Az emberek manapság miért nem olyan segítőkészek?
Nem tudom hogy csak én vagyok e ezzel így,de én általában segíttek ha tudok embereknek.Pl ha tudok munkát és ismerem a főnököt akkor beajánlom az illetőt.Nekem most nincs munkám és szóltam egy csomó ismerősnek hogy ha tud valamit szóljon legyen szíves az érdekemben.Volt pár olyan eset mostanában velem,hogy elég jól ismertem az illetőt és ahol ő dolgozott kerestek embert.Nem ám szól volna az érdekemben,hogy itt van ez a barom ismerem.Jelentkeztem így is,de nem vettek fel.Mondom miért nem tudtál szólni hogy ismerjük egymást?Azt mondta hogy azért mert nem akarta hogy leégessem!!Mondom mivan?????6 évig dolgoztam egy helyen ahol megvoltak velem elégedve,volt más munkahelyem is és ott is megvoltak elégedve.Volt egy másik sztori,bár ott elintézte nekem az illető,de ott is ugyanezt a dumát kaptam,hogy nehogy szégyent hozzak,meg ilyen dumák.Pedig tisztességes ember vagyok és a munkámat is tisztességgel láttam el,mindig is.
Én ha szólok valakinek,akkor azért mert bizom benne és jól ismerem.
Lehet én gondolkodom hülyén,de sok ember nem szívesen segít a másiknak.
Ez nem csak a segítőkészségról szól....mindenki félti a munkáját, és nem úgy megy sok munkahelyen hogy figyi én ezt ismerem vegyétek már fel...ugyanis egy nagy cégnél az ember nem szólhat bele a humánpolitikai döntésekbe csak úgy, ezt elvárni pedig igencsak rinda dolog.
Írod hogy nem vettek fel ... gát akkor valószínűleg nem feleltél meg a cég elvárásainak, tehát ha az ismerősöd stólt volna hogy ismer téged, akkor sem vettek volna fel mert NEM feletél meg nekik, ennyi. Ahol én dolgoztam ott is az van hogy ha az ember megfelel az interjún akkor felveszik, ha nem akkor nem, és nem érdekli a cégvezetést a nem megfelelő emberkét ki ismeri végen belül.....az ismeretség, protekció csak akkor számít ha az ismerősöd a főnök, mert akkor van hatalma felvenni téged.
Na meg lehet hogy nagyon lelkiismeretesen dolgoztál előző helyeiden, azért van oka hgy nem vettek fel ide tehát feltehetőkeg sokan jelenkeztk és volt aki még jobbnak bizonyult.
Ha mindenkit be tudna ajánlani ismerőse és ez elég is lenne akkor nem lenne ekkora munkanélküliség......
rod hogy nem vettek fel ... gát akkor valószínűleg nem feleltél meg a cég elvárásainak, tehát ha az ismerősöd stólt volna hogy ismer téged, akkor sem vettek volna fel mert NEM feletél meg nekik, ennyi.
De megfeleltem,mert minden végzettségem megvolt hozzá és tapasztalatom.
Azért nem vettek fel,mert mint kiderült szólt valaki más az ismerőse ügyében!Ennyi!
Nem tudhatod mi van a háttérben!
Honna tudhatsz a cégvezető döntésének MINDEN okáról?
Ez nem segítőkészség. Legalábbis nem csak az. Van aki elvből nem szól bele egy cég életébe arról hogy kit vegyenek fel, csak teszi a munkáját.Sok ember nem szívesen kuncsorog hogy "légyszi vegyétek már a havert...."
Na meg lehet hogy a másik szipatikusabb volt annak aki interjúztatta, stb......NEM tudhatod, hiába írod hogy tudod mi volt az oka. Nem hiszem hogy amikor felvették a másikat, akkor elmondtá neked hogy "neked is tök jó minden de a másiknak szólt a haverja neked meg nem". ugyan.
Sajnáloma dologt, de tovább kell lépni, én az életben soha nem vártam el senkitől hogy ajánljon be.....mert sajnos nagy felelősség beajánlani valakit, főleg ha az ismerősöd nem is nagykutya a cégnél esetleg, hanem sima beosztott.
Ln melómben pl. úgy működik a beajánlás, hogy xy ajánla valakit, meg a többi alkalmazott is, aztán behívjuk őket interjúra és közülük a LEGJOBBAT vesszük fel. Tehát ajánlani lehet, de nem az dönt, hanem az hogy akit felvettünk mennyire jó nekünk!
Így van igaza van a kérdezőnek, nem ő, hanem te vagy a naiv, ha azt hiszed, h ha nem vesznek el egy munkahelyre, akkor az csak azért lehet, mert nem volt meg a végzettsége.
Az ma már kevés, hogy megvan, jó ha vannak kapcsolataid.
Én pont a protekcióról írtam ki múltkor kérdést, hogy na most mi is van.
Én nem a végzettségről beszéltem hanem összességében arról hogy ki miért felelhet meg. Ez összetett: számít a hozzálrtls, a tapasztalat, a szimpátis ÉS a protekció.
dE NEM csak a protekció! Nem szabad egyből a havernak támadni azért mert nem vették fel, lehet hogy csak valakli más ÖSSZESSÉGÉBEN jobban megfelelt, nem végzettség, hanem akár szimpátia vagy bármi más alapján.
Mellesleg tényleg nem szép dolog protekcióra bazírozni. Mert nem mindegy, ki jelenti a protekciót, ha csak egy utolsó sorban lévő beosztott akkor lehettek ti világi jó haverok nem számít, ha a másik embernek középvezető a haverja....
És az is tény hogy ha valakit nem vesznek fel akkor egybőlé szidja a havert hogy "biztos nem kampányolt nekem" de az meg sem fordul a fejében hogy esetelg ő maga nem felelt meg a cégnek? Mindegy, hogy ki ért egyet ezzel, ki nem, de tény hogy pontosan ezért nem jó keverni a barátságot a munkával mert ez lesz belőle.........
Nem mindenki ilyen, hogy azért mert beajánlják, jobban teljesít.
Nekem van ismerősöm aki beajánlva lett, és pont emiatt könnyedebben vesz mindent, mondván "ha baj lenne az ismi úgyis kihúz a szarból, ide is ő vett bele...."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!