A mozgólépcsőn "alám nyúltak". Fordult már ilyen elő valakivel?
Vagy a BKV-n?
22L
Másodikat moderálásra küldtem, remélem, valami perverz le fogja taperolni a buszon,és akkor majd nem fog ilyen jót heherészni mások zavaró vagy akár traumatikus tapasztalatain.
Sajnos sok nővel esik meg ilyesmi, de a közbeszéd igyekszik elbagatellizálni a problémát,egyesek szerint még örülnünk is kéne.
Ez a férfi felsőbbrendűség-képzetből ered (akinek nem inge...) - azt képzelik, hogy a nők az utcán nekik vannak ott, hogy bámulhassák, hangosan minősíthessék őket, beszólhassanak, letaperolhassák, megerőszakolhassák őket. Az arab országokban ez még durvább, de a probléma itt is létezik.
Egyszer indítottunk egy blogot a témában, bár még nem értünk rá sokat foglalkozni vele.
első,
te akkor szoktad fogdosni az embereket, ha miniszoknya van rajtuk?
na igen, nem kell kihívóan öltözni, és akkor nem teszed ki magad ilyennek.
persze, sajnálom, h ez történt, de legalább tanulsz belőle.
ilyenkor jó hangosan rá kell szólni az illetőre, h takarodjon a csába, és vegye le rólam a mocskos kezét. neki lesz ciki...
"te akkor szoktad fogdosni az embereket, ha miniszoknya van rajtuk?"
Én semmikor sem, max a páromat, de ő nem hord szoknyát, mivel férfi én pedig nő vagyok. Csak abból indulok ki, az alá nyúlás szoknyánál kivitelezhetőbb, és a miniszoknya eleve azt sugallja (persze nem azt is jelenti, csak sugallja), hogy könnyűvérű az illető és az ilyenekkel pedig szemtelenek a férfiak egy bizonyos csoportja.
Persze -ne a férfiak fogják vissza magukat,hanem a nők járjanak zsákban, mi?
Csak hogy tudjátok, nem kihívóan öltözködő nőket is ugyanúgy zaklatnak.
NEM AZ ÁLDOZAT A HIBÁS, HANEM AZ ELKÖVETŐ.
Fogd már fel, hogy a zaklatás nem ezen múlik!... (remélem,nem kell erről személyesen megbizonyosodnod, de próbáld megérteni)
Bár az áldozathibáztatás egyvalamire biztos jó: a nők így elhitethetik magukkal, hogy biztos az a nő volt r..ncos kinézetű, de ők az erény és visszafogottság mintaképei, így velük ez nem történhet meg. Sajnos bárkivel megtörténhet.
"na igen, nem kell kihívóan öltözni, és akkor nem teszed ki magad ilyennek.
"
engem akkor fogdostak, mikor hosszú farmernadrágban és dzsekiben voltam.
nem sok köze van az öltözködéshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!