Az idősebb korosztályok miért nem képesek gondolkodásmódjukat a korhoz illően igazítani és nem állandóan csak harcolni a változás ellen?
Több barátomnak és nekem is rendszeres, mindennapos családi veszekedések adódnak abból, hogy a szüleink maradiak. Sajnos vidéken lakunk, egy kis faluban, azonban a fiatalok már itt is szinte teljesen olyanok, mint a nagyvárosiak, az idősebbekkel ellentétben. A szüleink mégsem képesek ezt elfogadni. Például ma az miatt volt vita, hogy ők nem értékelik a szellemi értéket, a szellemi munkát, csakis azt, ha valaki a két kezével dolgozik, legyen az akármilyen buta ember, szerintük ő akkor is többet ér. Szerintük egy egyetemista, mondjuk egy leendő közgazdász hallgató sem intelligensebb, műveltebb egy bukdácsoló szakmunkásképzősnél. Egyetemista vagyok, sok ismerősöm van különböző körökből, így látom a különbséget. Ellenben a szüleimnek még egy rendes érettségije sincs. Szerintük nekünk, fiataloknak van elképestően rossz, hibás szemléletmódunk, és szerintük ezért csakis mi vagyunk a felelősek. Én azonban azt veszem észre, hogy inkább a szüleim korosztálya nem képes igazodni a mai normákhoz, nem képesek a szemléletmódváltásra, hogy 2011-et írunk, nem 1980-at. Több embert is ismerek a család barátai közül, akik még mindig a kommunistáknál tart, hogy mi volt 50 évvel ezelőtt, és ebben látják a hibát, ahelyett, hogy a jelen problémáival foglalkoznának - elvégre senkinek sem repül a szájába plusz falat kenyér, ha a kommcsikat szidjuk. Vagy például ha kocsikat nézegetek, azzal jönnek, hogy az ő idejükben csak trabant meg zsiguli volt, és miért vagyok ilyen nagyravágyó, hogy nem tartom jónak ugyanezeket. Vagy ha konditerembe akarok járni lány létemre, egyszerre leszólnak, mert inkább menjek ki futni az udvarra, minek ilyen helyre járni. A fogszabályzó meg hét kész luxusnak számított nekik, mert nekem lehetett, nekik nem volt. Nem is beszélve arról, hogy hogy merem megtenni, hogy 19 évesen nem vagyok önellátó, csak egyetemre járok - ők ennyi idősen már eltartották magukat. De ha gimiben rosszabb jegyet hoztam haza, akkor már voltam mindenféle lusta dög, aki semmire sem fogja vinni az életben.
Szóval miért nem képesek az idősebbek a szemléletváltásra, az igazodásra korunkhoz? Elsősorban a 40 felettiekre vonatkozik. Persze akinek nem inge, ne vegye magára, ismerek kifejezetten modern gondolkodású, jófej szülőket is.
A politikai írányultságot kivéve, teljesen egyetértek a szüleiddel. Én imádom a szüleim, nagyszüleim nosztalgiatörténeteit hallgatni. Nekem is mesélik,hogy az Ő idejükbe egy tv volt a nappaliban nem volt a szobákban és hétfőn nem volt adás, jót nevetünk rajta, de ők visszasírják azokat az időket és mellesleg én is szívesebben lennék a '80-as években fiatal mint ebben a hülye, elcseszett, "extrém" világban.
Egy nagy faluban élek, ahol a fiatalság nagyon modern.
Érettségivel+szakmával rendelkezem...mert a fizikai munka legalább annyit ér mint a szellemi az én szememben, kár hogy ezt egyesek lenézni, pl. te; régen nagyon helyesen a fizakai munkának volt nagyobb értéke, mindenki oda ment aki dolgozni akart (ma meg csak IQ50 alatt), az embereknek volt biztos jövedelműk, nem kellett agyoniskolázottnak lenni egy jó munkahelyért, sőt munkahelyet sem volt nehéz találni, a mai világgal ellentéteben ahol, személyíségteszten keresztül minden nyavaját csináltatnak egyes cégek...nevetséges, én ezt soha nem fogom tudni elfogadni és megérteni. Hidd el sokkal jobb fiatalkoruk volt mint nekünk. A kondira költeni meg szerintem is baromság amikor faluban laksz kimehetsz a környezetbe is futni.
22N (nagy faluban élek, ahol sok a fiatal és modernek)
A Mai világban is vannak ám borzalmak, csak ma bürökratikával, politikával, agymosással el van kendőzve! Nem kizárólag fizikai borzalmakra gondolok mint pl a kommunizmusba ahol jött az Ávó ha levágtad asaját disznódat, meg mindent be kellett zsolgáltatni a hadseregnek még az élelmet is.
A Mai világban zsarolás van, és rabszolgatartás, ellehetetlenítés, eladósítás gyakorlatilag pénzügyi terror!
Az egyik oldalon az adóztatás, a másik oldalon a szabadáras piac, a harmadik oldalon szemből pedig az állami bürokratizmus áll!
Persze mindezek szépen tálalva,
reklámokba csomagolva, és úgy felszolgálva
mint a kaviár az ezüstálcán.
Te nagyon buta és beképzelt vagy. Főleg ha azt hiszed, hogy a iskolai végzettségnek feltétlenül köze van az értelemhez és inteligenciához, műveltséghez.
Te az egyetemen a sok léhűtő "az egyetem buli" ismerősömmel együtt, akik még a második vháború dátumát sem tudják, szintén egy szakmát tanulsz meg. Azért mert nem tudok deriválni még értelmes ember vagyok.
Te lenézed a szakmunkást, és ez egy szánalmas tulajdonságod.
Azzal se nagyon kell hencegni, hogy felvettek egy egyetemre, még a kettes tanulókat is felveszik
Szerinted kérdező az a valós a gazdaságból és a politikából amit publikálnak?
Nem. Sajnos nem.
Azokba a berkekbe az egyszerű állampolgár nem lát be! Amit te látsz az csak mese, az a cirkusz a népnek!
Nem véletlenül vannak titkosszolgálatok stb.
Ha közel akarsz kerülni a tűzhöz, és tisztán látni akkor tanulnod kell, addig meg kár foglalkozni fiktív dolgokkal vagy a lerágott csonttal ami már a lapokban is megjelenik. Szóval kár "médiatermékekkel" foglalkozni.
12:44, véletlen lepontoztalak, pedig fel akartalak...
Nézd kérdező, te is lenézel minket, szakmunkásokat. De tudod nem sokat számít, hogy ki mit tanult. Az ember, ember marad, ha egyetemet végzett, ha nem, ugyanúgy lehetnek butaságai az egyetemistának is, mint egy szakmunkásnak. Semmi köze egymáshoz.
A szüleid nem változnak. Apám is ugyan olyan, megragadt abban a korban, ahol mindig volt valami, akármekkora trutyiba is került.
Még annyit irnék, aztán mennem is kell, hogy a párom nemzetközi diplomáciából szerzett diplomát az IBS en, és a diploma munkájába olyan hazugságokat kellett beleírnia amikkel a saját történelmét ismerve, és a saját tanulmányait tudva messziről sem értett volna egyet.
De ezt kellett tennie ahoz hogy elismerjék, és megkapja azt a minősítést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!