

- szerencsések, bár ez önmagában még nem elég

- másképp gondolkodnak, mint egy átlag ember, ennek köszönhetik (lsd.: google, apple: steve jobs)

- gátlástalanok, és a lelki, erkölcsi dologgal nem igazán foglalkozva törnek a siker fele, akár másokat kihasználva is (Bill Gates, facebook alapítója, és még sorolhatnám)

- a legalitás és illegalitás határmezsgyéjén poroszkálnak: Stadler, Klapka, stb..

Van aki az egyéniségéből fakadóan tud olyan dolgokat amiket más nem. Van aki sokat dolgozik valamiért, és aztán el is éri a kitűzött célt. Jellemzően egyébként a fentiek elegye. Pluszban ezek az emberek nem a hírességért dolgoznak, az "csak egy melléktermék", azért dolgoznak mert el akarnak érni valamit.

Nekem mindig vannak céljaim, az más kérdés hogy épp mikor melyiket hova teszem a prioritási sorban. A prioritási sor azért változtatható, kell is néha hangolni rajta.

Vannak álmaim amiket meg szeretnék valósítani, saját vállalkozás ötlet, amihez pénz kell, így valszeg nem fog megvalósolni, de azért amíg ingyen el lehet menni benne, addig szerintem el fogok.

Amit csinálsz abban nem árt otthonosan mozognod, jellemzően nem árt egy kis üzleti véna sem. Az első tehát hogy ami érdekel abban kiműveld magad. Ezt nem feltétlenül kell iskolai keretek között megtenni. Olvass utána, próbáld ki, gyakorold. Másképp nem megy.

A kudarcoktól pedig ne ijedj meg. Kedvenc példám a klapka. Hányszor padlóra került már? De hányszor fel is tudott állni onnan... Abba most ne menjünk bele, hogy mennyire legális amit csinál, de lényeg hogy felállt.

Van az a klasszikus mondás, hogy "csak az első 1 millóról ne kérdezzenek...." És ebben van valami.

2011. márc. 4. 00:54
 26/34 anonim ***** válasza:
""csak az első 1 millóról ne kérdezzenek...." Winston Churchill mondta, és valahogy úgy hangzik, hogy a második milliót már becsületesen is meglehet szerezni:D
2011. márc. 4. 14:20
 27/34 anonim ***** válasza:

Igen, mert ha már van kezdő tőkéd, akkor már tudsz vele valamit csinálni, megforgatni, üzletet csinálni, stb...

Kedvenc példám a tőzsde. Ügyesen kezelve egész jó pénzt hozhat. Csak éppen 1 millió alatt nem éri meg elkezdeni, mert a sok jutalék, díj miatt éppen nullán leszel. Tehát kell egy millió, amit semmi másra nem használsz fel. De kinek van 1 milliója "csak úgy, a semmire"? :)

2011. márc. 5. 13:42
 28/34 A kérdező kommentje:

Egyébként a kedv és lelkesedés a legfontosabb szerintem.

Kicsit olyan érzés ez, mintha előre belém lenne táplálva, hogy ne érjek el semmi nagyot, bár tudom, hogy ez hülyeség, de néha átfut a fejemben.

Sokszor van az, hogy nem viselkedem a "normák" szerint, nem csinálok olyan eget rengető dolgokat, de nem értem, hogy ezeknek a normáknak már többszörösen bebizonyították az ellenkezőjét, akkor meg minek ragaszkodnak hozzájuk? Írók, filozófusok bebizonyították, hogy álszent dolgok tömkelegéről van szó. Itt van például ez a kérdés, ha ezt előadnám valakinek élőben, vagy hülyének nézne, vagy kerülne, a negatív világszemlélet miatt, amit meg is értek, hiszen én sem érzem jól magam olyan mellett, akit nem érdekel semmi vagy állandóan negatív.. Rendben, mi a következő lépés? Mivel ez így nem lehetséges, ezért viselkedjünk a normák szerint, majd berosáltam a röhögéstől, amikor ezt tettem és azt mondták rám, hogy álszent vagyok. Szóval maradt az az út, amikor kimondod a véleményed de szórakoztató is vagy, ami a legálszentebb mind közül, viszont járható.

Jelenleg totálisan össze vagyok zavarodva, nem tudom, hogy mi van. Ha el akarok kezdeni tanulni valamiről, hol járjak utána? Apránként derül ki, hogy fogalmam sincs szinte semmiről és ez végtelenül felemészt.

2011. márc. 5. 16:30
 29/34 anonim ***** válasza:

minél többet tudsz, annál inkább rájössz, hogy semmit sem tudsz.

Ez egy ilyen dolog.

Viszont minél többet tudsz, annál jobb. Ne azt nézd, hogy mit nem tudsz még, hanem hogy mennyi mindent tudsz már :)

A pszichoval kapcsolatban olvasd el az Atkinson könyvét. A többi majd ennek kapcsán jönni fog, egyik dolog húzza magával a másikat.

2011. márc. 6. 23:09
 30/34 anonim ***** válasza:

"Apránként derül ki, hogy fogalmam sincs szinte semmiről és ez végtelenül felemészt."

idézet:

"A bölcsesség első lépcsőfokára az léphet rá, aki tudja, sosem érheti el az utolsót" :)

2011. márc. 6. 23:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!