Hogy lehetnék a legmenőbb csaj a gimiben? L/14
Örülök, hogy tudtam segíteni. :)
Itt a kommenteket olvasva eszembe jutott még pár dolog.
Nem tudom, milyen gimit választottál, de ha erősebbet és jobb hírűt, onnan még a felvételin kigórják a tanárok az "alját" (érts: nagyon bunkók és rib@ncok), tanulmányi átlagtól függetlenül. Az meg a másik, hogy az effélék inkább egy könnyebb gimit jelölnek meg...
Egy komolyabb gimnáziumban akkor lehetsz népszerű, ha intelligens, tájékozott, toleráns és NYITOTT vagy, ezeket a jó tulajdonságaidat meg is mered mutatni a többieknek.
Lehetsz te akár milyen jó fej, "kedvesaranyostündéri" legbelül, ha csak annyit látnak, hogy szinte sose mosolyogsz, alig mered kihúzni magad, és akaratlanul is arra késztet a tudatalattid, hogy a "sarokba" húzódj. Avagy ami majdnemhogy mindennél fontosabb, az az önbizalom. Ezzel csak az a baj, hogy nehéz megszerezni... Többek között azért is fontos, hogy légy ápolt, és igyekezz a külsődből minél többet kihozni, mert már ez is ad egy kis magabiztosságot. És akár milyen undorító dolog, ha valaki szép, azt szinte biztos hogy nem fogják bántani, mert a szebbeket legtöbb ember már a kinézetéből ítélve eleve felruházza előnyös tulajdonságokkal. Saját életemből vett példa: az osztályomban van egy babaarcú, finom törékeny, kedves és nőies lány, aki mégis (valószínűleg családi okok miatt)zárkózott, ráadásul nagyon tanulós is. Hiába tudják, hogy ez a lány nem fog elmenni egy buliba sem, mégis mindenhová meghívják, és úgy általában a fiúk és a lányok is egyaránt segítőkészek, ha kér tőlük valamit. Van egy másik lány is, teljesen átlagos megjelenésű (és ez nem szépítés, tényleg nem ronda), aki ugyanolyan természetű mint az előző, mégis alig szólnak hozzá, péyan helyzetben van, mint amibe te vagy most, illetve amilyenben én voltam. (Illetve a stréber jelző nálam kimaradt, mert az már a legelején kiderült, hogy sok minden vagyok, na de kifejezetten jó tanuló és magolós, no az nem x'D )
A másik véglet: az évfolyamon van egy nem túl előnyös külsejű, de mégis óriási önbizalommal rendelkező lány. Körülrajongják!És miért? Mert a nyitottsággal remekül kompenzál!
Röviden összefoglalva a népszerűség receptje:
Ha zárkózott vagy, ellensúlyozz minél előnyösebb megjelenéssel (megj. : általában már azt is értékelik, ha csak megpróbálsz szebb lenni).
Vagy...
Szerezz valahonnan óriási önbizalmat! :D És ha megtudod, hogy az honnan lehet meríteni, áruld el nekem is! ;D
Ki ne akarna a legnépszerűbb lenni? :) Naiv leányálmok...
Hidd el, megértelek, mert általánosban én is olyan helyzetben voltam, mint te, de sajnos ki kell ábrándítanom téged: olyan csak az amerikai tinifilmekben van, hogy egy kedves, aranyos lány lesz a suli legnépszerűbb embere.
Ma az a népszerű, aki bunkó és tapló, gond nélkül megaláz másokat, hülye és feltűnési viszketegségben szenvedő, ott van minden buliban és bizony a suli k-rvája... mindig az ilyen embereket fogja ismerni mindenki.
Persze ezeknek a lányoknak is van jó és normális oldala, de mégis: egy igazán jófej ember középiskolában sosem lesz népszerű. Mert ahhoz kell egy jó nagy adag bunkóság és ledérség...
Viszont az amerikai tinifilmekről: azok mégiscsak mesék. A való életben, itt, senki nem csak a népszerű lányokkal akar ismerkedni, sőt! Azok csak felszínes, üres kapcsolatok, nem mások. Én sem voltam a suli legnépszerűbbje, de szuper osztályom volt, remek négy évem és örök barátokat szereztem. A legnépszerűbb lányokat mindenki kibeszélte a háta mögött, érettségi után már senkit nem is érdekeltek...
Nem éri meg, hidd el.
Kedves kérdező!
Nagyon nagyon meg fogod ezt később bánni.
Illetve ha nem akkor már nagyon rossz úton jársz.
Amennyiben a rossz út azt jelenti,hogy később nem fog menni a házasság,nem fog menni a normális munkahely,torz elképzeléseid lesznek az életről.
Az teljes mértékben lényegtelen,hogy mások mit gondolnak rólad,csak az számít hogy te mit gondolsz magadról,és ezt egy általad felállított értékrend szerint nézd,ne pedig. általuk felállított értékrend szerint.
Mert ha így teszed,akkor hamar belenősz egy olyan szerepbe ami nem te vagy,és ez sérülést okoz a pszichédben,disszonanciát.Megáll az individualizációs (egyénivé fejlődés folyamata).Amennyiben pedig ez megáll (legfőképpen ennyire fiatalon)súlyos pszichés defektjeid lesznek.Miféle defektek ?
Pl:párkapcsolati problémákra lehet biztosan számítani,és beilleszkedési problémákra más közösségekbe.
Miféle párkapcsolati problémák,miként jelentkezik ?
Nem fogsz tudni kibontakozni a partnerednek,nem azért,mert nem bízol meg benne,hanem mert nincsen önismereted,nem tudok hogy ki vagy,ezért nem mélyülhet el a kapcsolat,illetve amikor elkezdődne a másik mélyebb megismerése akkor ismét felveszel egy szerepet hogy ez tovább folytatódhasson,de nem fog.
Mert az a szerep amit fel fogsz venni az nem te leszel,és ez jó esetben kiderül egy pár hónap után,rossz esetben egy házasság és 2 gyerek után.
Remek pszichológus Car Gustav Jung ír sokat erről a jelentségről.
Ő personának nevezi (maszkot jelent).
Ilyen personája mindenkinek van,a suli,család,más társaságok.Ezzel nincs is baj.
Nem azt mondom hogy a suliba ne vegyél fel egy adott viselkedésformát, ami az iskolába illik.Nyilván egy bizonyos szinten megvan az egyensúly.
Hisz personák nélkül nem lehetne létezni.
(furcsa lenne ha úgy beszélnél az oszt társaiddal mint az anyukáddal)
Viszont a probléma a túlzásból ered,illetve azzal hogy ha azonosítod magadat a personáddal,illetve példában megfogalmazva ha azonosítod magadat azzal a szereppel amit az iskolában alakítasz.
És nem csak azért lesz probléma amit az elején írtam,mert habár az is tény de, hogy jobban ráeszmélj a komolyságára a helyzetnek egy másik szempontból is leírom a problémát.
Ha teljesen azonosulsz az iskolában alakított szerepeddel,és például ott rossz jegyeket kapsz,vagy mondjuk nem bírnak a csajok,kicikiznek akkor az téged rohadtul meg fog viselni,és elcseszi az életed.
Míg ha normálisan viszonyulsz az iskolához ilyen nem történhet,mert habár kaphatsz rossz jegyet,és cikizhetnek a "barátnőid" nem fogsz depressziós lenni miatta otthon,mert érzed hogy ettől te még nem semmisültél meg.
Hidd el tudom hogy mit beszélek.Gondold ezt még át egy párszor,mert nagyon nem éri meg.
én is ilyen vagyok, szinte minden igaz rám amit írtál. de én nem akarok a legnépszerűbb lenni, én csak barátokra vágyom, igaz barátokra, akikre mindig számíthatok. És megfogom válogatni a barátaimat, általánosban tanultam pár esetből. a vicc az h egy csajhoz kapcsolódik, mindig megbocsájtottam neki, és így elszedte az összes barátomat, /6.ban mindenki utálta, és jóban lettem a többiekkel, vagyis egy részével, erre ő újra kezdett velem jóba lenni és így elszedte minden barátomat, és most azokkal van jóba, akik eddig utálták, és én meg egyedül maradtam./
Szóval maradj te, csak légy nyitottabb ennyi az egész :D
14/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!