Miért nem képesek az emberek arra, hogy (egy kicsit is) óvják a környezetüket?
Gondolok ezalatt:
A közlekedésre. Miért nem képesek gyalogolni vagy tömegközlekedéssel utazni? Inkább ülnek a dugóban, idegeskednek stb. Amikor szmogriadó van és megkérik őket, hogy a tömegközlekedést vegyék igénybe, akár ingyen is (volt már rá példa, bár a benzin árából a jegyre is futná), akkor mintha valami ellen lázadnának és csak jobban tapossák a pedált. Aztán meg én is szívom a mocskot utánuk.
Persze rohanó világ, de nincs akkora szükség az autóra, mint ahogyan azt hangoztatják. Vannak kivételes helyzetek pl.: mentő, tűzoltó. De a jégkrémet triciklivel is ki lehet hordani! :)
Ezek az emberek nem gondolnak cseppet sem a jövő nemzedékére, a gyermekeikre? Vagy legalább saját magukra? (mert pár év múlva lehet emiatt halnak meg)
Szerintetek még van remény javulásra ilyen téren? (pl.:villanymotoros autók elterjedés)
Igaz, lehet ha óvnánk a környezetünket, akkor jönne egy meteor. De az teljesen más. :)
Most csak egy példát hoztam fel a sok közül.
Kíváncsi vagyok a véleményeitekre!
Értem, így már világos.
18 éves vagyok, ezért is említettem az egyik hozzászólásomban, hogy "sajnos most még nem tudok ennél jobban vigyázni a környezetemre". Remélhetőleg nemsokára lesz saját keresetem, így jobban óvhatom a környezetem (pl.: napelem... bár nincsenek nagy fizetések itt, de azért igyekszem majd).
Akkor ajánlom figyelmedbe a "sörkollektor" nevű elmés találmányt, ami olcsóbb, mint a napelem :D
Én azon vagyok kiakadva, amikor látom, hogy egy faszi a kukától két méterre dobja el a cigarettacsikket, és még el sem tapossa, ott füstöl tovább... mert azt a két métert már nem bírja megtenni. A dohányosokra ezért vagyok nagyon pipa, mert nincs olyan dohányos, aki ne dobná el az utcán csak úgy el a csikket. Abszolút semmi lelkiismeretfurdalásuk nincs ebben a tekintetben, mert már annyira természetesnek veszi mindenki, hogy tele van csikkel a járda.
Én mindenhová gyalog járok, nem is lesz kocsim. Szerintem Magyarországon egy csomó mindenki járhatna gyalog, itt nem úgy mennek a dolgok, mint pl. Amerikában. Bár Pesten biciklivel közlekedni elég gázos, jövőre odaköltözöm, még nem tudom, mi lesz... A tömegközlekedés nagyon drága. Lehet, hogy beinvesztálok egy biciklibe, bár még nem tudom, milyen távokat kell majd megtennem.
Ez az, ebben az országban a legtöbb helyre gyalog, biciklivel vagy tömegközlekedéssel könnyen el lehet jutni. De a lustaság...
Nem tudom milyen Budapesten biciklivel közlekedni, de talán egy próbát megér.
Sok sikert! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!