Az emberek manapság miért nem olyan segítőkészek?
Nem tudom hogy csak én vagyok e ezzel így,de én általában segíttek ha tudok embereknek.Pl ha tudok munkát és ismerem a főnököt akkor beajánlom az illetőt.Nekem most nincs munkám és szóltam egy csomó ismerősnek hogy ha tud valamit szóljon legyen szíves az érdekemben.Volt pár olyan eset mostanában velem,hogy elég jól ismertem az illetőt és ahol ő dolgozott kerestek embert.Nem ám szól volna az érdekemben,hogy itt van ez a barom ismerem.Jelentkeztem így is,de nem vettek fel.Mondom miért nem tudtál szólni hogy ismerjük egymást?Azt mondta hogy azért mert nem akarta hogy leégessem!!Mondom mivan?????6 évig dolgoztam egy helyen ahol megvoltak velem elégedve,volt más munkahelyem is és ott is megvoltak elégedve.Volt egy másik sztori,bár ott elintézte nekem az illető,de ott is ugyanezt a dumát kaptam,hogy nehogy szégyent hozzak,meg ilyen dumák.Pedig tisztességes ember vagyok és a munkámat is tisztességgel láttam el,mindig is.
Én ha szólok valakinek,akkor azért mert bizom benne és jól ismerem.
Lehet én gondolkodom hülyén,de sok ember nem szívesen segít a másiknak.
Én is a munkahely kereséssel kapcsolatban vagyok ugyanígy. Sajnos azt tapasztalom, hogy ismeretség, protekció nélkül egyre nehezebb állást találni. Ezért próbálkozom ismerősökön keresztül is, de páran még válaszra sem méltatnak, ha mondjuk a közösségi oldalon keresztül teszem ezt.
Úgy érzem némely esetben itt az irigység is közre játszik, meg némi kárörvendés, mert míg meg volt a munkám, egész jól éltünk, mehettünk nyaralni, utazhattunk akár 2-3 alkalommal is egy évben. Most ez megszűnt, és úgy tűnik az emberek nagy részét ez elégedettséggel tölti el, mert az irigység eléggé jellemző emberi vonás, kevesen nélkülözik.
Beszéld ezt akkor meg az ismerősöddel.
Protekció manapság gyakori ez tény, de pont azért mert már szinte MIDNENINEK van, fel kell állítaniuk egy listát a vezetőknek, és ha sok embert ajánlanak be akkor azt veszik fel akit magasabb rangú ember ajánlott be :)
Nem szabad egyből a havernak támadni azért mert nem vették fel
Én nem támadtam neki,szíve joga azt csinálni amit akar!Csupán annyit kérdeztem hogy miért nem tudtál szólni ha tudtad hogy munkát keresek?Ennyit kérdeztem!Nem balhéztam vele,bár marhára nem esett jól hogy tudta hogy nagyon kell meló és már hónapokkal elötte szóltam neki!
És igen!Jóba van a főnökkel,együtt menne sörözni meg ilyenek!
Hát én nem tudom miért mondta!Szinte együtt nőttünk fel,imser mint ember hogy milyen vagyok és tudja hogy jó munkaerő vagyok.Soha nem volt rám panasz sehol.Igényes vagyok magamra és a környezetemre,nem szoktam késni,precíz vagyok,amig nem végzek valamivel nem hagyom félbe még ha éjfélkor megyek haza akkor sem.Soha nem rinyálok hogy mikor jár le a munka idő.Csupán teszem a dolgom.
Egyszerüen csak kárörvendő ennyi!
A válasz írója 80%-ban hasznos válaszokat ad.
Akkor szerinted hogyan találjak munkát hm?
2 szakmám és érettségim van,jogsim is van.
Már gyárakba is bementem,de oda se kellenek emberek.
Ha nem így,akkor hogyan találjon az ember munkát?
Vicc ami ebben az országban megy.
Nyugi!
Biztos forrásból tudom, h Orbán egymillió munkahelyet teremt!:)
Biztos forrásból tudom, h Orbán egymillió munkahelyet teremt!:)
Jó vicc!!!:)
Arra én elhuzok ebből az országból remélem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!